Aerofoam L-39 albatros vyvážení

Diskuze o modelech poháněných pomocí EDF (dmychadla) nebo přímo modelářskou turbínou.
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Odpovědět
Zpráva
Autor
m.fuka

Aerofoam L-39 albatros vyvážení

#1 Příspěvek od m.fuka »

Poradí vlastník aerofoam L-39 albatros na turbinu v jaké letové konfiguraci model vyvažovat? V návodu není ani zmínka a ve fórech taktéž. Návod udává 110-115mm od náběžky, což je malá tolerance. Nádrž je posazena před těžištěm, takže to dost ovlivňuje. Může mi prosím někdo poskytnout konfiguraci pro vyvážení ( nádrž prázdná, plná nebo půl , polohu podvozku a případně normalni poloha nebo na zádech) . Dík moc.
blesk
Kontaktovat uživatele:

Re: Aerofoam L-39 albatros vyvážení

#2 Příspěvek od blesk »

Předpokládám že postup z dob spalováků by mohl vyhovovat, tj vyvážit tak, aby se nepřekročila zadní centráž v žádném režimu, tj v tvém případě prázdná nádrž a vysunutý podvozek. Model těžký na čumák se vždy líp řídí jak těžký na ocas.
m.fuka

Re: Aerofoam L-39 albatros vyvážení

#3 Příspěvek od m.fuka »

Díky, je to jedna z variant kterou jsem zvažoval. Některé modely dělám i na střed mezi dané rozpětí s půlkou nadrze a vysunutym podvozkem. Většinou výrobce udává konfiguraci ale tady nic. To samé pokud ho vyvazim na břiše a potom to zkusím prevazit na zádech tak je na zádech o dost těžší na čumák. Zkusil jsem těch 115mm s prázdnou nádrží a podvozek ven. S plnou nádrží a podvozek zasunut vychází Těžiště 103mm. Děj se vůle boží. Teď mi AI našla článek ze zaletu identickeho modelu ale kompozitovyho, vyráběly se dvě verze. Uvádí 118mm prázdná nádrž, podvozek ven.
Odpovědět

Zpět na „EDF/Turbíny“