Simulator vs. realita

Název tohoto fóra mluví sám za sebe.. prosím ale žádný warez. Cokoliv okolo pirátského software, cracků, hacků atd bude ihned mazáno.
Zpráva
Autor
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Marek71 »

Dnes kúpiš napr. Phoenix simulátor za cca. 2.500 KČ, takže investácia nie veľká a užitočná...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
_George_
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od _George_ »

RayBan: Ako je to podľa teba s realistikou modelov v AFPD? Niekto písal že je to už "prežitý simulátor". Ja som ho prednedávnom prvý krát "hral" a podla mňa je to super sim.
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
Lakiluk

#18 Příspěvek od Lakiluk »

No já jsem začínal na simulatoru FMS s ovladačem simtransmitter 6. Když mi to začlo jit koupil jsem si minulý pátek model (accipiter badius 2) a v sobotu jsem vyrazil na letiste. Byl tam modelar. zeptal se me jestli sem uz nekdy s modelem letal. Rekl sem ze jen na simulatoru tak teda ze sï radsi stoupne za mimi zady a musim rict ze realita je uplne jina hned po startu sem to malem zapich do zeme kdyby me nesrovnal vyletel mi do vysky a ja zacal plachtit pak uz to slo jakmile se zacnete o model bat je to spatny zacnete delat kraviny (z vlastni skusenosti) V realite musite pocitat s vetrem z rychlosti a z vyskou letu a hlavne nelitejte si pres hlavu. No a v nedelu uz sem lital sam model to prezil a ja taky je to vlastne lehke jen se nesmite bat o model
Nebojte se modelaření je to zábava...
www.mymodel.estranky.cz
NefroniK
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od NefroniK »

ja som vcera druhy krat (druha bateria) uspesne dokoncil "let" s mojou walkerou 22, skusam sa ucit cez FMS, ale v reali nie len ze mi to pripada ine (co je samozrejme) dokonca sa mi to zda mozno lahsie na naucenie.
Resp. neviem, ci sa na simulatore oplati ucit kedze v skutocnosti to je uplne ine.
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Walhalla »

NefroniK píše:ja som vcera druhy krat (druha bateria) uspesne dokoncil "let" s mojou walkerou 22, skusam sa ucit cez FMS, ale v reali nie len ze mi to pripada ine (co je samozrejme) dokonca sa mi to zda mozno lahsie na naucenie.
Resp. neviem, ci sa na simulatore oplati ucit kedze v skutocnosti to je uplne ine.

Je to samozrejme uplne jine.. je to preci jen "real 3D" (skutecne 3d) a vzdalenosti vypadaji jinak a chovani letadla je jine a je tam vitra a oslnuje te slunce a je tam mnohem vetsi stres, protoze prastis-li s letadlem v simulatoru, tak se nic nedeje a kdyz prastis v realu, tak se jiz neco deje..

a ano, ma to rozhodne smysl, protoze kdyz nic jineho, tak si osvojis chovani letadla v ruznych fazich letu, muzes si vyzkouset vzlet a pristani - ty se zase tolik nelisi a napriklad zvyknout si na obracene reakce letadla pokud leti smerem k tobe nebo od tebe..

cili me doporuceni je rozhodne letat se simulatorem!
tks
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od tks »

Simulátor je strašná nuda. Hrozně tam chybí ten prostor a celé je to takové placaté. A navíc se modelaří i proto, abysme byli na čerstvém vzduchu. Prostě se vezme deka, rodinka si hraje na louce a pozorují kytičky a zvířátka a tatínek si mezitím spokojeně lítá. A když jsi někdy na louce sám, tak se spokojeně opřeš o auto a relaxuješ a užíváš si klidu při hledání termiky. Tak to má být, to je modelařina. 8)

Pokud někdo na simulátoru pořád dokola trénuje a dře nějaké 3D obraty a pak to trénuje a dře v reálu, tak to nechápu, jak ho to může vůbec ještě bavit.

