DHC-2 Beaver
-
JardaRůžička
DHC-2 Beaver
Dnes jsem - ještě před zimou - zpojízdnil dlouho uleželého 2400 mm Beavera od bohužel již zaniklé firmy CMP. Létá "na první dobrou" příjemně a doufám, že bude hodně dlouho. Kupodivu na něj při hmotnosti cca 8 kg velmi dobře stačí ROTO 25.
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: DHC-2 Beaver
Bodejť by to nelítalo, úplná vztlakotechna. 
Soudě podle Tvého "lehkého" oblečení a teleskopce na TX to bude asi starší fotka. V této době by Ti už bylo zima v tom tílku. I když ještě dnes někteří modeléři létají na 35ti, nebo 40ceti Mhz.
Někdy i já ještě na "metrových modelech" létám na 35ti Mhz. Ale to je spíše z nostalgie.
Někdy i já ještě na "metrových modelech" létám na 35ti Mhz. Ale to je spíše z nostalgie.
-
JardaRůžička
Není, byla pořízena skutečně letos 11. října. Moje "lehké" oblečení je dané nějakými eskymáckými geny v mé maličkosti a ten den ostatně bylo celkem příjemně. A létám vytrvale na 35 Mhz, mám spoustu přijímačů a vzhledem k věku žádný důvod inovovat.Janek2 píše:Soudě podle Tvého "lehkého" oblečení a teleskopce na TX to bude asi starší fotka.
Tak to jsi teda dost otužilí.
No já jsem sice inovoval na 2,4Ghz, ale taky mám vysílače i dost přijímáčů na 35 Mhz, tak to ještě někdy "proluftovávám". Ono to s tím rušením na 35 Mhz není zas až tak hrozné, jak někteří píší.
A píšeš "a vzhledem k věku žádný důvod inovovat". S toho usuzuji, že starý ještě nejsi, ale už dost pamatuješ.
No já začátkem prosince už 71 roků. Letí ten čas jak sviňa.
Tak se měj a ať Ti zdraví slouží.
No já jsem sice inovoval na 2,4Ghz, ale taky mám vysílače i dost přijímáčů na 35 Mhz, tak to ještě někdy "proluftovávám". Ono to s tím rušením na 35 Mhz není zas až tak hrozné, jak někteří píší.
A píšeš "a vzhledem k věku žádný důvod inovovat". S toho usuzuji, že starý ještě nejsi, ale už dost pamatuješ.
Tak se měj a ať Ti zdraví slouží.
-
JardaRůžička
No - starý opravdu nejsem, 68 let a pamatuju to, co mi skleróza dovolí.
S rušením na 35 MHz opravdu nemám potíže, jednak používám přijímače s dvojím směšováním a taky hodně ubyla "konkurence", takže nemám potřebu něco měnit.
S tím Beaverem jsem od té doby létal ještě párkrát a vzhledem k dolaďování programu je stále příjemnější. Škoda že se již nevyrábí.
A ještě něco: Protože motor s ním vládne překvapivě dobře, na jaře asi dostane plováky.
S tím Beaverem jsem od té doby létal ještě párkrát a vzhledem k dolaďování programu je stále příjemnější. Škoda že se již nevyrábí.
A ještě něco: Protože motor s ním vládne překvapivě dobře, na jaře asi dostane plováky.
-
HONZIK 22
S tou konkurenci mas pravdu. Jsem rad ,ze mas stejne zkusenosti.
Kdo nas na 35Mhz dnes muze rusit z jinych struktur.
Amaterske radiokecky si uz stezuji dlouho ,ze od digitalizace nemaji co poslouchat. Taxici amateri zanikli .
Naopak Wifi je dnes vsude pritomna a posouva se k Wifi 6.
Kdyz mi nevadi delka anteny prijimace ,tak taky letam na 35Mhz. A mohu rici,ke sve spokojenosti.To hlaseni kanalu ,no s kym se mam neparovat. Klid je i na letisti.
A pak uz jen vyhody. Prijimace funguji i pri velkem poklesu napeti,nestraci s poklesem signal!Takze se da lepe litat na stopky ,je to vsesmerovejsi nez 2,4Ghz
A prijimace dnes koupis za babku a je jedno jakou znacku i ty malicke ,ty hlavne i ty velke s dvojim smesovanim.
Takze ,pokud mi vydrzi potenciometry na vysilaci MC24 tak budu spokojen tak jak ty. Asi.
Mam od Graupiku 3 Tx z toho dve MC24.
