Jinak EGPE je vyvážený přesně, jen váha je trochu větší, má 895 g a podle popisu by měl být o 85g lehčí!:( Snad to poletí...
Easy Glider Pro Elektro aneb nezačínat na stíhačce
Tak předem chci poděkovat všem tady za rady a hlavně Jirkovi a Markovi při pomoci při záletu!:) Vše dopadlo přímo skvěle, letadlo lítá krásně!
A ohledně tý brzdy jak jsme se bavili, tak se projistotu zeptám, v návodu je uvedno, Brake a nebo je to Shut down?? Nějak nevím co nastavuje co?? Předpokládám že je to ta brzda a mám nastavit on??
A ohledně tý brzdy jak jsme se bavili, tak se projistotu zeptám, v návodu je uvedno, Brake a nebo je to Shut down?? Nějak nevím co nastavuje co?? Předpokládám že je to ta brzda a mám nastavit on??
Marek71 píše:Je to určite "Brake", čiže brzda. A musí byť nastavená na "ON". To znamená zapnutá brzda, aby regulátor zastavil motor, keď stiahneš plyn.
OK, tak já se k tomu zkusím ještě proklikat a uvidíme co to bude dělat. Samo to jako zabrzdí motor, když stáhnu plyn?? neměl bych s ním teda otočit ani rukou??
Ahoj, zapnuta brzda znamena, ze kdyz vypnes motor, vrtule se aktivne zastavi (kratce dotoci) a bude mit urcitej odpor proti otaceni (coz je dostacujici treba k tomu, aby se u sklopky listy priplacly podel cumaku tlakem vzduchu), pri vypnuty brzde se vrtule volne dotaci setrvacnosti a i malej proud vzduchu ji opet roztaci (takze sklopka nesklapne). U pevny vrtule se ve vetsich rychlostech i pri zaply brzde vrtule vlivem proudeni vzduchu muze roztacet ... ale s tou vyplou jde tocit uplne volne (v podstate stejne, jako kdyz nemas pripojenou baterku)
Jo, a ta Tvoje poletucha je fakt paradni, moc se mi to libilo :-)
Jo, a ta Tvoje poletucha je fakt paradni, moc se mi to libilo :-)
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
Obcas chodim na plan mezi krizovatkou Vypich a oborou Hvezda, ale je to tam spis na mensi a lehci modely, precejn kolem vsude je hodne civilizace. S lehkym 1.8m vetronem si tam troufnu, ale kdyz jsem tam videl obcas litat nekoho s Ionem nebo Optimou, tak jsem se sam docela bal... Dneska vecer si pujdu asi skocit s nejakym EPP, pokud nebude moc foukat.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Abu píše:Obcas chodim na plan mezi krizovatkou Vypich a oborou Hvezda, ale je to tam spis na mensi a lehci modely, precejn kolem vsude je hodne civilizace. S lehkym 1.8m vetronem si tam troufnu, ale kdyz jsem tam videl obcas litat nekoho s Ionem nebo Optimou, tak jsem se sam docela bal... Dneska vecer si pujdu asi skocit s nejakym EPP, pokud nebude moc foukat.
No myslím, že takto frekventované místo nechám na později!:)
- Farky
- Kontaktovat uživatele:
No ja chodim obcas o vikendech letat do Suchdola sem - rozhrani meze a pole. Je to nedaleko od konecnych busu (147/207). Letam nad polem, letos vysadili repku a ma 2 metry, tak je dobry pristavat nekam blizko. Pozice je orientovana na sever (slunicko mas v zadech) a vetry jsou povetsinou od vychodu a nebo zapadu. Ma to tam ale i svy nevyhody, za zadama mas hned draty vysokyho napeti
Pri zaletu Corsaira jsem na ne nedobrovolne pristal - brzdici lana z letadlovky