Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)

Měkká křídla nad hlavou, RC i volné. Vrchlíky, krosny i tříkolky. Rozumy, tipy a všemožné triky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: Nový paraglide z Hobbykingu (modrý singleskin)

#406 Příspěvek od pepin »

zdzd píše: sob 17.05.2025 22:25

Ono pokud jde o základní singly, tak spolehlivě fungují FREE a FLAIR od Hackera. Ale jestli jsou ještě někde k mání ti nepovím.

FLAIR mám, ale nechávám si ho protože je super na nějaké předváděčky. Je celkem malý, výkony nic moc, ale spolehlivý a jednoduchý. Dá se s ním létat kdekoliv.
Já bych tady ten docela rád rozpohyboval hlavně abych si vubec mohl nějak ujasnit, jestli mi to něco říká, pokud by to dopadlo že jako jo, že je to docela fajn změna zalétat si občas i s něčím jiným než s letadlem a není to nuda i když s tím nejde udělat ani výkrut na body, tak bych asi uvažoval o něčem ---už smysluplněji pořád co nejskladněji použitelném opravdu i klidně pouze do bezvětří--s šancí už s tim polétat i termicky, né pouze na motor a co nenalétám na motor, to nenalétám.

Nejdřív ale opravdu pouze tady ten modrej čínskej.
Isoroku Jamamoto

#407 Příspěvek od Isoroku Jamamoto »

pepin píše: sob 17.05.2025 22:29 jasnačka a souhlas, ale za prvé tě to musí bavit--se s tím srát
Ano, je s tím sraní, ale jen tak na dva dny, takže i když výsledek bude stát za hovno, hovno se stane...kór když to za hovno stálo i předtím.. :lol:
pepin

#408 Příspěvek od pepin »

Isoroku Jamamoto píše: sob 17.05.2025 22:41 Ano, je s tím sraní, ale jen tak na dva dny, takže i když výsledek bude stát za hovno, hovno se stane.. :lol:
dva dny jiný práce než převazování provázku jsou už peníze za dva dny práce na jiný--smysluplnější křídlo.

tedy týden pobíhání po louce s modrým čínským mi přišlo sakra draho i když byla pořizovací cena nízká :lol:

převazovat já tedy rozhodně nebudu--zkontroluju ty dýlky těch 4 pevných. to jo, to by smysl mít mohlo.
Isoroku Jamamoto

#409 Příspěvek od Isoroku Jamamoto »

Aby to nebylo jako v té pohádce "Sůl nad zlato"...jakože bez soli to nebude nikdy ono.
A tak si právě říkám, proč to nezkusit trochu osolit, ale chápu, ne každému se do toho chce
a ne každé jídlo to zachrání..

Tak snad se ti to nějak podaří rozlítat i takto bez úprav, podle videí to nějak funguje.. ;)
pepin

#410 Příspěvek od pepin »

Isoroku Jamamoto píše: sob 17.05.2025 23:20

Tak snad se ti to nějak podaří rozlítat i takto bez úprav, podle videí to nějak funguje.. ;)
Asi jsem ohledně parakřídla fakt beznadějnej případ, už jsem myslel, že jsem po tom týdnu vychladnul, ale kdepak, ted jsem to vyndal z igelitky jak jsem to do ní nacpal minulý týden na louce, že teda přeměřím ty šnury, jen jsem vzal do ruky tu těžkou krosnu, okamžitě pocit beznaděje.Ještě teda chvíli počkám, ale myslim, že vic už se to ve mě k pozitivním pocitum nerozleží :(
graup15

#411 Příspěvek od graup15 »

pepin píše: ned 18.05.2025 14:32 Asi jsem ohledně parakřídla fakt beznadějnej případ, už jsem myslel, že jsem po tom týdnu vychladnul, ale kdepak, ted jsem to vyndal z igelitky jak jsem to do ní nacpal minulý týden na louce, že teda přeměřím ty šnury, jen jsem vzal do ruky tu těžkou krosnu, okamžitě pocit beznaděje.Ještě teda chvíli počkám, ale myslim, že vic už se to ve mě k pozitivním pocitum nerozleží :(
Asi ano...jseš :-) :-)
Podívej jak dobře to lítá...:-) Všechno moje parahadry :-)

Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

pepin

#412 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: ned 18.05.2025 21:00
Podívej jak dobře to lítá...:-) Všechno moje parahadry :-)
takhle z videa já nějaký rozdíl mezi čínskym nebo serioznějším nějaký rozdíl já vubec nevidim.

