Jaký mikrovrtulník?
Hracka to sice je, ale pokud je ten dvourotorak ctyrkanalovej, tak to cloveku da hodne, protoze si zazije kam ma kterou rukou hejbat a prechod na dospelou helinu je mnohem jednodussi a hlavne levnejsi, sice se to pak chova trochu jinak, ale to ze uz si clovek neplete ruce a jen si zvyka na jiny vlastnosti je velka vyhoda. A nebejt dvourotoraku tak je dneska vrtulnikaru polovina, nebo mozna i desetina.
Cyberman píše:no myslim ze T-Rex 250 urcite nebude dobra volba pro zacatecnika a v obejvaku se s tim asi litat nenauci. Ikdyz predpokladam ze to bude lip udelany nez ten copterx200 tak to stejne bude dost divoky, to je proste dany tema rozmerama a hmotnosti, cim mensi, tim divocejsi
Zakladatel vlákna ale chtěl co nejmenší jednorotor na létání uvnitř i venku a má v úmyslu pořádně si zalétat. Není tam nic o naučení létání ani o začátečníkovi. Proč všichni předpokládají , že každý je začátečník a chce se učit létat. Tomu zadání odpovídá právě Trex 250 nebo Pixy ZAP nebo GAUI 200 a podobné heli. Ovládaný kolektiv, střídavý motor a slušné letové vlastnosti. Bohužel za zmiňované 3000 Kč pořídit nejdou. Tak to už ale chodí. Co je dobré, je obvykle drahé.
Troll píše:Zakladatel vlákna ale chtěl co nejmenší jednorotor na létání uvnitř i venku a má v úmyslu pořádně si zalétat. Není tam nic o naučení létání ani o začátečníkovi. Proč všichni předpokládají , že každý je začátečník a chce se učit létat. Tomu zadání odpovídá právě Trex 250 nebo Pixy ZAP nebo GAUI 200 a podobné heli. Ovládaný kolektiv, střídavý motor a slušné letové vlastnosti. Bohužel za zmiňované 3000 Kč pořídit nejdou. Tak to už ale chodí. Co je dobré, je obvykle drahé.
Chtěl malý kvalitní vrtulník za 3 tisíce pro létání doma. Nechtěl 'sportovní náčiní' ani akrobata. Za takovou cenu prostě 'plnohodnotý' výkonný vrtulník s vybavením nesežene ani v Číně. Dá se za to ale sehnat slušný dvourotor.
A jak se tady později i sám vyjádřil, tak dvourotorák mCX od Eflite který jsem uvedl byl jeden z modelů které ho zaujaly. Takže fakt nevím co tady vlastně řešíte, pokud by měl podmínku stříďák tak by se mi na takovou nabídku asi vysmál, ne?
Děcka díky za spoustu podnětů.
Zkušenosti nějaké mám. Létal jsem s dvourotorák o průměru cca 70cm. Začátečník úplný nejsem a hlavně se učím hodně rychle.
Chtěl jsem jednorotorák z jednoho prostého důvodu, je živější. Nic proti dvourotoru, ale je to takový ňouma. Zase na druhou stranu je fakt, že v místnosti je živý až až a hlavně je malinkatý a to mu dává ještě větší živost než velkýmu dvourotoru.
Chci něco fakt mikro do dlaně. Takzvaní minivrtulníci nejsou moc mini. Přistanou sice na dlani, ale rotor máte u brady
Jo a jen tak mimochodem. Už jste viděli tohle???? Něco takového bych chtěl dělat ale s úplným mrňousem. Mě ty miniatury nějak baví
http://www.youtube.com/watch?v=urUaa38AlKQ
http://www.youtube.com/watch?v=AKDlGlOyRdo&feature=related
Zkušenosti nějaké mám. Létal jsem s dvourotorák o průměru cca 70cm. Začátečník úplný nejsem a hlavně se učím hodně rychle.
