No... já se ale neptal co kdo považuje za lepší, ale zda je (panty z TPU) někdo používá a případně jestli i na konstrukčních modelech... zatím jsem se dozvěděl něco jiného
3D tisk modelů letadel II
Re: 3D tisk modelů letadel II
jyrry.webnode.cz
Použil jsem asi před 5 roky na jednom tištěném malém modelu čistě ze zájmu, abych viděl jaké to je. Byl to poměrně tuhý flex, značku už nevím... Nicméně funkčnost bezproblémová, řekl bych lepší ohebnost než papír. Sloužilo to dvě sezóny. Ale stejně pásky křížem nastříhané ze svislé žaluzie jsou lepší 
Měl jsem tam 4 vrstvy po 0,2mm a moc perimetrů, aby linie byly podélné...
Měl jsem tam 4 vrstvy po 0,2mm a moc perimetrů, aby linie byly podélné...
Opravitelnost? Když poboříš křidélko, tak nejde vyměnit za nové.jyrry píše: pon 03.02.2025 18:13
Nevím, co si mám představit pod pojmem oprava papírových závěsů. Buď držej, nebo se vyrvou i s balzou kolem.
Ani to není nutné. Stačí zastrčit.JirkaA píše: pon 03.02.2025 18:50 Jyrry vzdyt tam staci bohate posichrovat konec toho filamentu malou kapkou lepidla na uplnem konci proti vysunuti, daleko od mista kde se to hybe.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Proč by nešlo? Uříznout papírovej pant je dílem okamžiku a odstranit skalpelem zbytek je taky hned. Nebo prostě proříznout drážku hned vedle a zalepit novej.
OK2WY
Ale jo, vždycky se dá najít důvod jak něco ospravedlnit
jyrry.webnode.cz
Dík za info, tisknu to podobně, jen v ohybu mám pouze 2 vrstvy. Rukou to nepřetrhnu.
Ty plastopapírové mi zbytečně namáhaly servo ve výchylce, musel jsem je prořezat, zúžit.
Na tomhle děsu mám prasárničku ještě jinou - je to tištěné s křidélky vcelku a ohýbá se rovnou to LW-PLA... no, zatím to drží
jyrry.webnode.cz
Zkoušel jsi někdy párat pant zalepený ve štěrbině dílu tištěného z PolyAir? Nebo řezat vedle drážku do jednoperimetrového výtisku?JirkaA píše: pon 03.02.2025 22:51 Proč by nešlo? Uříznout papírovej pant je dílem okamžiku a odstranit skalpelem zbytek je taky hned. Nebo prostě proříznout drážku hned vedle a zalepit novej.
Já to první ano, to druhé mne raději ani nenapadlo.
Tedy tohle bych si nelajznuljyrry píše: úte 04.02.2025 8:09 Na tomhle děsu mám prasárničku ještě jinou - je to tištěné s křidélky vcelku a ohýbá se rovnou to LW-PLA... no, zatím to drží
No to já taky
Ano, 1 perimetr a výplň 6% gyroid.
Takhle max., ale za letu to tolik není, sotva polovina.
jyrry.webnode.cz
To tedy držím palce! Tohle nejsou zrovna malé výchylky na to, aby se namáhání neprojevilo. Doufám, že se případné problémy projeví ještě na zemi. Byla by škoda takovéhle éro poškodit...
Udělal jsem si testík, už nevím jak dlouho to běželo, ale docela mě to uspokojilo 
jyrry.webnode.cz
Hlavně se s tím vyhýbej přímému slunci. S tmavými barvami nemám dobrou zkušenost...jyrry píše: úte 04.02.2025 16:52 No to já taky![]()
Ano, 1 perimetr a výplň 6% gyroid.
02-04-2025, 16-51-33.png
Takhle max., ale za letu to tolik není, sotva polovina.
02-04-2025, 16-44-26.png
No, já ani se světlými
Vyrýsoval se tam místy infill. Ale je fakt, že to bylo přímo na slunci a v červnu...
jyrry.webnode.cz
Byl tu zmiňován odhrotovací nástroj... a když už jsme ve fóru "CNC dílna", tak by se měl používat podle toho:
https://www.facebook.com/reel/582064621288481
https://www.facebook.com/reel/582064621288481
jyrry.webnode.cz