Barva
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Barva
Já to natíral a tak vubec spodek auta tady tím.
Nejdřív jsem to napatlal hustou neředěnou a potom to přefouknul ještě stříkací pistolí ředěnou.
Prodavají i menší balení ruzný odstíny.
Dělal jsem to snad 3 roky zpět pořád to drží.
https://www.hornbach.cz/p/barva-na-kov- ... l/5701918/
Nejdřív jsem to napatlal hustou neředěnou a potom to přefouknul ještě stříkací pistolí ředěnou.
Prodavají i menší balení ruzný odstíny.
Dělal jsem to snad 3 roky zpět pořád to drží.
https://www.hornbach.cz/p/barva-na-kov- ... l/5701918/
- LittleFalco
Černý Hammerite v několika vrstvách - přece jen to potkává kamínky. Aplikace štětkou, nechce se mi několikrát vymývat pistoli.
Používáte-li dlouhý přívěs se stabilizátorem tak je na mazání koule je třeba dávat velký pozor - pokud na jen lehce mastnou kouli nasadíte pstabilizátor tak ta mastnota okamžitě zničí třecí obložení. To jsou cca 2.000,- Kč ale co je horší - stabilizace nefunguje takže po předjetí prvního kamiónu se souprava rozkmitá.
Používáte-li dlouhý přívěs se stabilizátorem tak je na mazání koule je třeba dávat velký pozor - pokud na jen lehce mastnou kouli nasadíte pstabilizátor tak ta mastnota okamžitě zničí třecí obložení. To jsou cca 2.000,- Kč ale co je horší - stabilizace nefunguje takže po předjetí prvního kamiónu se souprava rozkmitá.
Zpátky doma, v kopcích :-)
Joo ten hammerite taky v pohodě, asi i na to na co to chce lepší než co jsem použil já a ten oser s vymývánim pistole souhlas, já dělal dvě auta naráz komplet spodky ani ne tak kuli ochraně ale spíš abych lip pak třeba za rok dva tři pět viděl kde to dole hnije a i tu barvu jsem použil co poruznu doma bylo ředitelný syntetikou smichal z toho šedivou srágoru, základ kam jsem se štětcem dostal přetřel hustou z toho hornbachu a pak zbytek kam bylo problém šmrdlat štětcem foukul pistolí už naředěnou srágorou smíchanou ze zbytku ruzný barev.LittleFalco píše: úte 31.03.2026 13:22 Černý Hammerite v několika vrstvách - přece jen to potkává kamínky. Aplikace štětkou, nechce se mi několikrát vymývat pistoli.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Díky, to jsem si neuvědomil.LittleFalco píše: úte 31.03.2026 13:22 Používáte-li dlouhý přívěs se stabilizátorem tak je na mazání koule je třeba dávat velký pozor - pokud na jen lehce mastnou kouli nasadíte pstabilizátor tak ta mastnota okamžitě zničí třecí obložení. To jsou cca 2.000,- Kč ale co je horší - stabilizace nefunguje takže po předjetí prvního kamiónu se souprava rozkmitá.
Navážu na svůj původní dotaz, také téma barva.
Jenže střecha na rodinném domě. Kraje střechy jsou plechové, barvené byli barvou Izokryt. Bohužel tento materiál se už nevyrábí, čím to přetřít?
Možná už se tím někdo zabýval a předá zkušenosti.
Děkuji.
Jenže střecha na rodinném domě. Kraje střechy jsou plechové, barvené byli barvou Izokryt. Bohužel tento materiál se už nevyrábí, čím to přetřít?
Možná už se tím někdo zabýval a předá zkušenosti.
Děkuji.