Třeba to video, jak ti pípá vário, no z větronu jsem zvyklej že to je uplně normální že ve stoupáku pípá vario.

Já jsem s tím padákem jednoznačně ujel, né tím, že je čínskej, ale tou koncepcí.

Letos jsem dal kámošovi svoje F3A 2m ero, co jsem začal před lety jezdit na Ranou, pořád jsem si tak nějak nalhával a si myslel, že jednou zase začnu jezdit s akrobatem na modelářký letiště,loni, když jsem z jednoho svahu kam jezdím létat koukal dole pod svahem na kluky--známý z Raný jeden víkend jak sekaj louku na aerovleky---kde bych s tím akrobatem mohl v klidu létat, druhý víkend na ně z toho svahu koukal jak aerovlekaj, mi definitivně došlo, že ani s akrobatem, ani na aerovleky já nikdy jezdit létat nebudu, takže jedině něco jako bezpodvozkový akrobat na louku--svah.

ten padák by pro mě byl určitě fajn zpestření pokud by ta krosna nemusela být tak těžká, jsem do toho šel bo jsem neodhadnul že díky té váze to není hračkoidní věc na zablbnutí kdekoli, ono to jen tak pusobí právě z těch videí---kus hadru, když to spadne, no a co, vždyt je to jen kus hadru, ale ona to kuli té krosně a obr baterii vubec není pravda, to spadnout nesmí a pokud ano, bude to totál na srágoru--to mi prostě nedošlo.
zdzd

#413 Příspěvek od zdzd »

pepin píše: ned 18.05.2025 23:32 kus hadru, když to spadne, no a co, vždyt je to jen kus hadru, ale ona to kuli té krosně a obr baterii vubec není pravda, to spadnout nesmí a pokud ano, bude to totál na srágoru--to mi prostě nedošlo.
Tak to jsi trochu mimo.

Zrovna na Rané to Graup15 valil dolů šturckou skoro z kilometru do tří stovek. Tam ale neustál její vybrání, rozfofrovaná krosna šla do přemetu, ale nad vrchlíkem rychlost ztratila a spadla do něj. Zabalila v něm a šlo to z těch tří stovek volným pádem až na zem. Dopadl asi kilák daleko, pro paraglidera se holt prošel. Vytřepal z něj hlínu, nabil baterky a zanedlouho byl zase ve vzduchu...

Co umí odejít, tak to jsou zuby v servu. Pokud si vrtulí neposekáš šňůry nebo nedejbože vrchlík, tak se nic neděje. Tedy pokud zrovna nemusíš podříznout stromek, do kterého jsi se beznadějně zamotal.
pepin

#414 Příspěvek od pepin »

zdzd píše: ned 18.05.2025 23:43

Zrovna na Rané to Graup15 valil dolů šturckou skoro z kilometru do tří stovek.
A to je právě zase další problém---já asi nechci mít nic s čím by bylo nutný létat výš, než plus mínus ve 300m max, přijde mi to nefér vuči lidem, co nám všem ostatním vybojovali alespon těch 300m zatím co třeba já pro to neudělal vubec nic.