Jednu na 2,4Ghz s orginal modulem a druhou na 35Mhz. Obe se chovaji s odpovidajicimi prijimaci stejne spolehlive ,jen u te prvni musis byt obezrejtnejsi ,co se zminene smerovosti signalu tyka a vic hlidat napeti na palube.Proto asi vznikla potreba telemetrie
Jo a to letadlo je bozi!
Kdo nas na 35Mhz dnes muze rusit z jinych struktur.
Amaterske radiokecky si uz stezuji dlouho ,ze od digitalizace nemaji co poslouchat. Taxici amateri zanikli .
Naopak Wifi je dnes vsude pritomna a posouva se k Wifi 6.
Kdyz mi nevadi delka anteny prijimace ,tak taky letam na 35Mhz. A mohu rici,ke sve spokojenosti.To hlaseni kanalu ,no s kym se mam neparovat. Klid je i na letisti.
A pak uz jen vyhody. Prijimace funguji i pri velkem poklesu napeti,nestraci s poklesem signal!Takze se da lepe litat na stopky ,je to vsesmerovejsi nez 2,4Ghz
A prijimace dnes koupis za babku a je jedno jakou znacku i ty malicke ,ty hlavne i ty velke s dvojim smesovanim.
Takze ,pokud mi vydrzi potenciometry na vysilaci MC24 tak budu spokojen tak jak ty. Asi.
Mam od Graupiku 3 Tx z toho dve MC24.
Jednu na 2,4Ghz s orginal modulem a druhou na 35Mhz. Obe se chovaji s odpovidajicimi prijimaci stejne spolehlive ,jen u te prvni musis byt obezrejtnejsi ,co se zminene smerovosti signalu tyka a vic hlidat napeti na palube.Proto asi vznikla potreba telemetrie
Jo a to letadlo je bozi!
Já už od klukovských let a i teď říkám, že vysílač ať už na fonii (ručka), nebo modelářský má mít pořádnů teleskopicků anténu. Prostě se mě to tak líbí. A ne ty "pendrečky" co máme u 2,4 Ghz.
Hold každý na to máme svůj názor.
Hold každý na to máme svůj názor.
-
HONZIK 22
Muze i nemusi. Ja mam neco podobneho viz obrazek. Dostalo se to koupit cilene na danou frekvenci ale nesmel jsi udelat chybu a dat tam jinou na 40Mhz. To nejelo.
To vypadá tak, že v tom spodním tlustším díle bude namotaná cívka, která bude do toho tenkého horního dílu pokračovat v podobě rovného vodiče. Prostě laděná anténa na určitou frekvenci.
-
HONZIK 22
Jojo. Ale uz je to vice nez ctvrstoleti co jsem to resil. A mam ji dodnes nelamalo se to jako teleskopicke prutovky. U nich stacilo ,kdyz jsi se sehl k modelu skrtl o nej a uz nesla zasunout.
-
JardaRůžička
Již dávno jsem si zavedl systém, kdy mám anténu přijímače 20 cm od něj přerušenou konektorem (kvůli případné demontážiHONZIK 22 píše:Kdyz mi nevadi delka anteny prijimace ,tak taky letam na 35Mhz.
-
HONZIK 22
Mas nekde v odkazu ulozeny ten konektor?
Neni to spatne reseni.
V podstate by to chtelo i odpovidajici nahradni drat/antenu ulozit do kridel ci trupu na porad.
Neni to spatne reseni.
V podstate by to chtelo i odpovidajici nahradni drat/antenu ulozit do kridel ci trupu na porad.
-
JardaRůžička
Konektor není žádná specialita, používám jeden pin ze servokonektoru, mám na ně krimpovací kleště. Většinou je nedávám do plastového těla ale jen do smršťovací bužírky, každý zvlášť. Po zasunutí ještě přes oba přetáhnu silikonovou bužírku (hadičku na palivo).
Těch 80 cm antény skutečně vpašuju do trupu nebo křídla již při stavbě, ještě před potahováním.
Na dvou fotkách je anténa (modrý drát) v křídle 1,5 m Bambíka, na třetí nepříliš dobře viditelný žlutý drát v trupu 2,35 m Racka.
Těch 80 cm antény skutečně vpašuju do trupu nebo křídla již při stavbě, ještě před potahováním.
Na dvou fotkách je anténa (modrý drát) v křídle 1,5 m Bambíka, na třetí nepříliš dobře viditelný žlutý drát v trupu 2,35 m Racka.
-
HONZIK 22
Diky za fotecky.