Simulator vs. realita
No já jsem začínal na simulatoru FMS s ovladačem simtransmitter 6. Když mi to začlo jit koupil jsem si minulý pátek model (accipiter badius 2) a v sobotu jsem vyrazil na letiste. Byl tam modelar. zeptal se me jestli sem uz nekdy s modelem letal. Rekl sem ze jen na simulatoru tak teda ze sï radsi stoupne za mimi zady a musim rict ze realita je uplne jina hned po startu sem to malem zapich do zeme kdyby me nesrovnal vyletel mi do vysky a ja zacal plachtit pak uz to slo jakmile se zacnete o model bat je to spatny zacnete delat kraviny (z vlastni skusenosti) V realite musite pocitat s vetrem z rychlosti a z vyskou letu a hlavne nelitejte si pres hlavu. No a v nedelu uz sem lital sam model to prezil a ja taky je to vlastne lehke jen se nesmite bat o model
Nebojte se modelaření je to zábava...
www.mymodel.estranky.cz
www.mymodel.estranky.cz
- NefroniK
- Kontaktovat uživatele:
ja som vcera druhy krat (druha bateria) uspesne dokoncil "let" s mojou walkerou 22, skusam sa ucit cez FMS, ale v reali nie len ze mi to pripada ine (co je samozrejme) dokonca sa mi to zda mozno lahsie na naucenie.
Resp. neviem, ci sa na simulatore oplati ucit kedze v skutocnosti to je uplne ine.
Resp. neviem, ci sa na simulatore oplati ucit kedze v skutocnosti to je uplne ine.
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Aurora 9 mod 2
NefroniK píše:ja som vcera druhy krat (druha bateria) uspesne dokoncil "let" s mojou walkerou 22, skusam sa ucit cez FMS, ale v reali nie len ze mi to pripada ine (co je samozrejme) dokonca sa mi to zda mozno lahsie na naucenie.
Je to samozrejme uplne jine.. je to preci jen "real 3D" (skutecne 3d) a vzdalenosti vypadaji jinak a chovani letadla je jine a je tam vitra a oslnuje te slunce a je tam mnohem vetsi stres, protoze prastis-li s letadlem v simulatoru, tak se nic nedeje a kdyz prastis v realu, tak se jiz neco deje..
a ano, ma to rozhodne smysl, protoze kdyz nic jineho, tak si osvojis chovani letadla v ruznych fazich letu, muzes si vyzkouset vzlet a pristani - ty se zase tolik nelisi a napriklad zvyknout si na obracene reakce letadla pokud leti smerem k tobe nebo od tebe..
cili me doporuceni je rozhodne letat se simulatorem!
Simulátor je strašná nuda. Hrozně tam chybí ten prostor a celé je to takové placaté. A navíc se modelaří i proto, abysme byli na čerstvém vzduchu. Prostě se vezme deka, rodinka si hraje na louce a pozorují kytičky a zvířátka a tatínek si mezitím spokojeně lítá. A když jsi někdy na louce sám, tak se spokojeně opřeš o auto a relaxuješ a užíváš si klidu při hledání termiky. Tak to má být, to je modelařina.
Pokud někdo na simulátoru pořád dokola trénuje a dře nějaké 3D obraty a pak to trénuje a dře v reálu, tak to nechápu, jak ho to může vůbec ještě bavit.
Pokud začneš lítat s házedlem, pak nějaký gumáček, pak větroň nebo hodný hornoplošník na RC a postupně si budeš přidávat, tak nechápu, proč bys měl vůbec něco rozbít. Jasně, občas se to stane, ale když respektuješ možnosti své i svého éra, tak to je opravdu vyjímka.
Jo, a je mi úplně jedno, že se mnou nebude nikdo souhlasit.
Pokud někdo na simulátoru pořád dokola trénuje a dře nějaké 3D obraty a pak to trénuje a dře v reálu, tak to nechápu, jak ho to může vůbec ještě bavit.
Pokud začneš lítat s házedlem, pak nějaký gumáček, pak větroň nebo hodný hornoplošník na RC a postupně si budeš přidávat, tak nechápu, proč bys měl vůbec něco rozbít. Jasně, občas se to stane, ale když respektuješ možnosti své i svého éra, tak to je opravdu vyjímka.
Jo, a je mi úplně jedno, že se mnou nebude nikdo souhlasit.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
NefroniK píše:Walhalla, tks: ide o to ze ste pisali o lietadlach, vrtulniky v porovnani s realom su v simulatore zrejme o mnoho ine ako lietadla
alebo ani nie?
nemohu porovnavat. s realnym vrtulnikem jsem nikdy nemel tu cest a s vrtulnikem v simulatoru nejsem ani schopen vzletnout... (respektive nahoru to jde, ale pak to jde stejne rychle i dolu
Walhalla píše:NefroniK píše:Walhalla, tks: ide o to ze ste pisali o lietadlach, vrtulniky v porovnani s realom su v simulatore zrejme o mnoho ine ako lietadla
alebo ani nie?
nemohu porovnavat. s realnym vrtulnikem jsem nikdy nemel tu cest a s vrtulnikem v simulatoru nejsem ani schopen vzletnout... (respektive nahoru to jde, ale pak to jde stejne rychle i dolu)
A stejně tak to dopadne i v reálu, pokud se to nenaučíš na simu.
Pro heliny sim jednoznačně ano. A to nejen do začátků. Pak přijde létání na zádech, couvání a spousta dalších prvků. Bez simu se nedoplatí ani multimilionář.
Pochopitelně to nesmí být FMS nebo něco na podobné úrovni, protože s chováním skutečné heliny to má pramálo společného.
- NefroniK
- Kontaktovat uživatele:
trey píše:čau mám problém s vysílačkou k simulátoru problém je blíž popsanej ve vláknu pod tímto
pod tymto resp. http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=12236
FunCub (Multiplex) 1.4m | RS 352 (RC Factory) 1m | Alpha 1500 (RCM Pelikan) 1.5m
Aurora 9 mod 2
Aurora 9 mod 2
Tož to jsem přehlídl, u heli to smysl má určitě větší - už proto, že tam zase snad nejde o ten prostor (tedy předpokládám, že začátečník visí na plácku před sebou).
No, aspoň si k tomu otevři okno, ať jsi na čerstvém vzduchu.
No, aspoň si k tomu otevři okno, ať jsi na čerstvém vzduchu.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Včera som si tak relaxoval, sedel na karimatke a páčkoval, až ma niečo uchytilo a dopadol som takmer ako ty s Phobosom...
Ja som zatiaľ skúšal FMS, čo nie je simulátor, potom aj krátko AFPD, to už bolo lepšie. No a na jednej výstave som si osahal Phoenic RC. Má zmysel napr. skúšať na sime rozne prvky, takisto sa to ale dá skúsiť s modelom vonku a v dostatočnej výške. Na druhej strane, vrtulník by som si asi bez simu netrúfol...
Ja som zatiaľ skúšal FMS, čo nie je simulátor, potom aj krátko AFPD, to už bolo lepšie. No a na jednej výstave som si osahal Phoenic RC. Má zmysel napr. skúšať na sime rozne prvky, takisto sa to ale dá skúsiť s modelom vonku a v dostatočnej výške. Na druhej strane, vrtulník by som si asi bez simu netrúfol...
tks píše:SA když jsi někdy na louce sám, tak se spokojeně opřeš o auto a relaxuješ a užíváš si klidu při hledání termiky. Tak to má být, to je modelařina.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc