Obrněný Sea Hunter Project 194
Tak sem se po 30 letech vrátil k modelaření... Sice to je úplně něco jiného a ta technologie postoupila, ale dost mě chytil 3D tisk. Tohle je můj první počin po letech. Něco sem si stáhl z netu a něco dotvořil sám. Kompletní model v základu je ke stažení na thingiverse s názvem 194 "BMO". je tam pár chyb, ale po úpravách se to celkem povedlo (původní návrh sem zvětšil o +30% a nedržel se žádného daného měřítka. Model má 1m délky a 16cm šířky) . Tiskl jsem na PLA+ ze zbytků protože sem nevěděl jestli to vyjde, ale docela se to na "poprvé" povedlo.
Zatím tedy:
https://en.topwar.ru/147578-rasskazy-ob ... a-194.html
Je tam oproti předloze pár "vylepšení", tak že sem se až tak nedržel 100% vzhledu. Ještě chybí zábradlí a pár deteilů + sem tam ujela barva - ale nic vážného. Ještě čekám na LiPol baterii, dodělat pohon a jak se vyčasí je třeba vyvážit celý model. Ovládání je přes Fly Sky FS-I6 kdy jsem jí přehrál na 10ch dle návodu na netu. Jinak 2x motor 550, MG996 Servo na kormidlo a SG90 Servo pro pohon předního kanonu.
Rád bych časem dodělal servo pro shoz hlubinných náloží. Ještě musím dořešit lodní hřídel a bude to skoro hotové.
Jako další bude na řadě USS Missouri v měřítku 1:100 a to bude macek!(již mám rozplánovaný trup s délkou 270cm) Tady si ale dám opravdu záležet i na detailech a moc rád bych na modelu měl rozpohybované všechny dělové věže - popřípadě i funkční - to ale bude jistě projekt na pár let... Na tomto prvním modelu sem si vyzkoušel, že prakticky vše jde vytisknout! Tak že prosím buďte shovívavý, já vím že to k dokonalosti má daleko, ale byl to jen nástřel který se dle mého soudu docela povedl.
Martin
Zatím tedy:
https://en.topwar.ru/147578-rasskazy-ob ... a-194.html
Je tam oproti předloze pár "vylepšení", tak že sem se až tak nedržel 100% vzhledu. Ještě chybí zábradlí a pár deteilů + sem tam ujela barva - ale nic vážného. Ještě čekám na LiPol baterii, dodělat pohon a jak se vyčasí je třeba vyvážit celý model. Ovládání je přes Fly Sky FS-I6 kdy jsem jí přehrál na 10ch dle návodu na netu. Jinak 2x motor 550, MG996 Servo na kormidlo a SG90 Servo pro pohon předního kanonu.
Rád bych časem dodělal servo pro shoz hlubinných náloží. Ještě musím dořešit lodní hřídel a bude to skoro hotové.
Jako další bude na řadě USS Missouri v měřítku 1:100 a to bude macek!(již mám rozplánovaný trup s délkou 270cm) Tady si ale dám opravdu záležet i na detailech a moc rád bych na modelu měl rozpohybované všechny dělové věže - popřípadě i funkční - to ale bude jistě projekt na pár let... Na tomto prvním modelu sem si vyzkoušel, že prakticky vše jde vytisknout! Tak že prosím buďte shovívavý, já vím že to k dokonalosti má daleko, ale byl to jen nástřel který se dle mého soudu docela povedl.
Martin
Po skoro 30 letech návrat k modelařině Martin, Prostějovsko
Re: Obrněný Sea Hunter Project 194
A další foto - omlouvám se jeto napřeskáčku.
Naposledy upravil(a) Gizmo_CZ dne pon 24.02.2025 20:42, celkem upraveno 1 x.
..........
- sharkmouth
Vypadá to zajímavě!
Tady s ním už někdo jezdí:
Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz
Co plánuješ za šrouby?
Mimochodem, přívěs na přepravu Missouri 1:100 si taky vytiskneš??
Tady s ním už někdo jezdí:
Co plánuješ za šrouby?
Mimochodem, přívěs na přepravu Missouri 1:100 si taky vytiskneš??
Na to jsem zvědav. Máme "poplašňák" na tanku 1:10, ale 1:100 by to muselo být děsně malinké...Gizmo_CZ píše: pon 24.02.2025 20:39 ... rád bych na modelu měl rozpohybované všechny dělové věže - popřípadě i funkční ...
jyrry.webnode.cz
to ani ne - 1:100 to bude místa habakuk.. už jen rozměrově t obude oříšek protože 2,7M délky bude hodě - a ty věže budou taky macky - sem se díval na systém na youtube a moc místa to nezabere.
Zdravim, můžeš prosím poslat odkaz na ty stránky na yotubu na ty maketové přípravky na modelovou střelbu z lodí? Mám tu taky velkou loď a myslím, že by jí něco podobného slušelo, kdybych to dokázal udělat. Předpokládám, že bude potřeba soustruh a podobné stroječky, ale za pokus by to stálo. Zatim dík - rakos
třeba https://youtu.be/ZV5Smk8O27Q?t=108
To vypadá že tam má kohoutky z pistole.
To vypadá že tam má kohoutky z pistole.
jyrry.webnode.cz
- sharkmouth
No, nevím, jestli je to dobrý nápad, cpát do modelů střílející mechanismus na poplašňáky, on u nás už nějaký průšvih byl, ne? Legislativu nechť si autor dohledá sám, na to jsem líný 
Když jsme si s tímhle řešením hráli před lety, tak kvůli legislativě nebyl poplašňák umístěn v ose hlavně. A pokud by byl, tak bylo třeba do hlavně dát přepážku (stačil malý hřebík napevno skrz hlaveň shora dolů). Nicméně nevím, zda by to teď bylo dost OK. Ovšem to řešení na videu tu první podmínku splňuje.
Pak jsme zkoušeli ještě eletrolyticky tvorbu O a H a odpalovat to žhavicí svíčkou. Musí u toho být trochu komora u hlavně, jinak to moc slyšet není... A taky ta elekrolýza žere dost proudu.
Blbé je, že oboje jen tak štěkne, ta elektrolýza ještě víc než poplašňák - není to moc podobné výstřelu z děla.
Úplně nejlepší je použít perkusní mechanismus. Ten hluboký tón černého prachu při výstřelu, plamen a generovaný dým je realitě nejblíže. Jenže při splnění výše popsaných podmínek to nejde pořádně čistit a černý prach toho bordelu udělá až moc. Je s tím prostě moc práce.
Pak jsme zkoušeli ještě eletrolyticky tvorbu O a H a odpalovat to žhavicí svíčkou. Musí u toho být trochu komora u hlavně, jinak to moc slyšet není... A taky ta elekrolýza žere dost proudu.
Blbé je, že oboje jen tak štěkne, ta elektrolýza ještě víc než poplašňák - není to moc podobné výstřelu z děla.
Úplně nejlepší je použít perkusní mechanismus. Ten hluboký tón černého prachu při výstřelu, plamen a generovaný dým je realitě nejblíže. Jenže při splnění výše popsaných podmínek to nejde pořádně čistit a černý prach toho bordelu udělá až moc. Je s tím prostě moc práce.