holčičí modelařina

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
woro
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od woro »

airkid píše:
Frantat72 píše:No to je hrůza, chtěl jsem nějak napsat jak se toto téma hezky rozběhlo, ač to na začátku tak nevypadalo, několikrát jsem od psaní odběhl něco vyřídit a když si teď čtu co jsem vytvořill tak koukám, že to ztratilo myšlenku. No nic, zkusím to někdy napravit. Zatím ahojte
PS: Tak jak to teda lítá? Jak to dopadlo??

no ne nekdy, ale ted.. :) lita to pekne, akorat je to moc lehoucky a reaguje to celkem silne na poryv vetru nebo mensi turbulenci.. ale celkem "nerozbitny" i kdyz jsem s tim doslova slehla o hladinu :( prezil, akorat jsem zjistila, ze dno neni poradne slepeny, a proto pri plavbe mi to nabiralo vodu a ja se pak divila, ze je to tezky na ocas.. :wink:
Na to pozor - na konci zimy jsem neměl Styluse nalakovaného a všude byl tající sníh, spš voda co držela pohromadě než sníh. A těžiště dost vzadu. A protože jsem zvyklý dost trimovat a neřešit že už mám trim daleko, najednou jsem zjistil, že mám Styluse potlačeného a přirozeně nestabilního - držel jsem ho na rychlosti a houpaly s ním poryvy, takže jsem si toho nevšiml dřív. Přiznám se, že mi nebylo do smíchu a přiblížení na přistání byl docela záhul na nervy, ale nakonec to bylo jednodušší než se to zdálo. Ale voda v trupu elektroletu, zvlášť když si představím množství, jaké se dá z hladiny nabrat, to už je problém prošku drsnějšího rázu... Ale zkus poštelovat těžiště, do větru a "hyperaktivního vzduchu" ho posunout o trochu dozadu. Nebudou ti to tolik brát poryvy zepředu a zezadu.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
airkid
Kontaktovat uživatele:

#212 Příspěvek od airkid »

Frantat72 píše:Ještě se vrátím k Tvému modelu, pořád lítáš bez křidýlek???. A co to vybarvení, to je Tvůj návrh??? moc pěkné.

no tak to s tim hasicakem je dobry, ale pro litani zase ne optimalni.. je to potom neriditelny, asi tak jak rikas.. :D zepredu dozadu :lol: takze nic prijemnyho :?
jinak ohledne tech kridylek, to myslis na minim nebo na puddlikovi? Vybaveni mam od pritele, takze muj vlastni napad to nebyl :wink:
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Frantat72

#213 Příspěvek od Frantat72 »

airkid píše:
Frantat72 píše:Ještě se vrátím k Tvému modelu, pořád lítáš bez křidýlek???. A co to vybarvení, to je Tvůj návrh??? moc pěkné.

no tak to s tim hasicakem je dobry, ale pro litani zase ne optimalni.. je to potom neriditelny, asi tak jak rikas.. :D zepredu dozadu :lol: takze nic prijemnyho :?
jinak ohledne tech kridylek, to myslis na minim nebo na puddlikovi? Vybaveni mam od pritele, takze muj vlastni napad to nebyl :wink:

Ahoj, myslím puddlíka, podle obrázku mám pocit že tam křidýlka nemáš. A ptal jsem se na vybarvení tedy kamufláž nebo jak se tomu říká, ne na vybavení. Ahoj Franta
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
airkid
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od airkid »

na puddlikovi kridylka nemam.. lita to tak pekne i bez nich, ale kdyz bych chtela akro tak bych je musela pridelat..
jinak promin za moje cteni.. :oops: neumim cist :D asi mam uz pekny hlad :D
ta kamuflaz byla mym napadem :D i kdyz... www.pink.at
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
airkid
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od airkid »

tak jak to lita? Mam prvni diru v cumaku u Puddlika, trochu nizka zatacka...je s podivem, jak to kridlo je tak pruzny, ze se nezlomi, ale vrtule dokaze proriznout diru na predku cumaku :D
Frantat72

#216 Příspěvek od Frantat72 »

No je to paráda, já jsem za poslední tejden zlámal 5 vrtulí. Vždy celkem bezpečné přistání do vyšší trávy a lehce to zakoplo a ťuk, bylo po ní. Prostě smůla.
MadBoxka

Lámání vrtulí

#217 Příspěvek od MadBoxka »

A používáš gumičkový unašeč? nebo sklápěcí vrtuli? s tou by se toho tolik stát nemělo :wink: S tímhle sem měla ze začátku taky problémy.
Frantat72

#218 Příspěvek od Frantat72 »

No, jsem trochu nezkušený, nevím co je gumičkový unašeč. :( A hlavně si myslím, že je to také dílem náhody. Baví mě přistávat, takže přistání mám poměrně hodně. Když je vítr, tak je to lepší, protože to sednu tak, že s tím prostě plácnu na místě.
kroxigor

#219 Příspěvek od kroxigor »

Takhle vypadá gumičkovej unašeč na vrtuli

Obrázek

při tvrdším přistání se buď přetrhne gumička nebo se vrtule jen sesune z kovového kroužku. Cena cca 35,- a zachrání to hromadu vrtulí hlavně v začátku :wink:

Obrázek
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
MadBoxka

#220 Příspěvek od MadBoxka »

Jestli opravdu trpíš hodně tvrdejma dopadama tak používej malou obyčejnou gumičku a ne originální.. ta se líp přetrhne. :lol: horší bylo když se mi po combatu řítilo letadlo střemhlav k zemi a já to vybrala, tak dobrý akorát sem měla vrtuli myslím 8 na 6 takže se to dalo, akorát při přištání se mi vyrval celej domek s motorem protože to ta vrtula prostě strhla jak se zlomila o asfalt, takže fakt doporučuju gum. unašeč 8O :wink:
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od lubo1 »

Frantat72 píše:No je to paráda, já jsem za poslední tejden zlámal 5 vrtulí. Vždy celkem bezpečné přistání do vyšší trávy a lehce to zakoplo a ťuk, bylo po ní. Prostě smůla.

Možno by si mal vypnúť motor pred dosadnutím..... :lol:
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Frantat72

#222 Příspěvek od Frantat72 »

lubo1 píše:
Frantat72 píše:No je to paráda, já jsem za poslední tejden zlámal 5 vrtulí. Vždy celkem bezpečné přistání do vyšší trávy a lehce to zakoplo a ťuk, bylo po ní. Prostě smůla.

Nejčastěji se to stalo s vypnutým motorem. Tráva asi po lejtka, slehlá zacuchaná do sebe. Na fotbalovém hřišti se mi to nestává.
Frantat72

#223 Příspěvek od Frantat72 »

lubo1 píše:

ne většinou, vždy se to stalo s vypnutým motorem. Když se zastavila vrtule vodorovně je to dobrý.
airkid
Kontaktovat uživatele:

#224 Příspěvek od airkid »

a litas s podvozkem nebo bez?
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#225 Příspěvek od lubo1 »

Frantat72 píše:
lubo1 píše:

ne většinou, vždy se to stalo s vypnutým motorem. Když se zastavila vrtule vodorovně je to dobrý.

Potom máš naprd vrtule. Používam APC SF, a GR a pr pristáti sa mi to ešte nepodarilo.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“