Mikro panty pro malý 220g model?
Re: Mikro panty pro malý 220g model?
Pěkní mrňouskové, ten Mezek bude v jakých barvách? Typuju rozpětí cca 60cm, jaké je osazení a další parametry? Tištěný mám TA 152 rozpětí 123 cm, je dobře vidět ale moc tomu tisku nedůvěřuju. Lítám velice katolicky - myslel jsem že to bude pevnější.
Od R.Hiesboka mám pár stavebnic , zrovna mi tam vypalují pár žebírek. Je od něj pěkné že se s námi podělí o dobrý nápad s pantíkem.
Letu zdar, Libor.N
Od R.Hiesboka mám pár stavebnic , zrovna mi tam vypalují pár žebírek. Je od něj pěkné že se s námi podělí o dobrý nápad s pantíkem.
Letu zdar, Libor.N
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
Mezek bude v barvách policejního sboru po předání armádě, takže červeno šedej.
Rozpětí jsem již psal 600mm letová váha pod 220g, motor velikosti 1806 z koptéry,
vrtule i unašeč tištěný a váha samotné elektroniky 83g.
Obtisky vyzkoušená klasika pigmentovej inkoust na obtiskový papír a přestříknout lakem, u těhle malejch sranda práce.
Celkem mne překvapila tištěná třílistá vrtule mezka, která bez úhony má za sebou cca 10 letů, včetně letů za teplot kolem -3°C.
K tomu TA 152, mám ho v krabici je to hybrid nebo jen z PLA? Pokud z PLA a nezdá se pevnej, reklamuj u tiskaře.
Pokud je to hybrid PLA + LW-PLA, pak pokud je dobře tištěnej a tiskař to zvládl i u LW nateriálu, pak bych se nebál.
Lítám i Pyörremyrsky který je pouze z LW-PLA a pokud by se něco mělo urvat při utaženém obratu, tak max vázací guma
Rozpětí jsem již psal 600mm letová váha pod 220g, motor velikosti 1806 z koptéry,
vrtule i unašeč tištěný a váha samotné elektroniky 83g.
Obtisky vyzkoušená klasika pigmentovej inkoust na obtiskový papír a přestříknout lakem, u těhle malejch sranda práce.
Celkem mne překvapila tištěná třílistá vrtule mezka, která bez úhony má za sebou cca 10 letů, včetně letů za teplot kolem -3°C.
K tomu TA 152, mám ho v krabici je to hybrid nebo jen z PLA? Pokud z PLA a nezdá se pevnej, reklamuj u tiskaře.
Pokud je to hybrid PLA + LW-PLA, pak pokud je dobře tištěnej a tiskař to zvládl i u LW nateriálu, pak bych se nebál.
Lítám i Pyörremyrsky který je pouze z LW-PLA a pokud by se něco mělo urvat při utaženém obratu, tak max vázací guma
Mělo by to být celé z PLA. Je to moje první setkání s tištěným letadlem. Na našem letišti -Rosice jsem 3D u nikoho neviděl. No některé dily jsou jako řídce tisknuté, jednotlivé vrstvy se pod malým tlakem uvolnily. Prolil jsem to vteřiňákem. Ne všechny díly na sebe přesně seděly. No co už, lítá a postupně budu zkoušet co snese. Později jsem se dozvěděl že Ta 152 tiskne i RIMR a tomu důvěřuju , tak snad příště.
Libor.N
Libor.N
Dogfighter,Twinstar,Elan,Pirát,MarabuXL,ArsenalVB10, Super Chipmunk ,Sea Fury, Kawasaki KI-61, P-51D
Libor.N píše:No některé dily jsou jako řídce tisknuté, jednotlivé vrstvy se pod malým tlakem uvolnily. Prolil jsem to vteřiňákem. Libor.N
To je špatně, tištěnou vrstvu z PLA "v ruce neutrhneš", navíc dle fotek to i špatně vytištěno, tiskař se teprve učí.
Hiesbok píše:
děkuju
ale stále se ještě učím
...
kolikrát se nestačím divit co šikovných lidí běhá po naší zemi
ono stačí prolézt RC manii
kolikrát si říkám, že jsem proti nim jen malý pívo
Omlouvám že že toto nepatří k tématu, ale musím zde vyjádřit svůj nesouhlas se sebekritickým prohlášením pana Hiesböka. Taková skromnost není na místě, my to všichni (rozhodně Ti co Vaše stavebnice znají a stavějí) rozhodně vidíme jinak.
moc děkuju
rh
rh
Nevím jestli to tady někdo už nepsal.
Osvědčily mi panty z tyveku. Ten stavební je asi moc tuhý, používám tyvekové barevné pásky na ruku.
Používané pro vstup na různé kulturní akce.
Hezký návod je zde:
https://www.rc-zoom.cz/instalace-papirovych-ca-zavesu/
Osvědčily mi panty z tyveku. Ten stavební je asi moc tuhý, používám tyvekové barevné pásky na ruku.
Používané pro vstup na různé kulturní akce.
