TX16S náhrada

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
chorche

Re: TX16S náhrada

#16 Příspěvek od chorche »

prikrylm píše:Pravda, musí se občas cena trefit, ale třeba teď vidím 4in1 za 707 Kč na banggood
ELRS třeba tu: https://www.odkarla.cz/tx-modul-betafpv ... source=1&g

iRange používám je OK, ten ELRS konkrétní neznám.

Diky za pripomenuti stranek "od Karla" - kupoval jsem tam pred cca pul rokem odkazovane moduly od BetaFPV - jak 2,4GHz tak 868MHz za stejne ceny - v podstate dva za cenu jedoho. Funguji bez problemu, ani update z praveke verze ELRS nebyl problem. A popravde 500mW jsem snad zatim naplno nevyuzil.
Ted tam nabizeli dva prijimace, vcetne plne diverzitniho - tak uz jsou na ceste domu... opet dva za cenu jednoho :D

P.s. o jedne, v podstate nepouzivane Tx16 Mk.I s multimodulem (4in1) na prodej bych vedel, v pripade zajmu mne kontaktuj pres PM
Hacker Rapier; MPX FC,EG,ES; Phoenix 2k; RCF SBach 342XL
mikroheli a hromada kopter
FrSky Horus X10s
prikrylm

#17 Příspěvek od prikrylm »

ludicek píše:... pokiaľ chces ešte väčší výkon tak Boxer.

Boxer má větší výkon jak TX16S? V čem?
---
Boxer je sympatické rádio, ale barevný dotykový displej, je když nic, tak návykový. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
kokeš

#18 Příspěvek od kokeš »

Docela se lekám že to zlobí po dvou letech. Já mám Tx 16S cca půl roku a po zde příznivých recenzích jsem vše nasměroval na ELRS. Ať jsem se rozhodl před nákupem tak bych vzal verzi s vestavěným modulem pro ELRS. U verze s vnějším modulem je nutné upravit originál krabici protože tam překáží anténa. Stalo se mi že jsem odlétal šest baterek bez antény kterou jsem opomněl namontovat. Nic se nestalo . Ať už se rozhodneš jak chceš stálo by za to uvést v čem byl problém. Je to sice jiný případ ale bylo jednou uvedeno že lze sletět na přeplněnou kartu.
koksák
prikrylm

#19 Příspěvek od prikrylm »

Možná by stačilo zlobivý modul odpojit a připojit, zkontrolovat anténu, zkusit jestli se nějak extrémně nehřeje, přehrát FW, jestli není nějaký "výpadek" ve Flash...
Lapared

#20 Příspěvek od Lapared »

kokeš píše:Docela se lekám že to zlobí po dvou letech. Já mám Tx 16S cca půl roku a po zde příznivých recenzích jsem vše nasměroval na ELRS. Ať jsem se rozhodl před nákupem tak bych vzal verzi s vestavěným modulem pro ELRS. U verze s vnějším modulem je nutné upravit originál krabici protože tam překáží anténa. Stalo se mi že jsem odlétal šest baterek bez antény kterou jsem opomněl namontovat. Nic se nestalo . Ať už se rozhodneš jak chceš stálo by za to uvést v čem byl problém. Je to sice jiný případ ale bylo jednou uvedeno že lze sletět na přeplněnou kartu.

Mohl to být vadný kus nebo prostě únava atd.. Vůbec bych to nebral jako pevnou minci, jeden kus nic neznamená. Jinak chyba je v modulu, zkoušel jsem ho přendat do druhé TX16S a stejný problém. Přehrání softwaru jsem dělal několikrát i různé verze, původní anténu jsem měnil ihned po zakoupení za sklopku, teď jsem zkoušel i původní a výsledek stejný. Ta vysílačka má za sebou hodiny a hodiny provozu letání, sim atd.. Kolega, co mi půjčoval jeho TX16S je spokojený a má vysílačku delší dobu než já jednu z prvních, takže bych to opravdu nedramatizoval prostě páteční kus :-)
prikrylm

#21 Příspěvek od prikrylm »

Tipnu 50 na 50, že interní modul z MKII bude fungovat na MKI rádiu. Pokud tomu tak je - kdo ví, prosím potvrďte nebo vyvraťte - tak přímo od RM je možno objednat interní 4in1 nebo i ELRS. S poštovným a daní shodně za necelých 1600 Kč
Lapared

#22 Příspěvek od Lapared »

Objednal jsem modul pro verzi v1, protože nešlo ověřit, zda bude modul z V2 fungovat.
chorche

#23 Příspěvek od chorche »

Pokud jsi objednaval primo od Radiomasteru tak jsi rovnou mohl vzit slidery a potenciometry z Mk.II
Nedavno jsem je menil na sve TX16S Mk.I a je to citelny rozdil
FrSky Horus X10s
Lapared

#24 Příspěvek od Lapared »

chorche píše:Pokud jsi objednaval primo od Radiomasteru tak jsi rovnou mohl vzit slidery a potenciometry z Mk.II
Nedavno jsem je menil na sve TX16S Mk.I a je to citelny rozdil

Z RM jsem nebral, protože jsem sehnal nový modul za 20 USD. U vrtulníků a copter moc slidery a poťáky nepoužívám.
chorche

#25 Příspěvek od chorche »

Ja take minimalne, ale stvalo mne jak mizerne byly v porovnani s jinyymi radii. Ty pro Mk.II pusobi podstatne solidnejsim dojmem, zadne vule, plynuly chod, jasne vymezena stredova poloha.
FrSky Horus X10s
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“