Kdo pomůže s prvním spalovacím ?

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RayBan
Kontaktovat uživatele:

Kdo pomůže s prvním spalovacím ?

#1 Příspěvek od RayBan »

Ahoj,

tak jsem se přes elektry dostal na start další kategorie: spalovací.

Mám sestavený trainer na 6,5ccm + vše, co je potřeba, ale popravdě si netroufám na první nastartování, abych něco zbytečně nezničil.

Hledám někoho z UH, ZL kdo by až půjde létat pomohl s prvním startem.

RayBan

Obrázek
lhotas
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od lhotas »

ja kdyz sem byl poprvy spalovakovat (poloakrobat na 8,5) tak sem byl na louce uplne sam a taky to slo, startiuju rukou (startery nemam rad) mam normalni zhavitko a kozenej prst s balzou. staronovej shigeo ogawa mi chytnul tak do minuty tak sem seridil volnobeh nakotlil se mu plnej seridil nejvyssi otacky a letel :D bylo to mnohem lepsi nez mi vykladali zaprisahli elektrikari
Baron von Vszechnozniczil z Karambolů
Meveric

#3 Příspěvek od Meveric »

Nic na tom není.
Pokud máš nový motor, tak ho zaběhni podle přiložené dokumentace. Již při záběhu se seznámíš se startováním a seřizováním
Ovšem nedej na rady, že seřídíš max. otáčky a jdeš do vzduchu. Je třeba nastavit max. otáčky, ale pak poněkud povolit hl. jehlu aby se motor obohatil a dostal se do taroku (lehce nepravidelný chod). ono vlivem změny tlaku vzduchu (dejme tomu ve 100 metrech) se ti motor ochudí a pokud by byl již nazemi ochuzený, tak ve vzduchu by ti začal chcípat.
A taky si při záběhu změř, jak dlouho ti běží na plnou nádrž a až budeš lítat, tak si ten čas hlídej ať nemusíš zbytečně nouzově přistávat bez motoru - to na pohodě a klidu zrovna 2x nepřidá.
Hodně štěstí!
Mav
lhotas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lhotas »

2 Maveric: ja to tak delam a nemam problem s chcipanim :wink: asi litam nizko :D
Meveric

#5 Příspěvek od Meveric »

to lhotas:

Beztak že :lol:
Já když jsem zkoušel letět s motorem nazemi nastaveným na max. otáčky, tak mi začal chcípat už v 15ti metrech. Nízký průlety Ok, ale jakmile jsem to chtěl vytáhnout nad těch zmiňovaných 15m tak ani h...o. Ochudil se natolik, že zvedl otáčky a konec
lhotas
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od lhotas »

ja nevim me to cely pripada jako blbost, to povoleni je kvuli necemu jinymu a nekde tady na foru sem videl ze ma nekdo podobnej nazor... kdyby na chod motoru melo vliv kazdejch 100 m tak by tam muselo bejt naky automaticky serizovadlo protoze treba kdyz mas neco vetsiho tak se vyska pohybuje (ku zemi) klidne 300m a nekdy i vic takze by v tech 300 metrech ten motor mel bejt totalne na suchu :lol: coz neni, takze todle tvrzeni se mi zda trochu pritazeny za vlasy
hoblik
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od hoblik »

Tak malý výškový rozdíl na to nemá vliv, je to prostě tím, že když model nabere rychlost,motor zvýší otáčky a proto se směs na zemi nastavuje bohatší. Ovšem nikoli do "taroku" !!!!!!!!!
http://jakovlev.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“