Aerofoam L-39 albatros vyvážení
Pravidla fóra
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Toto je nové fórum, pokud víte o nějakém vláknu, které by se mělo přesunout do EDF, tak napište SZ na TomasC.
Díky
Aerofoam L-39 albatros vyvážení
Poradí vlastník aerofoam L-39 albatros na turbinu v jaké letové konfiguraci model vyvažovat? V návodu není ani zmínka a ve fórech taktéž. Návod udává 110-115mm od náběžky, což je malá tolerance. Nádrž je posazena před těžištěm, takže to dost ovlivňuje. Může mi prosím někdo poskytnout konfiguraci pro vyvážení ( nádrž prázdná, plná nebo půl , polohu podvozku a případně normalni poloha nebo na zádech) . Dík moc.
Re: Aerofoam L-39 albatros vyvážení
Předpokládám že postup z dob spalováků by mohl vyhovovat, tj vyvážit tak, aby se nepřekročila zadní centráž v žádném režimu, tj v tvém případě prázdná nádrž a vysunutý podvozek. Model těžký na čumák se vždy líp řídí jak těžký na ocas.
Re: Aerofoam L-39 albatros vyvážení
Díky, je to jedna z variant kterou jsem zvažoval. Některé modely dělám i na střed mezi dané rozpětí s půlkou nadrze a vysunutym podvozkem. Většinou výrobce udává konfiguraci ale tady nic. To samé pokud ho vyvazim na břiše a potom to zkusím prevazit na zádech tak je na zádech o dost těžší na čumák. Zkusil jsem těch 115mm s prázdnou nádrží a podvozek ven. S plnou nádrží a podvozek zasunut vychází Těžiště 103mm. Děj se vůle boží. Teď mi AI našla článek ze zaletu identickeho modelu ale kompozitovyho, vyráběly se dvě verze. Uvádí 118mm prázdná nádrž, podvozek ven.