Ruský závod upoutaných rychlostních automobilů v Jaroslavli
- Solim Namez
Re: Ruský závod upoutaných rychlostních automobilů v Jarosla
Určitě za to může odpor vzduchu.
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
Celeron píše:Zajímavý je, že 256 km/h dokážou s 1,5 ccm a 320 km s 10 ccm. To není zase tak velkej rozdíl, při tom rozdíl výkonů motorů je řádově vyšší ve prospěch 10 ccm. Nojo, fyzika je sfiňa.
zato borci od Bugatti na to potrebuji 8000ccm aby se dostali na 320:-)
https://www.youtube.com/watch?v=13BPC0sGAbA
zajimalo by me, jestli pri spravne naostrenem lanku se tim da v tom kruhu sekat trava..
walter2 píše:jestli to taky nesouvisí s tím, že odpor roste s kavdrátem rychlosti...
To je sice pravda, to mě taky napadlo, jenže, pokud má desítka proti jedenapůlce objem 6,66-násobný, co se týče výkonu/momentu bude ten poměr právě kvůli těm otáčkám jistě menší, dejme tomu polovičný, uvažujme tedy jen 3,33-násobek, tak stejně pokud by byl kvadrát rychlosti takový, tak by šlo o nárůst rychlosti jen v míře odmocniny z 3,33, tedy na 1,83-násobek. To by ale potom znamenalo, že desítková kategorie by musela jet 467km/h, ale ona jede jen 320km/h.
Celeron píše:Možná. Ale větší kubatůra má větší krouťák a tak ji můžeš zpřevodovat na stejný i vyšší točky jako maj ty malý kubatůry.
Nepochybne ano, ale vzhledem k tomu, co jsem napsal výše tomu stejně nerozumím.
Napadlo mi ještě i to, že desítková auta budou taky násobně těžší - tudíž bude tam větší valivý odpor. To jsme nevzali v úvahu a možná právě toto bude mít zásadní vliv na to, že ta rychlost je nizší, než bychom očekavali.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Kuba78 píše:zajimalo by me, jestli pri spravne naostrenem lanku se tim da v tom kruhu sekat trava..
Nebo lýtka soutěžících
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)