JETI 2,4GHz bez zdzd a graup15

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
scarabeus

#16 Příspěvek od scarabeus »

pavelh píše:Sice nechápu, co má test systémů společného s legálností - ale to už je hold taková deformace.

K cemu by byl test zarizeni, jehoz provoz by byl nelegalni?
pavelh
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pavelh »

scarabeus píše:
pavelh píše:Sice nechápu, co má test systémů společného s legálností - ale to už je hold taková deformace.

Aby se udělal porovnávací test zařízení s jinými, není snad potřeba, aby zařízení byla legální !?! (i když v tomto případě je)
koko
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od koko »

To je porad reci okolo. Hlavne aby uz to bylo bezne k mani. Doufam ze na MH to Jetaci privezou v dostatecnem mnozstvi. Pokud to bude delat to co o tom pisou tak neni co resit. At se Zetko treba stavi na hlavu...
MakoBear
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MakoBear »

napric nekterym nazorum to koupim jakmile to uvidim, zahali mi evo se chciplym VF modulem . JR9 rozhodne nedosahuje v moznostech programovani a ovladani výhod Eva.
bezmozek
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od bezmozek »

pavelh píše:Aby se udělal porovnávací test zařízení s jinými, není snad potřeba, aby zařízení byla legální !?! (i když v tomto případě je)

Co to je za kecy?? :?: 8O
zdzd je někdy až moc akurátní, ale tady má jednoznačně pravdu :!:
Jak má bejt test objektivní, pokud budete porovnávat nelegální zařízení s legálními, která třeba budou splňovat limit pro vyzářený výkon a vaše zařízení ho bude překračovat? Takže test na prd.
Nemluvě o tom, že testovat něco co nemá glejt ČTÚ, tj. je nelegální, je už samo o sobě překročením zákona.
A do třetice: ať budou testy nelegálního zařízení jakkoli skvěle vypadat, jestliže výrobek není legální, nedostane se (doufám) na pulty prodejen, tj. nebude to to, co si budou moci modeláři kupovat...
Takže zase testy na prd. :lol:

Jen tuhle diskuzi sleduju, ale už jsem musel :evil:
Radši v hospodě bez peněz, než na svahu bez olova
niky79

#21 Příspěvek od niky79 »

pavelh píše:
scarabeus píše:

Aby se udělal porovnávací test zařízení s jinými, není snad potřeba, aby zařízení byla legální !?! (i když v tomto případě je)

Je? Jak uz tu kdosi psal, kde je explicitni vyjadreni CTU, jehož oficialni vyjadreni je relevantni?
olda
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od olda »

Já o tom zrovna velmi silně uvažuji. Mám cca 5 přijímačů schulze na 35MHz. Problémy jsem s rušením za cca 2 roky intenzivního létání v místech "pro ostatní spoluletce rušivých" nikdy neměl. Letiště mám nedaleko bydliště (cca 1km otevřeným polem) a létám nejčastěji y-ufo někdy i před barákem. Z hlediska modelářského chování mě to nutí zavolat kolegovi se stejným kanálem, jestli zrovna není na ploše. Tudíž absolutně nepotřebuji přechod na 2,5GHz, ale do jednoho ufa by se mi přijímač 2,4GHz hodil, abych bez obav mohl létat kdekoli se mi zlíbí beze strachu, že zaruším někoho jiného. Na modelářské ploše to samozřejmě něřeším, tam jsou pravidla jasná. Uvidíme. Cenu bych za modul akceptoval tak 1500,-. Z číny se mi zrovna rádio objednávat nechce.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
georg
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od georg »

Musim souhlasit s ostatníma. Pokud bude schváleno zabudování do vysílače a následný test vyjde dobře šel bych asi do toho. Ale ten zásach je opravdu podle měho názoru nelegální a test je myslim na místě, přece pokud je systém dobrý tak pojede. Jinak řešení je to velice zajímavé, sám mám plno přijímačů na 40 Mhz, ale zbavovat se mi toho nechce. Ale pro jistotu do nového era bych chtěl už systém "bez rušení".
Jirka
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Kerberos
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Kerberos »

prostě další zbytečné vlákno o ničem.
PiNa
Kontaktovat uživatele:

Re: :[b] JETI 2,4GHz bez zdzd a graup15[/b]

#25 Příspěvek od PiNa »

pavelh píše:Poslední zprávy od všech zkušebních pilotů JETI 2,4GHz opět naznačují, že nový systém pracuje nadmíru dobře. viz i zpráva na DF MH od PILOTKA.

Já teda nevím, zda je Pilotek testovací pilot, ale jediné co napsal bylo, cituji:

"Včera a dnes som lietal s električkou na 2,4GHz od Jeti a som veľmi spokojný. Lietal som ďaleko, nízko, vysoko, meral som dosah na zemi a chodí na jedničku. Mám modul TU vo Futabe FC- 28 a RX 6kanál."

Takových prohlášení bylo po zahájení prodeje XPS taky celá řada a jak to nakonec dopadlo. Jediné co to dokazuje, je, že pokud není rušení, systém funguje dobře. Ale říct, že funguje nadmíru dobře, to už trošku zavání glorifikací.