Hezký návod je zde:
https://www.rc-zoom.cz/instalace-papirovych-ca-zavesu/
. . já bych se těch plastovejch co se prodávají ve dvou tloušťkách nebál. Mám je už pár let v poletovadle bez ocasních ploch s rozpětím 1m
a žádný problém. Dokonce jsem tomu dělal "šmrdlací" testy, byl jsem nedůvěřivej . . Ale jsou idioten sichr und bomben fest
Nedůvěřoval jsem, ale je to funkční . . A byl jsem překvapen, když jsem slepil - dolepil svoji v životě druhou stavebnici po tej první , kterou
byl kluzák Albatros v roce 1963 . . A pak už jen plánky a záhy vlastní. Ale neodolal jsem a koupil si na starý kolena ARF Bü 131 1m80 a nasadil 30ccm na Vervu 100 ( natural 95 dělá zvěrstva . .), ALE ty panty mne zaskočily:
Ale držej, loni zálet a 22 startů . . Protože mám nedůvěru ke lstivým afgháncům, tak jsem již zalepené panty vždy 2x provrtal a protlačil
dírama "kalibrovanou" bambusovou kulatinu a zakáp vteřiňákem . .
Tak se časem uvidí
L
a žádný problém. Dokonce jsem tomu dělal "šmrdlací" testy, byl jsem nedůvěřivej . . Ale jsou idioten sichr und bomben fest
Nedůvěřoval jsem, ale je to funkční . . A byl jsem překvapen, když jsem slepil - dolepil svoji v životě druhou stavebnici po tej první , kterou
byl kluzák Albatros v roce 1963 . . A pak už jen plánky a záhy vlastní. Ale neodolal jsem a koupil si na starý kolena ARF Bü 131 1m80 a nasadil 30ccm na Vervu 100 ( natural 95 dělá zvěrstva . .), ALE ty panty mne zaskočily:
Ale držej, loni zálet a 22 startů . . Protože mám nedůvěru ke lstivým afgháncům, tak jsem již zalepené panty vždy 2x provrtal a protlačil
dírama "kalibrovanou" bambusovou kulatinu a zakáp vteřiňákem . .
Tak se časem uvidí
L
tak nakonec se mi podařilo v odpolední pauze, kdy byly ulice vyprázdněny siestou se nenápadně protáhnout Přívozem, šikovně se vyhnout hlídkujícím policistům a opatrně zaklepat na dveře prodejny pvmodel. Pootevřenou škvírou dveří na tichý opatrný dotaz prodavače "máš?" jsem ukázal vytištěnou objednávku a opatrně se rozhlížející s nasazenou rouškou proti identifikaci šeptl "ano mám" ....
Takže jsem nastříhal Fast EZ CA pant lehký tloušťky 0,15m a splňuje co jsem hledal, pevný ale pružný s minimálním odporem kladoucí mikroservu.
Takže jsem nastříhal Fast EZ CA pant lehký tloušťky 0,15m a splňuje co jsem hledal, pevný ale pružný s minimálním odporem kladoucí mikroservu.
k Fast EZ CA pant ještě dodám, že nejde o "papírové panty" ale klasika tenká průhledná umělohmotná destička s nalisovanou nebo nalepenou netkanou textilií. Pro moje použití perfektní.
Co to je prosím za stroj?Leon píše:.... v poletovadle bez ocasních ploch s rozpětím 1m...
Že ty jsi četl "Jak jsem vyhrál válku"? Kabrňáci afghánciLeon píše:... nedůvěru ke lstivým afgháncům, ...
jyrry.webnode.cz
bahora píše:... nějakou netkanou textilí ...
No, vzhledem k tomu že Vlies, kterým v poslední době potahuju malé prcky, je vlastně také netkaná textilie, vyložil jsem si to tak že by z něj mohly být i závěsy kormidel. A ono jo, mám to tak na dvou samokřídlech (obě nesplňují limit 250g) a vypadá to životaschopně.
jyrry.webnode.cz
Mohu jen potvrdit. Co používám vlies, tak panty jsou součástí potahu. Funguje to skvěle.
Koli
Koli
pro jirry . . .
Poletovadlo bez ocasních ploch se nezrodilo v hlavě poručíka Ernesta Goodbodyho od čtvrté mušketýrské,
ale v hlavě jakéhosi Leona od HK . .
fakt . .
A jen dodám, že s těma "papundeklovejma" pantama (odb popis výš, souhlasím) jsem po počáteční nedůvěře spokojenej.
Bezocasník létá hbitě a již několik roků . . bohužel nemám hbité kameramany. Tah staré zkrácené "prostějovky" silně
převyšuje hmotnost éra . .
L
PS - a pozor nejen na lstivé afghánce, ale i na vodní krysy tuším v Egyptě . . jojo, výborná kniha . .
Poletovadlo bez ocasních ploch se nezrodilo v hlavě poručíka Ernesta Goodbodyho od čtvrté mušketýrské,
ale v hlavě jakéhosi Leona od HK . .
A jen dodám, že s těma "papundeklovejma" pantama (odb popis výš, souhlasím) jsem po počáteční nedůvěře spokojenej.
Bezocasník létá hbitě a již několik roků . . bohužel nemám hbité kameramany. Tah staré zkrácené "prostějovky" silně
převyšuje hmotnost éra . .
L
PS - a pozor nejen na lstivé afghánce, ale i na vodní krysy tuším v Egyptě . . jojo, výborná kniha . .
Tak mikro "papírové" panty 0,15mm Kavan úspěšně osazeny a chodí perfektně.
Osazeny do druhé stavby malého Spitfire (3D Aeroworks) s cílem odlehčit model ještě více a povedlo se, plně osazená letovka 180g při rozpětí 600mm.
Osazeny do druhé stavby malého Spitfire (3D Aeroworks) s cílem odlehčit model ještě více a povedlo se, plně osazená letovka 180g při rozpětí 600mm.