Plán na balzové RC házedlo

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
woro
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od woro »

Sorr, nějak jsem zapomněl odpovědět - trochu víc starostí naráz a to se to zapomíná... :oops: Nevím jestli mají odlehčovací díry smysl, každopádně křídlo potažené pořádně prolakovaným papírem má asi 100g, přijímačovky používám velikosti AAA, v "kleci" omotané buď bublinkovou fólií nebo mirelonem (nebo jak se tomu nadává), což má celkem tři funkce: baterky jsou chráněné proti nárazům, drží je to pohromadě v "kleci" (nemůže jedna vyskočit a rozpojit obvod) a brání to posunutí dozadu (mám je úplně vepředu, hned za malým bločkem z EPP skrývajícím kousek olova).
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Brabouk
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Brabouk »

jj, už mám celý křídlo a zítra se vrhnu na trup. Nakonec jsem ty odlehčovací díry dal pryč, udělal jsem ten vrchní potah novej. Takže je to furt podle plánu.
Brabouk
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Brabouk »

Čus woro, tak mám toho stylusa hotovýho. Včera sem to byl zkusit zalítat a v pohodě. Lítá to super. Letovou váhu mám 220g. Klesavost to má takřka nulovou :-) Neska s tím du k nám na svah, jestli bude správně foukat.
woro
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od woro »

Brabouk píše:Čus woro, tak mám toho stylusa hotovýho. Včera sem to byl zkusit zalítat a v pohodě. Lítá to super. Letovou váhu mám 220g. Klesavost to má takřka nulovou :-) Neska s tím du k nám na svah, jestli bude správně foukat.
Na svah ho asi budeš muset slušně zatížit, na pořádný svah klidně až na půl kila. A dávej pozor na výškovku, je dost malá, takže musíš začít reagovat trochu dřív, krizovkám radši předcházet než je řešit. Jinak je to úžasně pohodový model - jak sám píšeš, vůbec to neleze dolů. Jenom to neleze ani moc dopředu :wink:
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
helbo
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od helbo »

mne to praveze liezlo kedysi dopredu :) ale priamo umerne dole :lol: ale nie lietalo mi to pekne, ale na svah to bolo :)... len ho to nezazilo
Naposledy upravil(a) helbo dne ned 14.09.2008 10:13, celkem upraveno 1 x.
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
Brabouk
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Brabouk »

:-) jak ze to svah nezazilo? To si ho zrusil driv, nez si ho stihl vyzkouset? Nebo proc?
helbo
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od helbo »

nie nie najblizsi svah mam 100 km daleko a ako chlapec som nemal take moznosti, ze by sa mi dalo cestovat za svahom... takze som sa k tomu nedostal a lietal som na gume... bejvavalo
... urobíme tak, aby bolo dobré ...
Fox
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Fox »

Tak sem postavil a včera zalétal toho kolibříka - křído mám z vytmeleného EPP ale je to dost těžké - chce to konstrukční křídlo. nicméně letí to a jsem s tím spokojený - akorát pokud nechcete aby byl trup křivý tak je třeba bočnice udělat ze stejně tvrdá balsy. jinak se ohne nakřivo.
Diego

#39 Příspěvek od Diego »

Ou je tak uz sem konecne dokoncil svy mirne vymyslene F3k az ho nafotim tak se s nim pochlubim.
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od blacksmith »

Fox píše:Tak sem postavil a včera zalétal toho kolibříka - křído mám z vytmeleného EPP ale je to dost těžké - chce to konstrukční křídlo. nicméně letí to a jsem s tím spokojený - akorát pokud nechcete aby byl trup křivý tak je třeba bočnice udělat ze stejně tvrdá balsy. jinak se ohne nakřivo.

Ahoj, můj čeká na osazení RC a zálet. Kolik ti vyšla letová hmotnost?
PS: Problém s ohýbáním z nestejnorodé balzy jsem vyřešil sklížením ze dvou vrstev na šabloně.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
Fox
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Fox »

myslíte že by kolibříka utáhl raketový motorek ?
Golfista

#42 Příspěvek od Golfista »

Ahoj, mohl by mi někdo poskytnout plánek na Mantu? Chtěl bych ji dělat a nejde mi to stáhnout. Anglicky moc neumím. Děkuji.
bobmaximus

#43 Příspěvek od bobmaximus »

Pokusím se ti ho poslat. Když tak na SZ.
Golfista

#44 Příspěvek od Golfista »

Stáhnout ten plánek jde, ale nejde ho tisknout, ani po registrování.
bobmaximus

#45 Příspěvek od bobmaximus »

To vím, musel jsem si mu napsat a poslal tisknutelnou verzi. Už jsem ti to poslal na mail, protože na SZ mi to nejde. Tak dej vědět, jak to došlo.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“