Kompozitový P51 Mustang od VEKAmodel
Re: Kompozitový P51 Mustang od VEKAmodel
čekací doba 1/2 roku na kvalitní model není vůbec dlouhá!
Navíc, když je průser, výrobci většinou ND dodají rychle, mimo pořadník, taky mají zájem aby jejich modely létaly!
O kvalitní éra je zájem, kamarád má čekací dobu má 6m orchidej 2 roky a 4-metr jsme v létě objednávali na rok 2020 ....
takže tak ...
Navíc, když je průser, výrobci většinou ND dodají rychle, mimo pořadník, taky mají zájem aby jejich modely létaly!
O kvalitní éra je zájem, kamarád má čekací dobu má 6m orchidej 2 roky a 4-metr jsme v létě objednávali na rok 2020 ....
takže tak ...
Avalon57
Honzo také se podělím s pár fotkami. Můj Mustang čekal na zálet skoro 3 roky. Mám stejný poznatek s lítání jak ty. I přes svou váhu je to nezáludné a pohodové éro.
Jediné na co si zatím netroufám, hodit si éro sám. Musíme se lépe a víc poznat.
Jediné na co si zatím netroufám, hodit si éro sám. Musíme se lépe a víc poznat.
-
HONZIK 22
To je nadherna prace, opravdu Hifi! Kdyz to tedy vezmu kolem a kolem, tak objednavka z listopadu do května je akceptovatelna a zcela v norme.
Ale jak pise kolega v predchozim příspěvku na orchidej model cekacka 2 roky? Na tu bych se v.y.s....
Kdyby vyrobce jeji predlohy nesplnil dodavku objednávku z letove sezony na dalsi sezonu,kdekoli ve svete, treba v Australii tak se muze jit bodnout. Paklize ma vyrobce cas jenom na konci zimy, protoze jinak rozvazi po horach turisty a na jare seje a na podzim sklizi a kdovi zda za dva roky se mu bude chtit a nebude delat radeji sedatka pro kolisty, něco jako vyrobce Minicorada,proste nechapu proc nekdo může na model cekat 2 roky. Za me manie a posedlost vyjimecnosti.
Ale jak pise kolega v predchozim příspěvku na orchidej model cekacka 2 roky? Na tu bych se v.y.s....
Kdyby vyrobce jeji predlohy nesplnil dodavku objednávku z letove sezony na dalsi sezonu,kdekoli ve svete, treba v Australii tak se muze jit bodnout. Paklize ma vyrobce cas jenom na konci zimy, protoze jinak rozvazi po horach turisty a na jare seje a na podzim sklizi a kdovi zda za dva roky se mu bude chtit a nebude delat radeji sedatka pro kolisty, něco jako vyrobce Minicorada,proste nechapu proc nekdo může na model cekat 2 roky. Za me manie a posedlost vyjimecnosti.
záleží na úhlu pohledu, pokud chci model, který se vyrábí 2ks měsíčně, pak 2 roky nejsou tak dlouhá doba... není to mánie, ale zájem mít špičkový model, na který je radost pohledět, natož pak s ním lítat...
např na všechny modely od lesky composites jsou dodací termíny až v průběhu roku 2021 a objednávají si je a čekají normální lidi, co chtějí kvalitu, žádní vyjímeční maniaci.
Rozhodnutí zda číňana hned nebo čekat je na každém soudruhovi jednotlivě
např na všechny modely od lesky composites jsou dodací termíny až v průběhu roku 2021 a objednávají si je a čekají normální lidi, co chtějí kvalitu, žádní vyjímeční maniaci.
Rozhodnutí zda číňana hned nebo čekat je na každém soudruhovi jednotlivě
Avalon57
-
HONZIK 22
Mas pravdu zalezi na uhlu pohledu. Nic jineho se k tomu rici neda.A vubec to neni manie.
HonzaS píše:Dobrej přístup, jen u některých letadel by to fakt hodně lezlo do peněz
já ti Honzo nevím, ty třeba létáš, nebo si létal soutěžně i větší dražší akrobatický motoráky--kdybys dal v sezoně totálku, předpokládám, že bys to stejně vymyslel tak, abys měl co nejdřív na další soutěž opět provozuschopný model, když máš ty modely rovnou dva, pak to problém není--není nutné mít i v druhém modelu motor--přijímač. já některé záložní modely pouze osadil servy , zalétal na reglu a motoru z prvního--nebo nějakého jiného modelu--jen abych tak nějak zalétal a ten model ležel v polici pro případ, kdybych opravdu totálně pomlátil ten prvotní model.
