zdzd píše: ned 18.05.2025 23:43
Zrovna na Rané to Graup15 valil dolů šturckou skoro z kilometru do tří stovek.
A to je právě zase další problém---já asi nechci mít nic s čím by bylo nutný létat výš, než plus mínus ve 300m max, přijde mi to nefér vuči lidem, co nám všem ostatním vybojovali alespon těch 300m zatím co třeba já pro to neudělal vubec nic.
Ale o to zase až tak nejde, když jsem bydlíkoval na Raný, tak jusem si tam pořídil i větší větroně, třeba jako ten 4m ASW, tam to smysl pro mě mělo, z karaváče jsem došel na louku v pantoflích, byl jsem tam každý víkend, když to nosilo, zbalil jsem menšího větroně a vytáhnul ty větší, ted už jezdim obytnákem po boulích okolo berounska, prostě boule, kde to je na pohodu s erem tak 3m--dobře se to startuje i do srágor, dobře se s tim sedá i do bodláku a trní, né, že by se nikdy nedalo i s tím 4m, ale na prstech jedný ruky spočítám kolikrát v roce to mělo smysl s tím odstartovat, tak má to vubec smysl? Spíš s tím létám jen proto, že je vlasně asi lepší to dřív, nebo později rozmlátit a zlikvidovat, než aby to doma pořád zabíralo místo--že možná někdy--je mi 60, už nikdy žádný někdy nebude, na Ranou už v tomto životě znovu jezdit nebudu a tektonický desky mi z berounska v mém životě alpy neudělaj. s tím padákem to už ted vidím prostě stejně, já, tam kam jezdím na to ty vhodný podmínky nemám.
Když trochu odbočim, když jsem se zblbnul do toho serfu, měl jsem tendenci do toho navrtat třeba manželku, nebo kámoše s kterym jezdim na koloběžky, časem mi ale došlo, že to nemá --takový sport moc smysl pro někoho, kdo by na to vlezl jen občas, na kole mužeš jezdit za větru, je jedno z jakého směru, za bezvětří, v podstatě kdykoli--respektive skoro každý víkend, podobný je to i třeba s paddelboardem--pokud teda nefuní tak, že to proti větru neupádluješ.
na serf ale už je potřeba--foká správný vítr, fouká ze správného směru--že je uterý, středa nebo pátek nehraje žádnou roli.
Prostě naučit se na serfu je docela problém, pokud musíš být od pondělí do pátku v práci a nejede přez to vlak----pokud nebydlíš u moře se stabilními povětrnostními podmínkami, já nemít poblíž --cca 70km ten štěpánský rybník, tak si vubec nejsem jistej jestli bych to nakonec nevzdal.