Chtělo by to video odolnosti proti rušení ... to by mohli pánové z Jeti dodat, výbavu na to určitě mají. Pokud se ukáže že rušení ustojí stejně jako konkurenční FASST nebo Spektrum, potom OK. Pro lidi, kterým nebudou vadit nevýhody modulárního řešení (malé rozlišené, malá rychlost), by to mohl být dobrý systém navíc od tuzemského výrobce.
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
niky79

#26 Příspěvek od niky79 »

olda píše:Já o tom zrovna velmi silně uvažuji. Mám cca 5 přijímačů schulze na 35MHz. Problémy jsem s rušením za cca 2 roky intenzivního létání v místech "pro ostatní spoluletce rušivých" nikdy neměl. Letiště mám nedaleko bydliště (cca 1km otevřeným polem) a létám nejčastěji y-ufo někdy i před barákem. Z hlediska modelářského chování mě to nutí zavolat kolegovi se stejným kanálem, jestli zrovna není na ploše. Tudíž absolutně nepotřebuji přechod na 2,5GHz, ale do jednoho ufa by se mi přijímač 2,4GHz hodil, abych bez obav mohl létat kdekoli se mi zlíbí beze strachu, že zaruším někoho jiného. Na modelářské ploše to samozřejmě něřeším, tam jsou pravidla jasná. Uvidíme. Cenu bych za modul akceptoval tak 1500,-. Z číny se mi zrovna rádio objednávat nechce.

A proc ne? Tak ti jej objednej z UK nebo z USA, jetli jsou to pro tebe serioznejsi zeme. Ja nevim, z ceho mas strach?
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od j3nda »

koukam, ze tady se kuli osobni zasti nedohodne nic, omlouvam se zd - ze jsem ho svym vyrokem zatahl do debaty

kazdopadne ac jsem uzivatel, ktery by mel o jeti system zajem - do mpx cockpit sx - radio me vyhovuje a rychlost ppm preziju - prezil jsem ji doted, takze mi to nevadi - dokud neuvidim presvedcivy test, rozhodne ho nekoupim

pavlah bych se chtel zatim zeptat, jak se jeti modul dokaze vyrovnat s ridicim signalem pro synthezu - jiste to v evu12 take resil
PiNa
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od PiNa »

j3nda píše:dokud neuvidim presvedcivy test, rozhodne ho nekoupim

Ráno jsem mluvil s člověkem z Jeti, známe se dlouho a je to velmi seriózní chlapík. Potvrdil mi, že Duplex TU používá 5 kanálů a mezi nimi přeskakuje 10x za vteřinu, pokud je všech 5 kanálů zarušených přeskočí na jiný kanál.

Nyní už chybí pouze to video :-)
Martin 'PiNa' Pilný
http://www.PiNa.cz
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

j3nda píše:koukam, ze tady se kuli osobni zasti nedohodne nic, omlouvam se zd - ze jsem ho svym vyrokem zatahl do debaty

Není zač.

Do doby než se dostaneme k vyřešení níže uvedené situace, není co bych ještě k tématu mohl dodat. Až se přejde na konstruktivní přístup, jsem ochoten se zase zapojit.

zdzd píše:Doposud jsem se nedočkal oficiální odpovědi a schválení ČTÚ, že vestavba 2,4GHz modulu do TX ve kterém i nadále zůstává provozuschopný modul 30/40MHz je legální. Podle mého názoru není a pokud neuvidím explicitní schválení ČTÚ budu v tomto názoru setrvávat.

Má-li být nějaké nestranné posouzení, navrhuji odeslat dotaz s odkazy na http://www.esotop.cz/web_ESOTOP/2,4GHz.htm a http://www.esotop.cz/web_ESOTOP/JETI%20 ... Duplex.htm na ČTÚ s žádostí o závazné vyjádření k takovému řešení.

Fér by bylo, kdyby to tam poslal P.Hlávka sám a sem dal kopii dotazu. Pokud to totiž udělá nekdo jiný, může být s velkou pravděpodobností označen za bonzáka a spoustu další milých vyjádření.

Pane Hlávko, uděláte to?
bb

#30 Příspěvek od bb »

Je zaujimave ako tu vsetci riesite len (ne)legalnost zasahu do vysielaca ale co tak sa zamysliet napriklad nad neodbornym navrhom pohonu do modelov, lebo na DF MH je jeden clovek netreba menovat ktory ma zvlastny fetish v maximalnom premotorovani lietadiel a nerobi mu najmensi problem narvat do lietadla Xkw motor a pol metrovu vrtulu k nemu pripevnit skrutkou pri ktorej je uz dopredu jasne ze take namahanie nemoze vydrzat a ani to nevydrzala a jeho obhajoba bola citujem "já nejsem strojař,ale elektrikář...proto nevím co je šroub" :))
A takto neodborne navrhnuty motor ktory vyleti z lietadla moze niekoho zabit tak isto ako neovladatelne lietadlo v dosledku neodborneho zasahu do vysielaca.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“