Létání táty

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiří Kolář-BAN1

Létání táty

#1 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Před časem tu syn uvedl na popud jednoho moderátora létání táty.Teď se mohu pochlubit , že už v pohodě létám. Naučil jsem se na kabelu , model DragonFly od Va-Models. Před tím jsem absolvoval cca 2 měsíce na simulátoru AFP. Teď létám s Extrou od Va-Models, cca 60 letů. Bez pádu!!.
Netvrdím ,že jsem už mazák, ale kromě zákl. prvků zvládnu i nožový let na obě strany(kabinou k sobě).Největší problém je pomalý výkrut, tam mi hrozí opravdu crash.Ale pracuji na tom. Jenom mě mrzí, že se tu stále řeší ty houbolety. Když se začala diskuze o Kataně S30 Sebart, tak hned utichla.Myslím si, že houbolety jsou velmi dobré na naučení, ale pořád rozebírat bubliny není to pravé. Přece každý z Vás, co se létat naučili, chtějí nějaké normální (balsové) éro. Je jedno, jestli je to akrobat nabo větroň. Syn má Katanu S30, já tu Extru, motorizaci elektroletů řešíme zatím úspěšně sami z CZ zdrojů(myslím e-shopy).Jinak pozdravuji LV :lol: , máme Katany a Edge rádi(B.Hempel). Nezlobte se na subjektivní názor, je mi 45 let. Letu zdar [/b]
Lukas
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukas »

No paráda. Tatu jsem na simulátor nikdy nedostal a tak jediné co mu muzu pucit je elektrovetron s ovladanym ocasem a musim mu to brat jak se dostane pod 100m nad zem. fakt hruza
http://rcmapy.com/?locid=1100
Jiří Kolář-BAN1

Funtana

#3 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Kde jsi vzal tu Funtanu. Nikde jsme ji nenašli. Katata S30E také létá super. Teď snad přijde na trh Katana 187cm. Snad ji dostaneme u Krillmodels. Chce to jenom cvičit. Já vím , že se modeláři dělí na ty co spadli a ty, co spadnou.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lindbergh »

Já také pomalu přecházím z houby na balzu, ale na houbu mám pěkné vzpomínky a rád si s nějakým houboletem zalétám. Nezatracuji je... A co se padání týče, mluví asi můj podpis za vše :wink:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Marcos
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Marcos »

Ja to znam trosku s necim jinym, ale paradni remake :lol:
¡ǝuıɯ ǝq ןןɐɥs ʎɹoʇɔıʌ
Vosy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vosy »

Marcos píše:Ja to znam trosku s necim jinym, ale paradni remake :lol:

Myslíš, že "kdo nezvrací, trénuje pod svoje možnosti"?
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Lukas
Kontaktovat uživatele:

Re: Funtana

#7 Příspěvek od Lukas »

jkolina píše:Kde jsi vzal tu Funtanu. Nikde jsme ji nenašli. Katata S30E také létá super. Teď snad přijde na trh Katana 187cm. Snad ji dostaneme u Krillmodels. Chce to jenom cvičit. Já vím , že se modeláři dělí na ty co spadli a ty, co spadnou.

???
http://rcmapy.com/?locid=1100
Kalda

#8 Příspěvek od Kalda »

Pokud se člověk vrátí ze zaměstnání a chce si večer rekreačně polétat, jsou právě houbolety tou pravou zábavou. A navíc, když se o víkendu taťka musí věnovat rodině, opět nastupují houbolety ....
Až budu míti více času na stavění modelů z balsy ( a už se opravdu na toto období těším), tak zvítězí klasika.
Nezatracujte prosím poletuchy z EPP a podobných materiálů, každý začátečník jistě na ně vzpomíná v dobrém, a lidé co mají málo času a létají jen rekreačně, nemají vskutku jinou možnost ....
Fuj to je ale sentimentální ... :)
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Lindbergh »

To Kalda: Máš recht. Houbolety jsou k něčemu dobré, nehledě na ty začátky. Dovedeš si třeba představit kombatové mače z balzových ér? :D :D :D
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
zdekar

#10 Příspěvek od zdekar »

S modelařinou jsem začal tento rok, když jsem si koupil RC set. Teď pomalu zkouším stavět vlastní letadla a houbolet je tedy pro mě ideální. Když si představím, kolik času nad tím strávím a pak to třeba lítat nebude... nebo se to zapíchne do země... tak to můžu nějak upravit, ale balza by asi byla na maděru :-( . Taky bych rád postavil něco z balzy, ale počkám, až budu zkušenější.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“