spolehlivost přijímače z Bellanky

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
Kovboj

Re: spolehlivost přijímače z Bellanky

#16 Příspěvek od Kovboj »

gogo píše:Ahoj, mam EPP pomalolet, vysílač Lexors/nova a přijímač z china setu Bellanka. Lítá pěkně, ale sem tam si škubne, cukne a neposlouchá, což může být v malé výšce fatální. o dramatické momenty není nouze. rušení signálu se mi nezdá (kamarád s hitecem lítá v pohodě) a na palubě je anténa vedená mimo kovové součásti. může být chyba v tom přijímači, nebo i slabej vysíč? (baterky ve vysílači jsou ok)
dík za odpovědi
g.

Než koupíš nový příjmač, zkus si od kamaráda vypůjčit regulátor. Podle mých zkušeností (sám jsem taky začínal na Bellance) může za cukání právě on, nikoliv příjmač!
bomb_bob
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od bomb_bob »

zelda píše:
helbo píše:
gogo píše:jo, proti tomu neni co namítat, až na ten smutnej fakt, že ten REX 7 je na 40 Mhz a vysílač mam v 35 :(

predsa prijmac je tolko MHz aky mas krystal..... nie ?

musim s tebou nesouhlasit, primac je nastaveny na nejakou frekvenci (35 mHz, 40 mHz) a to nejde zmenit.....muzes zmenit kanal 81,82,83...a tak dale..

Akorát že u těhle levnejch číňanů se stím nes...u a dělaj tak širokopásmový přijímače, že vážně stačí vzít jakejkoliv krystal a přijímač šlape.

Mám to odskoušený právě na přijímači z belanky. V původním setu byl na 35 a s mou FC16 na 40 šlape v autu bez problémů.
Ale do letadla bych ho asi nedal :)
zdzd

#18 Příspěvek od zdzd »

[quote="bomb_bob]
Akorát že u těhle levnejch číňanů se stím nes...u a dělaj tak širokopásmový přijímače, že vážně stačí vzít jakejkoliv krystal a přijímač šlape.

Mám to odskoušený právě na přijímači z belanky. V původním setu byl na 35 a s mou FC16 na 40 šlape v autu bez problémů.
Ale do letadla bych ho asi nedal :)[/quote]

Kam ten svět spěje. To doporučení opravdu myslíš vážně? :evil:
Naposledy upravil(a) zdzd dne stř 28.09.2005 20:32, celkem upraveno 1 x.
bomb_bob
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od bomb_bob »

zdzd píše:
bomb_bob píše:Akorát že u těhle levnejch číňanů se stím nes...u a dělaj tak širokopásmový přijímače, že vážně stačí vzít jakejkoliv krystal a přijímač šlape.

Ale do letadla bych ho asi nedal :)

Kam ten svět spěje. To doporučení opravdu myslíš vážně? :evil:

Asi takhle
V autu přijímač z belanky cca 25cm antény v brčku a zbytek omotanej kolem přijímače. Dosah asi 40 - 50m pak konec.

S rex5mpd stejná konfigurace asi 120m.
gogo

#20 Příspěvek od gogo »

Kovboj píše:
gogo píše:Ahoj, mam EPP pomalolet, vysílač Lexors/nova a přijímač z china setu Bellanka. Lítá pěkně, ale sem tam si škubne, cukne a neposlouchá, což může být v malé výšce fatální. o dramatické momenty není nouze. rušení signálu se mi nezdá (kamarád s hitecem lítá v pohodě) a na palubě je anténa vedená mimo kovové součásti. může být chyba v tom přijímači, nebo i slabej vysíč? (baterky ve vysílači jsou ok)
dík za odpovědi
g.

Než koupíš nový příjmač, zkus si od kamaráda vypůjčit regulátor. Podle mých zkušeností (sám jsem taky začínal na Bellance) může za cukání právě on, nikoliv příjmač!

ha, takže myslíš, že za to může spíš regulátor.. nejlepší by asi bylo to všechno vyměnit a možná by pak byl pokoj, co? :)
Kovboj

#21 Příspěvek od Kovboj »

gogo píše:
Kovboj píše:Než koupíš nový příjmač, zkus si od kamaráda vypůjčit regulátor. Podle mých zkušeností (sám jsem taky začínal na Bellance) může za cukání právě on, nikoliv příjmač!

ha, takže myslíš, že za to může spíš regulátor.. nejlepší by asi bylo to všechno vyměnit a možná by pak byl pokoj, co? :)

Nedokážu posoudit a změřit, jak dobrý je přijmač z Bellancy. Je pravděpodobné, že to není žádná sláva, ale rozhodně to není nejslabší místo její elektroniky a myslím že se s ním celkem dá létat. Opravdu zkus nejdřív jiný regulátor a uvidíš. Můj tip je, že to cukání dělá na 99% právě on, u mě to byl ten samý případ. Navíc jeho výměnou získáš třeba i možnost výhledově do ní dát Li-ion/Li-pol baterie - tedy snížit váhu (a zlepšit tím pádem letové schopnosti) a zároveň i prodloužit let.
gogo

#22 Příspěvek od gogo »

no, to by bylo dobrý. netušíš jakej typ tam patří? neni regulátor jako regulátor, asi se to pozná podle motoru a zdroje, že?
Kovboj

#23 Příspěvek od Kovboj »

gogo píše:no, to by bylo dobrý. netušíš jakej typ tam patří? neni regulátor jako regulátor, asi se to pozná podle motoru a zdroje, že?

U stejnosměrného motoru na tom až tak nezáleží, já koupil JES 12 od Jeti, stojí kolem 750 Kč. Dá se na něm nastavit jaké máš baterie a na 'běžné létání' s Bellancou nebo nějakým 'polystyreňákem' má podle mě víc než dostatečnou rezervu.
gogo

#24 Příspěvek od gogo »

tak jsem tam šoupnul REXe 4 a letadlo je jak beránek. ani jednou si neškobrtlo. je to hned mnohem lepší pocit, vědět, že ho mam plně pod kontrolou :)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“