Ale o to zase až tak nejde, když jsem bydlíkoval na Raný, tak jusem si tam pořídil i větší větroně, třeba jako ten 4m ASW, tam to smysl pro mě mělo, z karaváče jsem došel na louku v pantoflích, byl jsem tam každý víkend, když to nosilo, zbalil jsem menšího větroně a vytáhnul ty větší, ted už jezdim obytnákem po boulích okolo berounska, prostě boule, kde to je na pohodu s erem tak 3m--dobře se to startuje i do srágor, dobře se s tim sedá i do bodláku a trní, né, že by se nikdy nedalo i s tím 4m, ale na prstech jedný ruky spočítám kolikrát v roce to mělo smysl s tím odstartovat, tak má to vubec smysl? Spíš s tím létám jen proto, že je vlasně asi lepší to dřív, nebo později rozmlátit a zlikvidovat, než aby to doma pořád zabíralo místo--že možná někdy--je mi 60, už nikdy žádný někdy nebude, na Ranou už v tomto životě znovu jezdit nebudu a tektonický desky mi z berounska v mém životě alpy neudělaj. s tím padákem to už ted vidím prostě stejně, já, tam kam jezdím na to ty vhodný podmínky nemám.

Když trochu odbočim, když jsem se zblbnul do toho serfu, měl jsem tendenci do toho navrtat třeba manželku, nebo kámoše s kterym jezdim na koloběžky, časem mi ale došlo, že to nemá --takový sport moc smysl pro někoho, kdo by na to vlezl jen občas, na kole mužeš jezdit za větru, je jedno z jakého směru, za bezvětří, v podstatě kdykoli--respektive skoro každý víkend, podobný je to i třeba s paddelboardem--pokud teda nefuní tak, že to proti větru neupádluješ.

na serf ale už je potřeba--foká správný vítr, fouká ze správného směru--že je uterý, středa nebo pátek nehraje žádnou roli.

Prostě naučit se na serfu je docela problém, pokud musíš být od pondělí do pátku v práci a nejede přez to vlak----pokud nebydlíš u moře se stabilními povětrnostními podmínkami, já nemít poblíž --cca 70km ten štěpánský rybník, tak si vubec nejsem jistej jestli bych to nakonec nevzdal.
pepin

#415 Příspěvek od pepin »

Jinak pokud bych se dnes mohl vrátit o cca 40 let zpět, co bych a nejen já tehdy dal za možnost létat na Divčich hradech s parakřídlem, doslova ideální kolmý svah právě na bezmotorový parakřídlo, i kdyby mi vítr zafouknul za hranu, za zádama louka do nevidim, tam by to byla paráda.

Ale tehdy to ještě nebylo ani ve skutečnosti, až trochu později jsem v nějakém zahraničnim časopisu uviděl fotku parakřídla, ještě ten hranatý typ, hned jsem se do toho zamiloval a byl rozhodnutý že si to spíchnu z podšívky který jsme měli v práci role, kámoše muj plán okamžitě nadchnul a jen diky bohu jsem byl už tehdy lempl co jen slibuje tak páč nechtěli čekat až se a jestli vubec do toho šití pustim zjistili že se to dá koupit tady u nás, tak dvě křidla koupili a s partou lidí hurá na ranou, žádný kurzy, nic takovýho, kdo se nebál lítal. Dodnes když na to občas přijde řeč tak nechapou, že se na tom nikdo z nich nezabil a nepomlátil, naštěsti to byla opravdu historie, takový ty křidla že se na tom dalo jen sletět z kopce, jen jednu malou lehkou holku to tehdy jednou nadfouklo že trochu povyletěla nad vrchol, ale jak polevil závan větru tak ji to naštěstí nepřefouklo za hranu a taky nakonec pouze sklouzala dolu před svah.
graup15

#416 Příspěvek od graup15 »

Takže ty de fakto nevíš co chceš...hm tenhle syndrom mají ženský.U chlapú je to vcelku vzácnost :mrgreen:
A ještě más boži vlastnost si to okecat proč to vlastně nejde, nebo když už to máš tak proč to nechceš.
Tvl...prostě Pepin :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
graup15

#417 Příspěvek od graup15 »

Re zdzd
Jo vše má svúj vývoj...a tenkrát jsem tam ještě neměl serva speedu....Dneska nepanikařím, prostě odtlačim a ze stoupáku odletím...
A hlavně šturcku vybírám v klidu...😀
pepin

#418 Příspěvek od pepin »

graup15 píše: pon 19.05.2025 11:30 Takže ty de fakto nevíš co chceš..

