Easy Glider Pro Elektro aneb nezačínat na stíhačce

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
BadBoy

#121 Příspěvek od BadBoy »

a co dnes odpoledne, nechtělo by se někomu?? :wink:

Jinak EGPE je vyvážený přesně, jen váha je trochu větší, má 895 g a podle popisu by měl být o 85g lehčí!:( Snad to poletí...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Marek71 »

Dnes bol docela vietor. Pokiaľ budú zajtra lepšie podmienky, dorazím niekedy odpoledne-podvečer. Rád by som polietal s Relaxom a na Fockeho mám nový kužel...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Marcos »

Kde jsi kupoval? Potreboval bych zluty na mustanga a nikde jsem ho zatim nevidel.
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
BadBoy

#124 Příspěvek od BadBoy »

Marcos píše:Kde jsi kupoval? Potreboval bych zluty na mustanga a nikde jsem ho zatim nevidel.

Našel jsem tento kužel , stačí objednat!:)
BadBoy

#125 Příspěvek od BadBoy »

Marek71 píše:Dnes bol docela vietor. Pokiaľ budú zajtra lepšie podmienky, dorazím niekedy odpoledne-podvečer. Rád by som polietal s Relaxom a na Fockeho mám nový kužel...

No rozhodně s tím na dnešek počítám, už jsem předběžně domluven i s Jirkou! Čím víc rádců, tím lépe...
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Marek71 »

Mám od pohodalet, na sklopku :-) Nič štýlového to nie je, ale účel splní...

Marcos píše:Kde jsi kupoval? Potreboval bych zluty na mustanga a nikde jsem ho zatim nevidel.
BadBoy

#127 Příspěvek od BadBoy »

Tak předem chci poděkovat všem tady za rady a hlavně Jirkovi a Markovi při pomoci při záletu!:) Vše dopadlo přímo skvěle, letadlo lítá krásně!

A ohledně tý brzdy jak jsme se bavili, tak se projistotu zeptám, v návodu je uvedno, Brake a nebo je to Shut down?? Nějak nevím co nastavuje co?? Předpokládám že je to ta brzda a mám nastavit on??
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od Marek71 »

Je to určite "Brake", čiže brzda. A musí byť nastavená na "ON". To znamená zapnutá brzda, aby regulátor zastavil motor, keď stiahneš plyn.
BadBoy

#129 Příspěvek od BadBoy »

Marek71 píše:Je to určite "Brake", čiže brzda. A musí byť nastavená na "ON". To znamená zapnutá brzda, aby regulátor zastavil motor, keď stiahneš plyn.

OK, tak já se k tomu zkusím ještě proklikat a uvidíme co to bude dělat. Samo to jako zabrzdí motor, když stáhnu plyn?? neměl bych s ním teda otočit ani rukou??
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od Marek71 »

Rukou s ním otočíš, samozrejme, ale bude to dostatočné zabrzdenie na to, aby sa to neroztočilo samo...
jirad
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od jirad »

Ahoj, zapnuta brzda znamena, ze kdyz vypnes motor, vrtule se aktivne zastavi (kratce dotoci) a bude mit urcitej odpor proti otaceni (coz je dostacujici treba k tomu, aby se u sklopky listy priplacly podel cumaku tlakem vzduchu), pri vypnuty brzde se vrtule volne dotaci setrvacnosti a i malej proud vzduchu ji opet roztaci (takze sklopka nesklapne). U pevny vrtule se ve vetsich rychlostech i pri zaply brzde vrtule vlivem proudeni vzduchu muze roztacet ... ale s tou vyplou jde tocit uplne volne (v podstate stejne, jako kdyz nemas pripojenou baterku)
Jo, a ta Tvoje poletucha je fakt paradni, moc se mi to libilo :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
BadBoy

#132 Příspěvek od BadBoy »

Nechce se mi zakládat nové vlákno, tak se zeptám tady, snad si toho někdo všimne!:)
Dá se lítat někde v okolí Suchdola nebo Ruzyně?? Nechce se mi jezdit někam daleko...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od Abu »

Obcas chodim na plan mezi krizovatkou Vypich a oborou Hvezda, ale je to tam spis na mensi a lehci modely, precejn kolem vsude je hodne civilizace. S lehkym 1.8m vetronem si tam troufnu, ale kdyz jsem tam videl obcas litat nekoho s Ionem nebo Optimou, tak jsem se sam docela bal... Dneska vecer si pujdu asi skocit s nejakym EPP, pokud nebude moc foukat.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
BadBoy

#134 Příspěvek od BadBoy »

Abu píše:Obcas chodim na plan mezi krizovatkou Vypich a oborou Hvezda, ale je to tam spis na mensi a lehci modely, precejn kolem vsude je hodne civilizace. S lehkym 1.8m vetronem si tam troufnu, ale kdyz jsem tam videl obcas litat nekoho s Ionem nebo Optimou, tak jsem se sam docela bal... Dneska vecer si pujdu asi skocit s nejakym EPP, pokud nebude moc foukat.

No myslím, že takto frekventované místo nechám na později!:)
Farky
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od Farky »

No ja chodim obcas o vikendech letat do Suchdola sem - rozhrani meze a pole. Je to nedaleko od konecnych busu (147/207). Letam nad polem, letos vysadili repku a ma 2 metry, tak je dobry pristavat nekam blizko. Pozice je orientovana na sever (slunicko mas v zadech) a vetry jsou povetsinou od vychodu a nebo zapadu. Ma to tam ale i svy nevyhody, za zadama mas hned draty vysokyho napeti :? Pri zaletu Corsaira jsem na ne nedobrovolne pristal - brzdici lana z letadlovky ;)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“