Mimochodem v mém případě počítam ještě s jedním atypickým využitím (kvůli kterému jsem také vybral T-34 a ne IS-2). Chci si totiž konečně postavit něco, co jsem chtěl už jako kluk, ale nějak jsem se k tomu neodhodlal do značné míry kvůli tankovým věžím, totiž dělový člun z publikace Lodní modely 1. Zmenšení věže z tanku určitě nebude problém
T-34/76 3D tisk
Re: T-34/76 3D tisk
Tak jsem si to konečně taky koupil, odhaduji, že data dorazí dnes, nejpozději v pondělí, aspoň bude při lockdownu co tisknout.
Mimochodem v mém případě počítam ještě s jedním atypickým využitím (kvůli kterému jsem také vybral T-34 a ne IS-2). Chci si totiž konečně postavit něco, co jsem chtěl už jako kluk, ale nějak jsem se k tomu neodhodlal do značné míry kvůli tankovým věžím, totiž dělový člun z publikace Lodní modely 1. Zmenšení věže z tanku určitě nebude problém
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak mám smontovanou vanu, převodovky, osazená kola.
Neměl jsem chuť vyrábět překližkovou podložku pod motory, které izoluje motory od PLA převodovky. Nakonec jsem udělal z PETu podložku s přívodem na aktivní chlazení. Uvidíme jak to bude fungovat.
Namontované regulátory od DSYSu. Zatím se zdají skvělé. Rozběh je velmi plynulý a to jsem je jen vybalil. Uvidíme co až se na ně podívám s programovací kartou.
https://dsys.cz/?prod=3&lang=cz
Na motoru leží pomůcka pro nasazování gumových smyček. Obecně to není potřeba, ale je to prostě pohodlnější.
Neměl jsem chuť vyrábět překližkovou podložku pod motory, které izoluje motory od PLA převodovky. Nakonec jsem udělal z PETu podložku s přívodem na aktivní chlazení. Uvidíme jak to bude fungovat.
Namontované regulátory od DSYSu. Zatím se zdají skvělé. Rozběh je velmi plynulý a to jsem je jen vybalil. Uvidíme co až se na ně podívám s programovací kartou.
https://dsys.cz/?prod=3&lang=cz
Na motoru leží pomůcka pro nasazování gumových smyček. Obecně to není potřeba, ale je to prostě pohodlnější.
- Přílohy
-
- T34_Natahovak.stl
- (46.37 KiB) Staženo 122 x
Kolem pastorku na hřídeli motoru doporučuju udělat "blatníky", ať to nemáš vevnitř zacákaný vazelínou. Točí se to dost rychle a rozstříká se to po celé vaně. Moje zkušenost z IS1. Na T34 jsem to udělal hned a mám sucho a čisto. 
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Asi dobrý nápad. Máš je namalované?makipata píše:doporučuju udělat "blatníky"
Čím to barvíte ??
Humbolky anebo Tamia barvy vyjdou dost draho .
Humbolky anebo Tamia barvy vyjdou dost draho .
Stříkací tmel, broušeno, vhodný odstín spreje Motip
download/file.php?id=104043&mode=view
download/file.php?id=104043&mode=view
jyrry.webnode.cz
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
NEbroušeno, netmeleno. Stříkáno zakázkově namíchaným sprejem z prodejny autolaky. Pokud tě to zajímá, tak sem dám etiketu, kde jsou podrobnosti pro příští sprej.
TomasC píše:Neměl jsem chuť vyrábět překližkovou podložku pod motory, které izoluje motory od PLA převodovky.
O tomhle jsem taky přemýšlel a říkal jsem si, zda by úplně nestačilo přesně stejný tvar jako doporučuje Luboš z překližky vytisknout z ABS...
ABS vydrží teploty až něco k 100st C, to mi přijde jako dostatečné aby se nebortilo, teplotní vodivost je možná o něco vyšší než u dřeva, ale zase ne o tolik, aby to nestačilo k odizolování PLA...
TomasC píše:... zakázkově namíchaným sprejem ...
Tome, uměli "načíst" barvu z doneseného vzorku nebo jsi dodal profil (CMYK apod.) nebo jsi vybíral podle vzorníku?
Co jsem u nás zkoušel, tak jedině z jejich vzorníku...
jyrry.webnode.cz
TomasC píše: Asi dobrý nápad. Máš je namalované?
Asi tak nějak.
- Přílohy
-
- Blatnik.stl
- (28.01 KiB) Staženo 167 x
tomashr píše:
O tomhle jsem taky přemýšlel a říkal jsem si, zda by úplně nestačilo přesně stejný tvar jako doporučuje Luboš z překližky vytisknout z ABS...
ABS vydrží teploty až něco k 100st C, to mi přijde jako dostatečné aby se nebortilo, teplotní vodivost je možná o něco vyšší než u dřeva, ale zase ne o tolik, aby to nestačilo k odizolování PLA...
Zdar chlapi, mám to na IS1 a T34 z ABSu a drží to. Taky se mi nechtělo pilovat.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Tome, uměli "načíst" barvu z doneseného vzorku nebo jsi dodal profil (CMYK apod.) nebo jsi vybíral podle vzorníku?
Měl jsem štěstí na staršího profíka. V knize našel nějakou barvu, kterou míchal proti donesenému vzorku. Udělal mi vzorek a ten jsem si porovnal s tankem, který stojí před památníkem SNP. Samozřejmě s tím, že je barva tanku extrémně vybledlá a opršená. Tak barvu upravil pocitově a já jsem si s důvěrou odnesl sprej.
Mě se barva líbí. Co víc si přát.
Díky.makipata píše:Asi tak nějak.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak a mám hotovo. Ještě trošku upravit zevnějšek...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tnqbwSOqUQI[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=tnqbwSOqUQI[/youtube]
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pár úprav: předělal jsem vertikální osu hlavně do ložisek, mám sundavací celou horní část korby a tak jsem potřeboval vyztužit zadní část motorového prostoru, místo pružiny u serva horizontálního ovládání věže jsem si přidělal háčky na gumičku (nechtělo se mi hledat), hlaveň je na magnet+ve věži je vrut.
A jen několik fotek ze stavby a z barvení.
A jen několik fotek ze stavby a z barvení.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jinak při studiu detailů jsem objevil skvělý fantasy film
Vřele doporučuji.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qiGDJ5-dXaI[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qiGDJ5-dXaI[/youtube]