Zahoření Li-Pol - beze strachu ale s respektem

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
rakos
Kontaktovat uživatele:

Re: Box/kufr na baterky

#166 Příspěvek od rakos »

Schránka na Li-Po 019.JPG
Schránka na Li-Po 009.JPG
... právě aby to event. pak nechytlo všechno najednou v té větší krabici, tak jsem to rozložil do "chlívečků" přece jen je trochu klidnější spaní...
materiál jsou podlahové dlaždice a sokly, slepené nějakým "mamutem" který by snad chvíli vydržel, mimo to to stejně stojí pohromadě i bez lepidla.
Sunn

#167 Příspěvek od Sunn »

rakos

Pokud ty chlívky něčím nezavíráš, tak nevím jestli by to bylo účinné.
Docela podstatné je při požáru omezit přístup vzduchu (= kyslíku), což ty uzavíratelné kovové schránky plní - myslím si - lépe.

Mám baterky taky v pokladničce a plechovém červeném kufru z Bauhausu. Navíc jsem si přikoupil hasicí deku, která je předepsaná např. v kuchyňských provozech k hašení vzníceného oleje na pánvi.
https://www.vyzbrojna.cz/cz/305/938/has ... 00-cm.html

Deku mám po ruce při nabíjení, nechá se z obalu rychle vytrhnout a hodit přes oheň.
kocispavel
Kontaktovat uživatele:

#168 Příspěvek od kocispavel »

Ahoj,

ja mam menší Lipolky taky v plechové pokladničce a ty větší v plechové krabici od nastřelovací pistole. A skladuji uzavřené na podleze ve sklepě. A taky doufám že k ničemu nedojde. I když většinu mám jen mrňousy.

Zdravím

Pavel
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

#169 Příspěvek od MartinMartin »

Já pořídil taky plechový kufr na nářadí, že je to v jedné bedně neřeším přece jenom všechny shořené baterie je mnohem menší katastrofa než jakýkoliv požár v domě. Akorát jsem kufřík dokonale utěsnil žáruzdorným tmelem, aby tam nebyl žádný přísun nového vzduchu. Jinak vyděl jsem i používat bedny určené na náboje do střelných zbraní, dá se koupit v army shopu akorát už to zabírá hodně místa, ale to bude podle mě nejlepší ochrana.
Sunn

#170 Příspěvek od Sunn »

Ty schránky na náboje jsem prohlížel taky, ale byly z podobného plechu jako Bauhaus kufry. Navíc byly menší a dražší.
A s utěsněním bych byl opatrný - mohl by se z kufru stát granát :-) Při zahoření se hoodně zvýší tlak, který musí mít možnost ze schránky nebo kufru nějak uniknout, aby se vyrovnal s tlakem okolním. Pokud neuteče, najde si nejslabší místo - přezku, panty víka apod. a s pěknou ránou kufr rozebere.
DanZbo
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od DanZbo »

rozdělit baterky do víc kufrů je docela dobré, ale nechci je mít zase všude možně a tahat víc věci :D kdyby se náhodou něco stalo, tak hold by shořely všechny. Ale jelikož mám 3x velkou baterku typu: https://www.mojerc.cz/images/stories/virtuemart/product/96874/96874.jpg + další 2x 2200 mah 3s, a ještě pár malých, tak by se to do takové plechové pokladničky asi všechno nevešlo(rozměry jsem přesně neměřil) a než kupovat 3x pokladničku každá za cca 300kč, vzal bych ten jeden velký box. Právě jestli má někdo zkušenost s podobných výrobkem, co prodává pecka modelář. byl bych rád za radu, ale asi by to mělo být v pohodě.
FPV Alien 5", Sky Surfer X8, Protos 500, WL Toys V911 V2; TX16S MK2
Sunn

#172 Příspěvek od Sunn »

Většinou sebou tahám ten zmiňovaný červený kufr z Bauhausu (ten nejlevnější, stál necelých 300 Kč) a mívám v něm bez problémů 3 kusy 6S 4000mAh, 2-3 kusy 3S 2600mAh, 3 ks 3S 1300mAh a není úplně plný.
Jestli chceš, zítra změřím jeho vnitřek.

Mají tam i několik větších (a dražších).

Nekupuj ty okované stříbrné, je to jen sololit potažený slabou hliníkovou fólií.
DanZbo
Kontaktovat uživatele:

#173 Příspěvek od DanZbo »

Sunn

#174 Příspěvek od Sunn »

Jo, je to ta trojka.
guchar

#175 Příspěvek od guchar »

Pokud LiPol blafne kyslík i palivo si produkuje sama. Jde jen odejmout teplo hasicím práškem.
Přihrádky by neměly být úplně těsné - EXPLOZE Výšlehové otvory by měly vést do míst požárně bezpečných
Mám pocit, že někdo použil dutiny betonových/škváro-cementových tvárnic. Při dostatečné síle stěn dutin,
stačí zahradit volné čelo (+ záda) 2 vzájemně posunutými děrovanými plechy s mezerou To se mi líbí nejvíc.
Když vyloučím garáž a sklep zbývá najít/vytvořit před povětrností chráněné požárně bezpečné místo.
- To neřeší transport. Tam asi nějaký ten plecháč na nářadí. Kovové chlívečky-přihrádky svisle?
Dole nahoře asbest (skleněné rouno).
BF-109

#176 Příspěvek od BF-109 »

[quote="rakos"][/quote]A co to takto zdokonalit https://www.promatpraha.cz/cs-cz/products/promaseal-pl
rakos
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od rakos »

to BF-109 - no to už by pak bylo teda zcela sofistikované zařízení :-) ale díky za tip pro příště ... :wink:
Dareba

#178 Příspěvek od Dareba »

no já mám tou plechovou krabici 3 akorát z Hornbachu a je bílá :-). Mám to všechno pohromadě.
Dareba

90% mozku je kapalina. Škoda, že u většiny lidí brzdová
ZIPP
Kontaktovat uživatele:

#179 Příspěvek od ZIPP »

Pánová, přivedli jste mne do rozpaků. Já mám 3S Lipol uložené v orig. krabičce v šuplíku :( . Teď nebudu klidně spát dokud si neseženu nějakou plechovou krabici aby mi náhodou nezahořely. Chápu, že baterky mohou zahořet při nabíjení, ale sami od sebe? 8O
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
DanZbo
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od DanZbo »

jelikož mám bauhaus dost daleko a na netu jsem nenašel takový kufr("něco takového(vlevo nahoře)? https://katalogy.bauhaus.cz/katalog-naradi/page/60-61"), nemáte někdo odkaz, kde by se dal koupit? díky
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“