Zahoření Li-Pol - beze strachu ale s respektem
Re: Box/kufr na baterky
... právě aby to event. pak nechytlo všechno najednou v té větší krabici, tak jsem to rozložil do "chlívečků" přece jen je trochu klidnější spaní...
materiál jsou podlahové dlaždice a sokly, slepené nějakým "mamutem" který by snad chvíli vydržel, mimo to to stejně stojí pohromadě i bez lepidla.
materiál jsou podlahové dlaždice a sokly, slepené nějakým "mamutem" který by snad chvíli vydržel, mimo to to stejně stojí pohromadě i bez lepidla.
rakos
Pokud ty chlívky něčím nezavíráš, tak nevím jestli by to bylo účinné.
Docela podstatné je při požáru omezit přístup vzduchu (= kyslíku), což ty uzavíratelné kovové schránky plní - myslím si - lépe.
Mám baterky taky v pokladničce a plechovém červeném kufru z Bauhausu. Navíc jsem si přikoupil hasicí deku, která je předepsaná např. v kuchyňských provozech k hašení vzníceného oleje na pánvi.
https://www.vyzbrojna.cz/cz/305/938/has ... 00-cm.html
Deku mám po ruce při nabíjení, nechá se z obalu rychle vytrhnout a hodit přes oheň.
Pokud ty chlívky něčím nezavíráš, tak nevím jestli by to bylo účinné.
Docela podstatné je při požáru omezit přístup vzduchu (= kyslíku), což ty uzavíratelné kovové schránky plní - myslím si - lépe.
Mám baterky taky v pokladničce a plechovém červeném kufru z Bauhausu. Navíc jsem si přikoupil hasicí deku, která je předepsaná např. v kuchyňských provozech k hašení vzníceného oleje na pánvi.
https://www.vyzbrojna.cz/cz/305/938/has ... 00-cm.html
Deku mám po ruce při nabíjení, nechá se z obalu rychle vytrhnout a hodit přes oheň.
- kocispavel
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
ja mam menší Lipolky taky v plechové pokladničce a ty větší v plechové krabici od nastřelovací pistole. A skladuji uzavřené na podleze ve sklepě. A taky doufám že k ničemu nedojde. I když většinu mám jen mrňousy.
Zdravím
Pavel
ja mam menší Lipolky taky v plechové pokladničce a ty větší v plechové krabici od nastřelovací pistole. A skladuji uzavřené na podleze ve sklepě. A taky doufám že k ničemu nedojde. I když většinu mám jen mrňousy.
Zdravím
Pavel
- MartinMartin
- Kontaktovat uživatele:
Já pořídil taky plechový kufr na nářadí, že je to v jedné bedně neřeším přece jenom všechny shořené baterie je mnohem menší katastrofa než jakýkoliv požár v domě. Akorát jsem kufřík dokonale utěsnil žáruzdorným tmelem, aby tam nebyl žádný přísun nového vzduchu. Jinak vyděl jsem i používat bedny určené na náboje do střelných zbraní, dá se koupit v army shopu akorát už to zabírá hodně místa, ale to bude podle mě nejlepší ochrana.
Ty schránky na náboje jsem prohlížel taky, ale byly z podobného plechu jako Bauhaus kufry. Navíc byly menší a dražší.
A s utěsněním bych byl opatrný - mohl by se z kufru stát granát
Při zahoření se hoodně zvýší tlak, který musí mít možnost ze schránky nebo kufru nějak uniknout, aby se vyrovnal s tlakem okolním. Pokud neuteče, najde si nejslabší místo - přezku, panty víka apod. a s pěknou ránou kufr rozebere.
