dotaz k MVVS 7,5

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
jiri.schejbal

dotaz k MVVS 7,5

#1 Příspěvek od jiri.schejbal »

Ahoj vážení, prosím o radu. Do P 51 PTS jsem si namontoval "výhodně" zakoupený MVVS 7,5 s tichým výfukem, namontoval invertně, osa kliky cca v ose nádrže, ale problém. motor naskočí, jde přidat plnej, ubrat na volnoběh ale po opětovném přidání zhasne. Vyzkoumal jsem - přidusím-li výfuk a začne se více tlakovat nádrž, motor nezhasne, ale dle mého soudu má menší výkon. Zdá se mi jako kdyby nefungovalo tlakování z výfuku. Už jsem snad zkusil vše ( tedy co umím ) - vyčištěním krb počínaje, kontrolou těsnosti konče. Díky za rady, případně nabídky, kdo by se ujal - pochopitelně placeného - zaservisování. I za cenu, že mi bude sděleno - zahoď a kup si novej.
jíra
Joker
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Joker »

Zdravím, také jsm něco podobného řeši kdysi, dej do výfuku u vývodu pro tlakování trysku s větším průměrem otvoru, bude to více tlakovat. :D
mirak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mirak »

Akrobatická nádrž má být v ose PALIVOVÉ jehly. Tím bych začal. Neakrobatická může být pod osou. Jestli ten motor nemá nový typ RC karburátoru, tak bych jej asi vyměnil. Problém může být: Seřízení rc karburátoru "přechody" . Moc velká vrtule (motor má málo otáček a málo saje paliva). Nevhodný výfuk. Jako poslední (zoufalý) pokus trochu nitrometanu do paliva ( do 5%). Vylepší přechody a znecitliví vliv počasí na naladění motoru.
Ivoš
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Ivoš »

Kdysi jsem měl něco podobného - u novéhu tlumiče MVVS byl
vývod pro odvod tlakového vzduchu ucpaný - stačilo protáhnout vrtáčkem a bylo po problému.
Hanyk
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Hanyk »

jirko odkad jsi,skontroluj jestli je v motoru spravna hlava,mvvs drive prodavali 7,5se6,5 hlavou,ta je 1mm slabši -motor ma menši kompresi,tichy tlumič hodne ubyra vykon-dej obyčejny,nebo ladeny
v provozu-Miles Magister 3,2 m,ZDZ50ng, Ka6e 4200mm, Avia BH3 2700mm +Aurora9,Tandem x20
Eddie

#6 Příspěvek od Eddie »

Ahoj

Bod 1 zahod tichý tlumič (odpreparuj poslední díl)

Bod 2 povol volnoběžnou jehlu
Mvvs má velyký rozptil v delce jehel a deklarovaný povolení jehly o 1,2 mm teměř nefunguje. Musí se doladit na konkretním kusu.

Taky se objevyla jedna serie 7,5 s hlavou z 8. Ty pak nejely :(
TomasM

#7 Příspěvek od TomasM »

Měl jsem podobný problem u MVVS 10. Plnej a volnoběh v pohodě ale při přechodech pořád chcípal. Stačilo chvíli nechat na volnoběch, přidat plyn a chcípnul. To samé ze středních otáček, přidal jsem a chcíp. Tak jsem koupil nový karburátor a šlape jako hodinky. Přechody super zatím ani jednou nechcípnul. PS: na nitro nelítám.
diablotin

#8 Příspěvek od diablotin »

kam chodis litat???ja sem ted v praze docela casto tak se na to muzem podivat
Naděje umírá až po nás.
rickey

#9 Příspěvek od rickey »