praxe ale časem ukázala, že i když jsem opravdu občas pořizoval záložní modely ,většinou nikdy nebyla nějaká havárka tak totální, že by se místo opravy trochu jebnutého modelu časově vyplatilo přeházet i třeba jen ten motor a regl do toho záložního era--jako že když se chce, tak to ero šlo vždy do dalšího víkendu opět opravit--i třeba kompozitový Fox 3m kterýho jsem při záletu o víkendu protáhnul stromem--nebyl problém koupit nové křídlo a mít ho třeba už ve středu--pak ho osázet servama a opět si projít zase tou procedurou záletu a seřizování.
v sobotu přez den jsem křídla pomlátil--v sobotu večer byla ta oprava v základu odlaminovaná, v neděli přetmeleno, v pondělí vybroušeno--v uterý přestříkáno, ve středu rozleštěný nástřik a ero jak nové připravené opět na další popravu.
kuličkolet bych opravil třeba už jen ten večer v sobotu--ale jednou pro vždy by na něm bylo vidět, že je opravovaný, ty era z ušlechtilejších materiálu jsou na opravu náročnější, ale jde to opravit tak, že je z nich po o pravě opět nové ero.
jde určitě o peníze--kuličkolet je opravdu investice na jistotu--jak,o že nějak to vždy poslepovat pujde, vem čert, že je to po opravě už hnusné, ale opravit to purexem, nebo prstoůlepem nějak pujde a zase to bude i nějak létat.
já ale třeba už nešel do dynamic soaring --dýsingu, to už je ero za 30 a víc K a když problém, tak spíš totálka---nemusí to lehnout na ruce, v cenové relaci 30k se to ero rozebere ve vzduchu---prostě jsem to vzdal--zkusil, ale vzdal--už jsem to viděl v pruměru na sezonu za 50 a více K--na to jsem neměl--nechtěl jsem už tolik do svého koníčka dávat ani v době, kdy mi nebilo do modelařiny líto v podstatě žádné koruny.
ale třeba právě ten Mustang od Veka za 10K mi přijde uplně v poho--když má na provoz takového modelu trochu slušnou přistávací plochu--mě osobně tady ty modely neberou, já kdybych ještě někdy místo větroně motoráka, opět bych pořídil učelovku F3A, mě ani moc nebere a nikdy moc nebral větší akrobat 3D. F3A se mi ale dodnes líbí--že na to nemám--na složitější obraty ruce už je něco jiného.
HONZIK 22 píše:To je nadherna prace, opravdu Hifi! Kdyz to tedy vezmu kolem a kolem, tak objednavka z listopadu do května je akceptovatelna a zcela v norme.
Jenže já tipuju, že model měl makyk doma, a tam čekal na zálet dva roky
Když jsem mu pak posílal haubnu na slicka na opravu a prosil a prosil aby to bylo včera, tak mi to udělal fakt fofrem. Většinou nejsem ten, kterej požaduje éro hned, mám práce dost. V dnešní době mi to připadá, že je to tak nějak věc těch věcí co prostě chceš. Brácha si na svoje první auto počkal asi 8 měsíců. Ale má to auto co chtěl.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Btw jen fotky z reglu MEZON Pro 50 v Mustangu. Člověk si na tu telemetrii rychle zvykne.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Kolik tak dobíjíš po kolika minutách letu?
Bezmotorové kroužení v termice nepředpokládám
A vyprovokoval jsi mě k hledání telemetrických reglů Gr/SJ HoTT... no, ještě musím přišetřit...
Bezmotorové kroužení v termice nepředpokládám
A vyprovokoval jsi mě k hledání telemetrických reglů Gr/SJ HoTT... no, ještě musím přišetřit...
jyrry.webnode.cz
HonzoS přesně jak píšeš. Mustan mi ležel chvíli doma komplet osazený. Když jsem jej bral, tak jsem měl štěstí, že Peterovi ležel v dílně jeden dokončený a neosazený.
Lítám cca 10 minut když mixuju rychle/pomalu. Po tom společným letu v Jiřicích kdy jsi měl s Michalem suchou nádrž v polystyreňákách já vylítal možná ani ne 1000mAh. Doma se můžu podívat.
Dík. Takže by auge dvanáctina hodiny (cca 5 minut jsme se honili) a Ampérhodina... 12A průměrný proud... to je slušný...
No a nemůžeš srovnávat naleštěnou nudli s pořádným obouchaným érem co má vepředu hvězdicák
No a nemůžeš srovnávat naleštěnou nudli s pořádným obouchaným érem co má vepředu hvězdicák
jyrry.webnode.cz
Hele dá se lítat i na mnohem míň plynu. Ale je to fakt podle nálady
Zvládnu tu baterku vybít i rychleji
Ten Hacker s 9x7 funguje epicky.
Takový to když zkoušíš různý baterky, tak si vypneš alarmy. A baterka exne jako na potvoru ve výkrutu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t3YkIgCAJvA[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t3YkIgCAJvA[/youtube]
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
to chcipla v tom stoupavem , nebo az kdyz jsi letel metr nad zemi
veka1 ?
veka1 ?