A s utěsněním bych byl opatrný - mohl by se z kufru stát granát
rozdělit baterky do víc kufrů je docela dobré, ale nechci je mít zase všude možně a tahat víc věci
kdyby se náhodou něco stalo, tak hold by shořely všechny. Ale jelikož mám 3x velkou baterku typu: https://www.mojerc.cz/images/stories/virtuemart/product/96874/96874.jpg + další 2x 2200 mah 3s, a ještě pár malých, tak by se to do takové plechové pokladničky asi všechno nevešlo(rozměry jsem přesně neměřil) a než kupovat 3x pokladničku každá za cca 300kč, vzal bych ten jeden velký box. Právě jestli má někdo zkušenost s podobných výrobkem, co prodává pecka modelář. byl bych rád za radu, ale asi by to mělo být v pohodě.
FPV Alien 5", Sky Surfer X8, Protos 500, WL Toys V911 V2; TX16S MK2
Většinou sebou tahám ten zmiňovaný červený kufr z Bauhausu (ten nejlevnější, stál necelých 300 Kč) a mívám v něm bez problémů 3 kusy 6S 4000mAh, 2-3 kusy 3S 2600mAh, 3 ks 3S 1300mAh a není úplně plný.
Jestli chceš, zítra změřím jeho vnitřek.
Mají tam i několik větších (a dražších).
Nekupuj ty okované stříbrné, je to jen sololit potažený slabou hliníkovou fólií.
Jestli chceš, zítra změřím jeho vnitřek.
Mají tam i několik větších (a dražších).
Nekupuj ty okované stříbrné, je to jen sololit potažený slabou hliníkovou fólií.
něco takového(vlevo nahoře)? https://katalogy.bauhaus.cz/katalog-naradi/page/60-61
Jo, je to ta trojka.
Pokud LiPol blafne kyslík i palivo si produkuje sama. Jde jen odejmout teplo hasicím práškem.
Přihrádky by neměly být úplně těsné - EXPLOZE Výšlehové otvory by měly vést do míst požárně bezpečných
Mám pocit, že někdo použil dutiny betonových/škváro-cementových tvárnic. Při dostatečné síle stěn dutin,
stačí zahradit volné čelo (+ záda) 2 vzájemně posunutými děrovanými plechy s mezerou To se mi líbí nejvíc.
Když vyloučím garáž a sklep zbývá najít/vytvořit před povětrností chráněné požárně bezpečné místo.
- To neřeší transport. Tam asi nějaký ten plecháč na nářadí. Kovové chlívečky-přihrádky svisle?
Dole nahoře asbest (skleněné rouno).
Přihrádky by neměly být úplně těsné - EXPLOZE Výšlehové otvory by měly vést do míst požárně bezpečných
Mám pocit, že někdo použil dutiny betonových/škváro-cementových tvárnic. Při dostatečné síle stěn dutin,
stačí zahradit volné čelo (+ záda) 2 vzájemně posunutými děrovanými plechy s mezerou To se mi líbí nejvíc.
Když vyloučím garáž a sklep zbývá najít/vytvořit před povětrností chráněné požárně bezpečné místo.
- To neřeší transport. Tam asi nějaký ten plecháč na nářadí. Kovové chlívečky-přihrádky svisle?
Dole nahoře asbest (skleněné rouno).
[quote="rakos"][/quote]A co to takto zdokonalit https://www.promatpraha.cz/cs-cz/products/promaseal-pl
to BF-109 - no to už by pak bylo teda zcela sofistikované zařízení
ale díky za tip pro příště ... 
no já mám tou plechovou krabici 3 akorát z Hornbachu a je bílá
. Mám to všechno pohromadě.
Dareba
90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
Pánová, přivedli jste mne do rozpaků. Já mám 3S Lipol uložené v orig. krabičce v šuplíku
. Teď nebudu klidně spát dokud si neseženu nějakou plechovou krabici aby mi náhodou nezahořely. Chápu, že baterky mohou zahořet při nabíjení, ale sami od sebe? 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
jelikož mám bauhaus dost daleko a na netu jsem nenašel takový kufr("něco takového(vlevo nahoře)? https://katalogy.bauhaus.cz/katalog-naradi/page/60-61"), nemáte někdo odkaz, kde by se dal koupit? díky