Jenže Taranis je chytřejší, ten to řekne jenom jednou.TomasN píše:...Kvůli ní se mi kamarádi smějí, že mám Taranis ...
Graupner MZ-16 HoTT
Re: Graupner MZ-16 HoTT
Displej je dost žravý, při programování to docela vycucává baterku. Pořídil jsem trochu větší "nádrž" - 1s3p = 3x3450mAh. Tak uvidím 
Dneska po zapnutí vysílač cosi naznačoval, tak jsem to spustil - on si sám přes wifi cucá aktualizaci!!! Jsem zvědav jak to dopadne...
Dneska po zapnutí vysílač cosi naznačoval, tak jsem to spustil - on si sám přes wifi cucá aktualizaci!!! Jsem zvědav jak to dopadne...
jyrry.webnode.cz
Tak to je dobrá zpráva, že se v Graupneru něco děje a vymýšlejí zase nové věci.
LMK Říčany
Graupner HoTT mz-32
Graupner HoTT mz-32
jyrry píše:Dneska po zapnutí vysílač cosi naznačoval, tak jsem to spustil - on si sám přes wifi cucá aktualizaci!!! Jsem zvědav jak to dopadne...
Na rcgroup aktualizaci přes wifi nedoporučují. A je to zmíněno i v oznámení k aktualizaci
"Do not use the wireless firmware update function!", viz
https://www.controlhobbies.com/mz-16-an ... notes.html
petr_hn píše:...
Na rcgroup aktualizaci přes wifi nedoporučují. A je to zmíněno i v oznámení k aktualizaci
"Do not use the wireless firmware update function!"...
Tak to teď už vím taky.
Nakonec jsem to zmáknul přes to jejich studio, ale než se povedlo, zažil jsem několik horkých chvilek
jyrry.webnode.cz
Firmware V2.055 je k dispozici:
Tedy nevim odkud si to rádio data stahuje, ale běží to. Zkoušel jsem hledat a neúspěšně, ControlHobbies je mrtvý
Tedy nevim odkud si to rádio data stahuje, ale běží to. Zkoušel jsem hledat a neúspěšně, ControlHobbies je mrtvý
jyrry.webnode.cz
Zálohoval jsem si kartu a vzpomněl si, že mám novou WiFi a hle po připojení se ozvala nová verze 2.055.
Kupodivu to proběhlo zdá se OK (chce to teda fakt hodně trpělivosti).
A taky mi začalo vrtat hlavou odkud a jak to přišlo. Dokonce jsem si přetáhnul mz-16_v2055.bin do linuxu v marné naději, že binárním editorem vykuchám nějaký URL.
No a pak jsem si všimnul, že v adresáři Update je podadresář ftplist a v něm soubory se stejnými jmény, která se objevovala v tom WiFi loadu.
Soudím tedy, že upload je realizován pomocí FTP přenosu a tudíž z desktop prohlížeče bez šance.
Možná by z tý binárky šly vykuchat parametry toho FTP přenosu, ale to už jsem vzdal ...
Zkusil jsem z ještě stáhnout downloader
https://www.controlhobbies.com/software ... L4SLT4Bev4
Upgrade s jeho pomocí se taky provedl (s mrakem blábolů a warningů) a výsledek vpodstatě stejný.
Zkusil jsem ještě pročmuchat ten downloader a stejný - nejspíš taky FTP.
Měl bych ještě (možná) hloupej dotaz: nevíte někdo k čemu je v tom downloaderu to zaškrtávací políčko "Re-index files on radio"?
Nějaké tušení mám, ale "myslet znamená prdlajs vědět"
Kupodivu to proběhlo zdá se OK (chce to teda fakt hodně trpělivosti).
A taky mi začalo vrtat hlavou odkud a jak to přišlo. Dokonce jsem si přetáhnul mz-16_v2055.bin do linuxu v marné naději, že binárním editorem vykuchám nějaký URL.
No a pak jsem si všimnul, že v adresáři Update je podadresář ftplist a v něm soubory se stejnými jmény, která se objevovala v tom WiFi loadu.
Soudím tedy, že upload je realizován pomocí FTP přenosu a tudíž z desktop prohlížeče bez šance.
Možná by z tý binárky šly vykuchat parametry toho FTP přenosu, ale to už jsem vzdal ...
Zkusil jsem z ještě stáhnout downloader
https://www.controlhobbies.com/software ... L4SLT4Bev4
Upgrade s jeho pomocí se taky provedl (s mrakem blábolů a warningů) a výsledek vpodstatě stejný.
Zkusil jsem ještě pročmuchat ten downloader a stejný - nejspíš taky FTP.
Měl bych ještě (možná) hloupej dotaz: nevíte někdo k čemu je v tom downloaderu to zaškrtávací políčko "Re-index files on radio"?
Nějaké tušení mám, ale "myslet znamená prdlajs vědět"