Pokud to myslíš tak, že ty máš tři padáky protože u prvního jsi před prvnim letem ještě nevěděl že tady ten nechceš, to samé u druhého i toho třetího a proto čekáš a těšíš se jak to bude s tim čtvrtým, tak pak ano, dokud jsem to reálně nezkusil tak jsem fakt nevěděl že tady tu věc já nechci, nebo spíš že to nebude i když kus hadru ten dojem vzbuzuje provozovatelné skoro kdekoli a kdykoli.

U uzkýho pevnýho windsurfingovýho plováku jsem taky zjistil že tady tu věc já nechci taky teprve až když jsem ji koupil a vyzkoušel.

To že nejdřiv si to musíš zkusit a teprve potom zjistíš jestli baví nebo nebaví je přece normální. Že mě nebaví řešit zamotaný šnury do bodláku tak na to fakt nepotřebuju si to vyzkoušet s provazkama za 40 tisíc.

Letadel mam docela dost, ale i z nich jdou z těch co mam pouze dvě vozit v podstatě trvale v autě bo je tam právě pro tady ty dvě vhodné misto kde moc nepřekážeji a jsou obě dvě dost dobře využitelné i na né zrovna idealnich rc lokalitách.
Ale to se vyselektovalo postupně že zrovna tady ty dvě jsou pro mě do toho auta tak nějak zatim z toho co mam nejidealnější.

Já si třeba loni koupil na tažný zařizení nosič na kola v domění že to bude pohoda to nemuset rvát dovnitř do auta, omyl, v praxi jsem zjistil že o oser víc ještě navic davat nosič na kouli a pak tam kolo, koloběžky kurtovat každou ve třech bodech na rozdil od auta kde kolo tam jen šoupnu a koloběžku chytim jen k desce na podlaze jednim šroubem a to neřešim že je mi uplně jedno jestli cestou leje jako z konve a jestli teda nebudou po té cestě třeba po dálnici v dešti ve výru za autem zasratý.

Teoreticky jsem si ale myslel že to bude pohodlnější někam dorazit do kempu a jen je komplet ve dvou sundat i s tim nosičem, no se ukázalo že fakt horší a problematičtější než to davat do toho auta.

Ale docela zvažuji ještě koupit platformu na kouli určenou jako nákladní prostor, to by mohlo byt možná fajn třeba právě když jedu s letadylkama mit tam alespon ty menší v bedně a nemuset to kde létam bud strkat pod auto nebo dopředu na palubku, o by se to možná šiklo když jedu třeba s Alenou na lednici a jiný další věci bo pokud vezeme koloběžky, windsurfing plus x stěžnu ráhen plachet plus třeba i stan tak je už to auto opravdu fest napěchovaný a i právě něco jako třikolka pro parapadák je potom opravdu ta poslední věc pro kterou tam někde najdu místo.
graup15

#419 Příspěvek od graup15 »

Takže opravdu jak jsem psal, nevíš co chceš :-) :-)
Ty jseš prostě poloviční ženská :-) :-)
PS..
Napadlo ti ještě jeden duvod proč mám tři vrchlíky a čekám na štvrtý? A to,že si to prostě koupit chci?
Když jsem s tím začínal..rozhodně mi ani nenapadlo ukecávat sama sebe,že hadr z Hobykingu bude OK. Rovnou jsem koupil vrchlík od ParaSky.
Na něm si odžil období učení a zjišťování co je ok a co ne. No a teď už jen spokojeně lítám...
Prostě..zjisti jsi,že RcPara pro tebe není..OK
Velké makety pro tebe nejsou..OK
F3A akrobat pro tebe není...OK
Pryžovka z polyše je pro tebo ideál...proč ne.
Isoroku Jamamoto

#420 Příspěvek od Isoroku Jamamoto »

Vědci konečně zjistili, co Pepin chce...ale Pepin si to rozmyslel.. :lol:
Naposledy upravil(a) Isoroku Jamamoto dne pon 19.05.2025 19:05, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Paragliding“