Zdar, mam par otazek ohledne tohohle motoru. Vcera jsem ho mel na testovaci stolici (prkne) a chodi relativne dobre az na obcasne nepochopitelne chcipnuti pri 1/3 otevreni vzduchu. Na plnej bezi super, na volnobeh taky, ale v 1/3 mi po chvilce zniceho nic bez varovani zhasne. Pak staci jen pripojit zhaveni a zase se rozjede na prvni cuknuti (rukou). Vubec me nenapada pricina. Nadrz mam v ose, bubliny tam nejsou. Jen snad jehla je na 3 otackach, coz mi pripada docela dost, ale nemam s MVVS zadnou zkusenost a s vic utazenou jehlou nejde motor na max. Palivo mam bez nitra, svicku C6 Novarossi a vrtuli 11x6.
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Speedy »

Špatný přechody může způsobovat taky nevhodná svíčka. Chce to prověřit. Kolegovi tenhle motor taky pořád zlobil, tak zkoušel různý svíčky a chování se hrozně měnilo (on nakonec skončil u univerzal ASP). Teď ten motor jde jak pila a má úžasně rychlý přechody ve všech režimech.
rickey

#11 Příspěvek od rickey »

ale ja si nestezuju na prechody :wink: ty jsou naprosto vporadku, odspoda nahoru a zezhora dolu chodi motor jak vino, jen kdyz to chvilku necham v 1/3 tak bez varovani zhasne...vse ostatni chodi jak ma. Ale s tim se asi budu muset nejak poprat :oops:
ztnext

#12 Příspěvek od ztnext »

Tento motor provozuji pátým rokem a bez sebemenšího problému.
Vše je o svíčce a seřízení karbecu (tedy pokud neni motor totálně v hajz.u). Nepamatuji, že by mi motor někdy chípnu ve vzduchu.
Používám: svíčku Novarossi-studená, vrtule MA 11/7,
Při chcípání z volnoběhu je chudá směs a musíš povolovat volnoběžnou jehlu (postupně po 2 až 3 zubech) a pořád zkoušet přechod až do chvíle, kdy motor při přechodu z volnoběhu zakucká. To už je volnoběžná jehla moc povolená a je třeba ji nepatrně přitáhnout. Pokud bude motor při přechodu z volnoběhu chcípat, nebo se jakoby na chvilinku přidusí a pak se rozběhne, je volnoběžná jehla pořád moc utažená. Hlavní jehlou nesmíš otočit - předpokládám, že máš seřízeny max. otáčky. Ve volnoběhu není nádrž tlakovaná téměř vůbec, nemá smysl vrtat větší dirku do tlakovací trysky. Zkontroluj průchodnost tlakování, má to význam hlavně pro max. otáčky a nemusíš mít tolik povolenou palivovou jehlu. Měla by být povolena asi o 1ot+1/4ot, ale to je případ od případu různé..... :wink: :wink: :wink:
mnov

#13 Příspěvek od mnov »

Eddie píše:Ahoj

Bod 1 zahod tichý tlumič (odpreparuj poslední díl)

:(

Na to jsem taky přišel. :) Po zahození se otáčky zvedly o 2000 ot/min. :)
rickey

#14 Příspěvek od rickey »

to ztnext: svicku mam tu samou C6. Kolik mas vytocenou palivovou jehlu? Ja jsem skoncil na 3 otockach a prijde mi to dost, je to OK? mam jehlu s tou pruzinkou. Jinak tlakovani bude dobre min i max otacky chodi tak jak ma. Dik
ztnext

#15 Příspěvek od ztnext »

rickey píše:to ztnext: svicku mam tu samou C6. Kolik mas vytocenou palivovou jehlu? Ja jsem skoncil na 3 otockach a prijde mi to dost, je to OK? mam jehlu s tou pruzinkou. Jinak tlakovani bude dobre min i max otacky chodi tak jak ma. Dik

.....mám povolenou pal. jehlu 1a1/4 ot.
3 ot. je moc. Při necelých dvou mi už hrozně "odkašlává" a nelze ho udržet v chodu. Záleží však na celé palivové instalaci (poloha nádrže k jehle, délce i průřezu přívodní hadičky, těsnosti všech spojů-přisávání vzduchu, nebo utíkání tlaku......)
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“