Futaba T18SZ

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
MomoBrut

Re: Futaba T18SZ

#436 Příspěvek od MomoBrut »

Jinak pokud je to hůře pochopitelné, tak tímto postupem lze docílit toho, že dva různé modely mají v System Type stejné Rx ID. Což samozřejmě s opravdu funkčním Model ID nemůže být možné, i když ten dříve linkovaný nefunguje, informace o Rx ID je prostě zcela čistě chybná.
graup15

#437 Příspěvek od graup15 »

Tak jsi mi trošičku nasadil brouka do hlavy. A tak jsem u každého modelu v paměti smazal ID (Zvolením FHSS :-)
Pak každý separátně nalinkoval. Přijímač mezi modely nepřendavám.
Takhle ,sice ta bejkárna s několika ID na pozadí modelu nezmizela, ale rozhodně u zvoleného programu je teď nalinkovaný jen jedno ID.
Kuřna teď jsem si uvědomil............... jsem se bez toho obešel doteď ,že se tím vůbec zaobírám.......
aviatika
Kontaktovat uživatele:

Futaba T18SZ

#438 Příspěvek od aviatika »

Pravda je, že príjmače, ktoré boli linkované ku konkrétnej pamäti ostávajú aktívne aj keď ich nie je vidieť pričom je aktívna len telemetria toho posledného. Ak ale jeden z nich sa znova linkuje k inej pamäti už k tej predchádzajúcej nie je pripojený. Ak sa vytvorí nový model zobrazí sa typ systému, ktorý bol posledne aktívny. Ak to je FASStest napr. zobrazí sa aj rovnaké číslo príjmača. Ale pripojený nie je. Ak to niekomu vadí stačí znova zadať požadovaný typ systému a už tam to číslo nie je. Na iné problémy som nenarazil.
Luboš - www.aviatika.sk
vitaa

#439 Příspěvek od vitaa »

Mám jen malý dotaz ohledně dotyk.displeje, používáte nějakou folii jako na mobilu,nebo necháváte jenom tak?
LV
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od LV »

vitaa píše:Mám jen malý dotaz ohledně dotyk.displeje, používáte nějakou folii jako na mobilu,nebo necháváte jenom tak?

Mam jedu z prvych v europe. Kupoval som v Japonsku. Som antifoliista. Folie su prva vec co strhnem s kazdeho vyrobku co kupim. K vysielacke sa spravam ako drevorubac a napriek tomu na displeji nie su ziadne skrabance. Ale poznam ludi co si na displej nalepili folie. Dali sa aj kupit v Cine vyrezane na mieru.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
saro.j

#441 Příspěvek od saro.j »

vitaa píše:Mám jen malý dotaz ohledně dotyk.displeje, používáte nějakou folii jako na mobilu,nebo necháváte jenom tak?
T18SZ som kupoval hneď ako začal dovozca v CZ s predajom. Pretože nebola známa odolnosť displeja, a originál nebola k dispozícii displej dostal fóliu určenú pre tablety. Chvíľu trvalo ako presne orezať fóliu na rozmer a bez okrajových bubliniek. Zopár fólií šlo do koša. No výsledok je dokonalý a slúži bez problémov.
vitaa

#442 Příspěvek od vitaa »

Dík za odpovědi,zatím mám oříznutou tu "přepravní",časem si možná upravím nějakou mobilovou,a nebo to nechám jako Laco, uvidíme.. :wink:
aviatika
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od aviatika »

Sú ľudia rôzní a iní. Ja mám vzťah k veciam,ktoré si vážim a robia mi radosť. Na displeji mojej FX-36 mám fóliu nalepenú, po čase jednoducho strhnem a dám novú. Kúpil som - BROTECT je tam mnoho zariadení aj displejov medzi tým aj Futaby aké chceš. Prišlo poštou v obálke bez problémov.
Luboš - www.aviatika.sk
vitaa

#444 Příspěvek od vitaa »

Ještě prosím jeden dotaz,když chci přez telemetrii údaj externího napětí,stačí toto napětí přivést přímo na bílý mikrokonektor přijímače bez jakéhokoli mezičlánku ? (samozřejmě polarita dle návodu..)
aviatika
Kontaktovat uživatele:

#445 Příspěvek od aviatika »

Tak ako píšeš je správne. Max. napätie 70V, doporučujem použiť originál káblik aj s poistkou. Využívam to často u motorákov na meranie aku prižhavovania, alebo zapaľovania. Alebo iné podľa potreby. Funguje to spoľahlivo.

[album]6990[/album]
Luboš - www.aviatika.sk
vitaa

#446 Příspěvek od vitaa »

aviatika píše:Tak ako píšeš je správne. Max. napätie 70V, doporučujem použiť originál káblik aj s poistkou. Využívam to často u motorákov na meranie aku prižhavovania, alebo zapaľovania. Alebo iné podľa potreby. Funguje to spoľahlivo.

[album]6990[/album]

Ok,dík za info a upřesnění.
culi

#447 Příspěvek od culi »

vitaa píše:Ok,dík za info a upřesnění.

Ešte sa doporučuje externé napätie pripájať až po pripojení napájacieho napätia Rx. Odpájať opačne.
Milan
Přílohy
EV.jpg
vitaa

#448 Příspěvek od vitaa »

culi píše:
Ešte sa doporučuje externé napätie pripájať až po pripojení napájacieho napätia Rx. Odpájať opačne.
Milan

Toto vlastně taky dodržím,u eiektroletu když připojím baterii,naběhne BEC a přijímač,potom teprve připíchnu telemetrii do servisáku...
U benzíňáka,kde mám všechno HV,tak napětí vidím už na základním displeji,tam to ani není potřeba...
vitaa

#449 Příspěvek od vitaa »

Vyzkoušeno a funguje.
Z ext.Volt. stačí plusový kablík napojit do posledního pinu servisního konektoru pohonné baterie,tzn.,že zem je společná.Teď uvidím napětí BEC i HV...
MomoBrut

#450 Příspěvek od MomoBrut »

aviatika píše:Tak ako píšeš je správne. Max. napätie 70V, doporučujem použiť originál káblik aj s poistkou. Využívam to často u motorákov na meranie aku prižhavovania, alebo zapaľovania. Alebo iné podľa potreby. Funguje to spoľahlivo.

[album]6990[/album]

Na ext napětí přijímače bych určitě napětí ze zapalování nepřipojoval.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“