pavelh píše:Sice nechápu, co má test systémů společného s legálností - ale to už je hold taková deformace.
K cemu by byl test zarizeni, jehoz provoz by byl nelegalni?
scarabeus píše:pavelh píše:Sice nechápu, co má test systémů společného s legálností - ale to už je hold taková deformace.
pavelh píše:Aby se udělal porovnávací test zařízení s jinými, není snad potřeba, aby zařízení byla legální !?! (i když v tomto případě je)
pavelh píše:scarabeus píše:pavelh píše:Sice nechápu, co má test systémů společného s legálností - ale to už je hold taková deformace.
Aby se udělal porovnávací test zařízení s jinými, není snad potřeba, aby zařízení byla legální !?! (i když v tomto případě je)
pavelh píše:Poslední zprávy od všech zkušebních pilotů JETI 2,4GHz opět naznačují, že nový systém pracuje nadmíru dobře. viz i zpráva na DF MH od PILOTKA.
olda píše:Já o tom zrovna velmi silně uvažuji. Mám cca 5 přijímačů schulze na 35MHz. Problémy jsem s rušením za cca 2 roky intenzivního létání v místech "pro ostatní spoluletce rušivých" nikdy neměl. Letiště mám nedaleko bydliště (cca 1km otevřeným polem) a létám nejčastěji y-ufo někdy i před barákem. Z hlediska modelářského chování mě to nutí zavolat kolegovi se stejným kanálem, jestli zrovna není na ploše. Tudíž absolutně nepotřebuji přechod na 2,5GHz, ale do jednoho ufa by se mi přijímač 2,4GHz hodil, abych bez obav mohl létat kdekoli se mi zlíbí beze strachu, že zaruším někoho jiného. Na modelářské ploše to samozřejmě něřeším, tam jsou pravidla jasná. Uvidíme. Cenu bych za modul akceptoval tak 1500,-. Z číny se mi zrovna rádio objednávat nechce.
j3nda píše:dokud neuvidim presvedcivy test, rozhodne ho nekoupim
j3nda píše:koukam, ze tady se kuli osobni zasti nedohodne nic, omlouvam se zd - ze jsem ho svym vyrokem zatahl do debaty
zdzd píše:Doposud jsem se nedočkal oficiální odpovědi a schválení ČTÚ, že vestavba 2,4GHz modulu do TX ve kterém i nadále zůstává provozuschopný modul 30/40MHz je legální. Podle mého názoru není a pokud neuvidím explicitní schválení ČTÚ budu v tomto názoru setrvávat.
Má-li být nějaké nestranné posouzení, navrhuji odeslat dotaz s odkazy na http://www.esotop.cz/web_ESOTOP/2,4GHz.htm a http://www.esotop.cz/web_ESOTOP/JETI%20 ... Duplex.htm na ČTÚ s žádostí o závazné vyjádření k takovému řešení.
Fér by bylo, kdyby to tam poslal P.Hlávka sám a sem dal kopii dotazu. Pokud to totiž udělá nekdo jiný, může být s velkou pravděpodobností označen za bonzáka a spoustu další milých vyjádření.
Pane Hlávko, uděláte to?