Barva

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tondas2

Barva

#1 Příspěvek od tondas2 »

Kolegové možná někdo toto řešil. Tažné zařízení u auta. Povrchová úprava koule, myslím tím samozřejmě ten odlitek. Prostě po pár měsících rezaté, zkoušel jsem zinkový sprej, ale nic.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Barva

#2 Příspěvek od TomasC »

Tenisák nebo kachnička. Namazat.
tondas2

#3 Příspěvek od tondas2 »

Nejde přímo o tu kouli, jde o ten hák.
pepin

#4 Příspěvek od pepin »

Já to natíral a tak vubec spodek auta tady tím.

Nejdřív jsem to napatlal hustou neředěnou a potom to přefouknul ještě stříkací pistolí ředěnou.

Prodavají i menší balení ruzný odstíny.

Dělal jsem to snad 3 roky zpět pořád to drží.

https://www.hornbach.cz/p/barva-na-kov- ... l/5701918/
LittleFalco

#5 Příspěvek od LittleFalco »

Černý Hammerite v několika vrstvách - přece jen to potkává kamínky. Aplikace štětkou, nechce se mi několikrát vymývat pistoli.

Používáte-li dlouhý přívěs se stabilizátorem tak je na mazání koule je třeba dávat velký pozor - pokud na jen lehce mastnou kouli nasadíte pstabilizátor tak ta mastnota okamžitě zničí třecí obložení. To jsou cca 2.000,- Kč ale co je horší - stabilizace nefunguje takže po předjetí prvního kamiónu se souprava rozkmitá.
Zpátky doma, v kopcích :-)
pepin

#6 Příspěvek od pepin »

LittleFalco píše: úte 31.03.2026 13:22 Černý Hammerite v několika vrstvách - přece jen to potkává kamínky. Aplikace štětkou, nechce se mi několikrát vymývat pistoli.
Joo ten hammerite taky v pohodě, asi i na to na co to chce lepší než co jsem použil já a ten oser s vymývánim pistole souhlas, já dělal dvě auta naráz komplet spodky ani ne tak kuli ochraně ale spíš abych lip pak třeba za rok dva tři pět viděl kde to dole hnije a i tu barvu jsem použil co poruznu doma bylo ředitelný syntetikou smichal z toho šedivou srágoru, základ kam jsem se štětcem dostal přetřel hustou z toho hornbachu a pak zbytek kam bylo problém šmrdlat štětcem foukul pistolí už naředěnou srágorou smíchanou ze zbytku ruzný barev.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasC »

LittleFalco píše: úte 31.03.2026 13:22 Používáte-li dlouhý přívěs se stabilizátorem tak je na mazání koule je třeba dávat velký pozor - pokud na jen lehce mastnou kouli nasadíte pstabilizátor tak ta mastnota okamžitě zničí třecí obložení. To jsou cca 2.000,- Kč ale co je horší - stabilizace nefunguje takže po předjetí prvního kamiónu se souprava rozkmitá.
Díky, to jsem si neuvědomil.
tondas2

#8 Příspěvek od tondas2 »

Navážu na svůj původní dotaz, také téma barva.
Jenže střecha na rodinném domě. Kraje střechy jsou plechové, barvené byli barvou Izokryt. Bohužel tento materiál se už nevyrábí, čím to přetřít?
Možná už se tím někdo zabýval a předá zkušenosti.
Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“