Chtěl jsem jednorotorák z jednoho prostého důvodu, je živější. Nic proti dvourotoru, ale je to takový ňouma. Zase na druhou stranu je fakt, že v místnosti je živý až až a hlavně je malinkatý a to mu dává ještě větší živost než velkýmu dvourotoru.
Chci něco fakt mikro do dlaně. Takzvaní minivrtulníci nejsou moc mini. Přistanou sice na dlani, ale rotor máte u brady
Jo a jen tak mimochodem. Už jste viděli tohle???? Něco takového bych chtěl dělat ale s úplným mrňousem. Mě ty miniatury nějak baví
Placka píše:Děcka díky za spoustu podnětů.
Pokud jsi zvládnul 70cm dvourotorák tak malý jednorotor nezvládneš, budeš stále něco opravovat. Je to z extrémně stabilního velkého vrtulníku, který lítá sám, do extrémně nestabilního prcka.
Buď si na doma pořiď nějaký malý dvourotor, nebo větší akrobatický jednorotor a nauč se ho ovládat venku. Podobné 3D lítání s takovým prckem je 'vyšší dívčí', na takhle malém modelu se to nenaučíš. Až po tom co se to naučíš na velkém budeš mít naději, že zvládneš i miniaturu při akrobacii...
Placka píše:Děcka díky za spoustu podnětů.
muzes mi dat odkaz na ten dvourotorak s rotorem 70cm?
Placka píše:Chci něco fakt mikro do dlaně. Takzvaní minivrtulníci nejsou moc mini. Přistanou sice na dlani, ale rotor máte u brady
tena Gaui ale taky uplne do dlane neni, to si pak teda pockej na toho T-Rexe 250. Nevim jestli neco mensiho todle jeste zvladne.
To co predvadi v ty garazi je pekny, ale dost pochybuju o tom ze by se to v ty garazi i naucil a zrovna s toudle potvurkou, urcite bude mit za sebou hodne hodin s necim normalnim a asi i na simu.
A to co se ti vejde do dlane s tim si uz zase moc nezalitas venku
Ten dvourotor: nevim jak se jmenoval a neco podobneho na netu najit nemuzu.
Kdyz uz budu litat, tak pocitam se stratami a chci se ucit na necem co lita a ne jenom stoji. Proto byl prvotni pozadavek jednorotor.
3D na takovym mrnousovi delat nejde, protoze to je 4 kanal a nice lepsiho asi nikdo nedela.
Chci neco co bude mit roto tak do 30cm a tam uz ten Trex nespada.
Dotaz. Coje to brushless motor? To by mohlo jit nainstalovat i do toho 4#3B a to by uz mohlo byt slusne, ne? Jsem slysel, ze ty motory odchazi jak svina a to se mi nelibi
Ten E-flite je sice dvourotor, ale zase se zda, ze by mohl vydrzet hodne a ze by mel byt kvalitni. Vydrzet myslim, kdyz s tim netrisknu.
Porad mi tady vychazi jen ta Walkera a E-Flite. Nikdo nic tak maleho nedela? To mi nerikejte. Ja teda alespon nic najit nemuzu. Maleho znaena proumer rotoru max 30cm.
Kdyz uz budu litat, tak pocitam se stratami a chci se ucit na necem co lita a ne jenom stoji. Proto byl prvotni pozadavek jednorotor.
3D na takovym mrnousovi delat nejde, protoze to je 4 kanal a nice lepsiho asi nikdo nedela.
Chci neco co bude mit roto tak do 30cm a tam uz ten Trex nespada.
Dotaz. Coje to brushless motor? To by mohlo jit nainstalovat i do toho 4#3B a to by uz mohlo byt slusne, ne? Jsem slysel, ze ty motory odchazi jak svina a to se mi nelibi
Porad mi tady vychazi jen ta Walkera a E-Flite. Nikdo nic tak maleho nedela? To mi nerikejte. Ja teda alespon nic najit nemuzu. Maleho znaena proumer rotoru max 30cm.
