Luxx - stavebnice Aero-naut

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
varok

Re: Stavebnice aero naut

#106 Příspěvek od varok »

Dobře, tak já zkusím koupit ten smrkový nosník 3x3mm jestli budou mít. U těch zámků se právě taky bojím aby mi to neulomilo i žebro, je z asi 1,5mm nějaké překližky, tak dost křehké. Děkuju moc.
varok

#107 Příspěvek od varok »

Dobrý den, křídla jsou klasické "ušaté" a spoj křídla a uší je podle mě dost překombinovaný. Na koncích křídla i na širších koncích uší, které se napojují na křídlo je nejprve klasické žebro z překližky odhadem 1,5mm a ještě balsa 4mm zkosená do požadovaného úhlu. Takže ve spoji jsou 2 překližkové žebra a navíc 2 balsové. Není to zbytečně moc? Jestli by nestačilo jen na konci křídla dát to překližkové žebro, jedno zkosené z balsy a na uchu jen to překližkové? Nebo úplně očesat a použít jen na konci křídla to balsové v úhlu a na uších to tenkné překližkové? Vím že je to z pevnostních důvodů, ale tohle se mi zdá už trošku překombinované.
Na jednoduchém obrázku je modře jakoby to klasické žebro z překližky a červeně to zkosené z balsy.
Přílohy
Luxx.png
Luxx.png (6.88 KiB) Zobrazeno 2936 x
blesk
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od blesk »

varok píše:Dobrý den, křídla jsou klasické "ušaté" a spoj křídla a uší je podle mě dost překombinovaný. Na koncích křídla i na širších koncích uší, které se napojují na křídlo je nejprve klasické žebro z překližky odhadem 1,5mm a ještě balsa 4mm zkosená do požadovaného úhlu. Takže ve spoji jsou 2 překližkové žebra a navíc 2 balsové. Není to zbytečně moc? Jestli by nestačilo jen na konci křídla dát to překližkové žebro, jedno zkosené z balsy a na uchu jen to překližkové? Nebo úplně očesat a použít jen na konci křídla to balsové v úhlu a na uších to tenkné překližkové? Vím že je to z pevnostních důvodů, ale tohle se mi zdá už trošku překombinované.
Na jednoduchém obrázku je modře jakoby to klasické žebro z překližky a červeně to zkosené z balsy.

nemělo by být to překližkové na uchu taky kolmo?
varok

#109 Příspěvek od varok »

Ano, má. Jsem to špatně nakreslil, omlouvám se. Chtěl jsem jen tak pro názornost jak to myslím. Tak tedy trošku opraveno.
Přílohy
Luxx 2.jpg
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od TomasC »

Je to tak správně. Při ráně rupne balza a odpadne celé ucho. To se následně snadno přilepí.
Tisíckrát ověřeno, stovky děkovných dopisů. :wink:
varok

#111 Příspěvek od varok »

Aha, takže to tak mají schválně? Dobře, tak to tak udělám. Já jen že co jsem koukal na různé modely, tak mají většinou jen 1 zešikmené žebro dohromady, někdo dává na konec křídla zkosené a na ucho rovné. Děkuji
varok

Re: Luxx - stavebnice Aero-naut

#112 Příspěvek od varok »

Dobrý den, neví prosím někdo, jak jsou tlusté ty plastové minipantíky, které nejsou spojené drátem, ale jen ztenčené? Asi takové: https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=2364
Uvažuji že zkusím dát na VOP a SOP tyhle z odkazu.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od jyrry »

Mám je doma, tloušťka 0,8 mm.
jyrry.webnode.cz
varok

#114 Příspěvek od varok »

Tak to by možná vešlo to těch ocasních ploch 3mm. Děkuji
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od jyrry »

Taky mám podobné těmto - https://www.rcprofi.cz/fast-n-ez-ca-pan ... 20mm-12-ks
Co jsem koukal, mají leckde.
jyrry.webnode.cz
varok

#116 Příspěvek od varok »

Ale spíše zkusím ty předtím, co jsou tlustší a uprostřed mají jakoby drážku na ohyb. Děkuji
DAF
Kontaktovat uživatele:

#117 Příspěvek od DAF »

Takhle https://www.rajce.idnes.cz/cakovicky-or ... vych-pantu dělám papírové panty já. U plastových je možno postupovat podobně, jen používám k lepení epoxy.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“