Pokud začneš lítat s házedlem, pak nějaký gumáček, pak větroň nebo hodný hornoplošník na RC a postupně si budeš přidávat, tak nechápu, proč bys měl vůbec něco rozbít. Jasně, občas se to stane, ale když respektuješ možnosti své i svého éra, tak to je opravdu vyjímka.

Jo, a je mi úplně jedno, že se mnou nebude nikdo souhlasit. :P
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od TomasC »

Létám s AeroFlyPro Deluxe.

Na simulátoru jsem se naučil létat jeden výkrut do kruhu. Pak mi to ve skutečnosti přišlo lehčí. Když si chci něco zkusit, tak začnu na simu a pak až venku.
NefroniK
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od NefroniK »

Walhalla, tks: ide o to ze ste pisali o lietadlach, vrtulniky v porovnani s realom su v simulatore zrejme o mnoho ine ako lietadla
alebo ani nie?
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Walhalla »

NefroniK píše:Walhalla, tks: ide o to ze ste pisali o lietadlach, vrtulniky v porovnani s realom su v simulatore zrejme o mnoho ine ako lietadla
alebo ani nie?

nemohu porovnavat. s realnym vrtulnikem jsem nikdy nemel tu cest a s vrtulnikem v simulatoru nejsem ani schopen vzletnout... (respektive nahoru to jde, ale pak to jde stejne rychle i dolu :-) )
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

Walhalla píše:
NefroniK píše:Walhalla, tks: ide o to ze ste pisali o lietadlach, vrtulniky v porovnani s realom su v simulatore zrejme o mnoho ine ako lietadla
alebo ani nie?

nemohu porovnavat. s realnym vrtulnikem jsem nikdy nemel tu cest a s vrtulnikem v simulatoru nejsem ani schopen vzletnout... (respektive nahoru to jde, ale pak to jde stejne rychle i dolu :-) )

A stejně tak to dopadne i v reálu, pokud se to nenaučíš na simu.

Pro heliny sim jednoznačně ano. A to nejen do začátků. Pak přijde létání na zádech, couvání a spousta dalších prvků. Bez simu se nedoplatí ani multimilionář.

Pochopitelně to nesmí být FMS nebo něco na podobné úrovni, protože s chováním skutečné heliny to má pramálo společného.
trey
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od trey »

čau mám problém s vysílačkou k simulátoru problém je blíž popsanej ve vláknu pod tímto
trey
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od trey »

čau mám problém s vysílačkou k simulátoru problém je blíž popsanej ve vláknu pod tímto
NefroniK
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od NefroniK »

trey píše:čau mám problém s vysílačkou k simulátoru problém je blíž popsanej ve vláknu pod tímto

pod tymto resp. http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=12236 :roll:
Aurora 9 mod 2
tks
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od tks »

Tož to jsem přehlídl, u heli to smysl má určitě větší - už proto, že tam zase snad nejde o ten prostor (tedy předpokládám, že začátečník visí na plácku před sebou).
No, aspoň si k tomu otevři okno, ať jsi na čerstvém vzduchu. :wink:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Marek71 »

Včera som si tak relaxoval, sedel na karimatke a páčkoval, až ma niečo uchytilo a dopadol som takmer ako ty s Phobosom...

Ja som zatiaľ skúšal FMS, čo nie je simulátor, potom aj krátko AFPD, to už bolo lepšie. No a na jednej výstave som si osahal Phoenic RC. Má zmysel napr. skúšať na sime rozne prvky, takisto sa to ale dá skúsiť s modelom vonku a v dostatočnej výške. Na druhej strane, vrtulník by som si asi bez simu netrúfol...

tks píše:SA když jsi někdy na louce sám, tak se spokojeně opřeš o auto a relaxuješ a užíváš si klidu při hledání termiky. Tak to má být, to je modelařina. 8)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Simulátory a modelářský software“