Na to pozor - na konci zimy jsem neměl Styluse nalakovaného a všude byl tající sníh, spš voda co držela pohromadě než sníh. A těžiště dost vzadu. A protože jsem zvyklý dost trimovat a neřešit že už mám trim daleko, najednou jsem zjistil, že mám Styluse potlačeného a přirozeně nestabilního - držel jsem ho na rychlosti a houpaly s ním poryvy, takže jsem si toho nevšiml dřív. Přiznám se, že mi nebylo do smíchu a přiblížení na přistání byl docela záhul na nervy, ale nakonec to bylo jednodušší než se to zdálo. Ale voda v trupu elektroletu, zvlášť když si představím množství, jaké se dá z hladiny nabrat, to už je problém prošku drsnějšího rázu... Ale zkus poštelovat těžiště, do větru a "hyperaktivního vzduchu" ho posunout o trochu dozadu. Nebudou ti to tolik brát poryvy zepředu a zezadu.airkid píše:Frantat72 píše:No to je hrůza, chtěl jsem nějak napsat jak se toto téma hezky rozběhlo, ač to na začátku tak nevypadalo, několikrát jsem od psaní odběhl něco vyřídit a když si teď čtu co jsem vytvořill tak koukám, že to ztratilo myšlenku. No nic, zkusím to někdy napravit. Zatím ahojte
PS: Tak jak to teda lítá? Jak to dopadlo??
no ne nekdy, ale ted..lita to pekne, akorat je to moc lehoucky a reaguje to celkem silne na poryv vetru nebo mensi turbulenci.. ale celkem "nerozbitny" i kdyz jsem s tim doslova slehla o hladinu
prezil, akorat jsem zjistila, ze dno neni poradne slepeny, a proto pri plavbe mi to nabiralo vodu a ja se pak divila, ze je to tezky na ocas..
holčičí modelařina
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
Frantat72 píše:Ještě se vrátím k Tvému modelu, pořád lítáš bez křidýlek???. A co to vybarvení, to je Tvůj návrh??? moc pěkné.
no tak to s tim hasicakem je dobry, ale pro litani zase ne optimalni.. je to potom neriditelny, asi tak jak rikas..
jinak ohledne tech kridylek, to myslis na minim nebo na puddlikovi? Vybaveni mam od pritele, takze muj vlastni napad to nebyl
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
Goblin 630,Vibe 90SG,X50 Titan,Raptor 50(30),Fusion 50,Velocity 50,T-Rex 500N,250
airkid píše:Frantat72 píše:Ještě se vrátím k Tvému modelu, pořád lítáš bez křidýlek???. A co to vybarvení, to je Tvůj návrh??? moc pěkné.
no tak to s tim hasicakem je dobry, ale pro litani zase ne optimalni.. je to potom neriditelny, asi tak jak rikas..zepredu dozadu
takze nic prijemnyho
![]()
jinak ohledne tech kridylek, to myslis na minim nebo na puddlikovi? Vybaveni mam od pritele, takze muj vlastni napad to nebyl
Ahoj, myslím puddlíka, podle obrázku mám pocit že tam křidýlka nemáš. A ptal jsem se na vybarvení tedy kamufláž nebo jak se tomu říká, ne na vybavení. Ahoj Franta
Sky Hawk, Mini Mag, radio DX6i, ASW-28 JSB, Tulix 2000, OPTIMA A123 LSMODEL.
- airkid
- Kontaktovat uživatele:
na puddlikovi kridylka nemam.. lita to tak pekne i bez nich, ale kdyz bych chtela akro tak bych je musela pridelat..
jinak promin za moje cteni..
neumim cist
asi mam uz pekny hlad
ta kamuflaz byla mym napadem
i kdyz... www.pink.at
jinak promin za moje cteni..
ta kamuflaz byla mym napadem
Lámání vrtulí
A používáš gumičkový unašeč? nebo sklápěcí vrtuli? s tou by se toho tolik stát nemělo
S tímhle sem měla ze začátku taky problémy.
No, jsem trochu nezkušený, nevím co je gumičkový unašeč.
A hlavně si myslím, že je to také dílem náhody. Baví mě přistávat, takže přistání mám poměrně hodně. Když je vítr, tak je to lepší, protože to sednu tak, že s tím prostě plácnu na místě.
Jestli opravdu trpíš hodně tvrdejma dopadama tak používej malou obyčejnou gumičku a ne originální.. ta se líp přetrhne.
horší bylo když se mi po combatu řítilo letadlo střemhlav k zemi a já to vybrala, tak dobrý akorát sem měla vrtuli myslím 8 na 6 takže se to dalo, akorát při přištání se mi vyrval celej domek s motorem protože to ta vrtula prostě strhla jak se zlomila o asfalt, takže fakt doporučuju gum. unašeč

Nejčastěji se to stalo s vypnutým motorem. Tráva asi po lejtka, slehlá zacuchaná do sebe. Na fotbalovém hřišti se mi to nestává.lubo1 píše:Frantat72 píše:No je to paráda, já jsem za poslední tejden zlámal 5 vrtulí. Vždy celkem bezpečné přistání do vyšší trávy a lehce to zakoplo a ťuk, bylo po ní. Prostě smůla.
Možno by si mal vypnúť motor pred dosadnutím.....
ne většinou, vždy se to stalo s vypnutým motorem. Když se zastavila vrtule vodorovně je to dobrý.lubo1 píše:Frantat72 píše:No je to paráda, já jsem za poslední tejden zlámal 5 vrtulí. Vždy celkem bezpečné přistání do vyšší trávy a lehce to zakoplo a ťuk, bylo po ní. Prostě smůla.
Frantat72 píše:ne většinou, vždy se to stalo s vypnutým motorem. Když se zastavila vrtule vodorovně je to dobrý.lubo1 píše:Frantat72 píše:No je to paráda, já jsem za poslední tejden zlámal 5 vrtulí. Vždy celkem bezpečné přistání do vyšší trávy a lehce to zakoplo a ťuk, bylo po ní. Prostě smůla.
Potom máš naprd vrtule. Používam APC SF, a GR a pr pristáti sa mi to ešte nepodarilo.
http://lubo111.rajce.idnes.cz