NA těch videích je GAUI 200. Je to heli z těch, co jsem Ti doporučoval. Je to to nejmenší ( skoro) co je v současnosti na trhu běžně dostupné a přitom do dobře létá. Bohužel se nevejdeš do těch 3000 Kč ani náhodou. A opravdu je to dost neposedné,mnohem horší než větší vrtulník. I přesto se to naučit dá i na něm, ale osobně nepovažuji takhle malý vrtulník za vhodný pro učení s jednorotorem.
Ta Walkera 4#3B létá mnohem stabilněji než by se zdálo vzhledem k velikosti. Je to jenom o trochu horší než dvourotorák. Nicméně ač se mi tak líbila, že jsem si ji chtěl taky koupit, bych ji nedoporučoval.Není to kvalitní. Neustále se budeš trápit s odcházejícími motory. Pokud Ti ale nevadí stálé investice do ND, tak si ji klidně kup. Opravdu to nelétá až tak špatně.
Brushless motor je bezkartáčový , nebo i střídavý motor.
Ta Walkera 4#3B létá mnohem stabilněji než by se zdálo vzhledem k velikosti. Je to jenom o trochu horší než dvourotorák. Nicméně ač se mi tak líbila, že jsem si ji chtěl taky koupit, bych ji nedoporučoval.Není to kvalitní. Neustále se budeš trápit s odcházejícími motory. Pokud Ti ale nevadí stálé investice do ND, tak si ji klidně kup. Opravdu to nelétá až tak špatně.
Brushless motor je bezkartáčový , nebo i střídavý motor.
No prácě, že chci pokud možno dávat peníze do ND jenom když něco sám rozbiju. Nechce se mi dávat peníze jenom za to, že to bude odcházet samo a hlavně ne moc často jak jsem u Walkery slyšel.
Jsem ochoten opustit i tu hranici 3.000,- ta byla jen morální. Zase nechci dát určitě 10.000,-, ale 5kk se snesou!
Jak jsou na tom s kvalitou E-flite?
Jsem ochoten opustit i tu hranici 3.000,- ta byla jen morální. Zase nechci dát určitě 10.000,-, ale 5kk se snesou!
Jak jsou na tom s kvalitou E-flite?
2 Placka: Obavam se, ze vyber pro tebe bude dost omezeny. Rozumim, co chces, jednorotor, ktery bude zivy a nutny ukocirovat a ne 2rotor, ktery se k pohybu nuti. Dal chces, aby byl hodne maly.
Jak ti uz ostatni nastinili, maly, ale vykonny a zaroven ne moc poruchovy je prave Gaui 200 nebo na trh brzo prichazejici T-Rex 250. Mensi podle me uz nesezenes (aby splnoval tve pozadavky).
Rekneme, ze dvourotor tedy zavrhujes. Zbyva jednorotor. Mas dve varianty - se stejnosmernym motorem a se stridavym motorem. Stejnosmer u heliny ma bohuzel ten problem, ze brzo odchazeji uhliky a ne kazdeho bavi po letu cekat 10 minut az vychladnou. Proto bych volil cestu stridavkou. Jenze v tu ranu jsi v jine cenove kategorii, tech 5, no nevim, snad, mozna, ale spis jeste neco pridat. Dale je tu rozdil pohonu zadni vrtulky - pokud je to pres reminek, super. Pokud je tam separatni motor - je to v kyblu.
Vzdycky je to o kompromisu. To, co hledas, neexistuje (male, zive, ne moc poruchove, rekneme i bezudrzbove). Stridavky maj ohromnou vyhodu v tom, ze jsou opravdu bezudrzbove, na motor a regl nemusis sahnout nekolik mesicu. Co rozsekas, to nahradis. Pujdes-li ale do stejnosmeru, vez, ze te ceka trapeni, kdy najednou motor nebude mit stejny vykon, nebo ti bude uhybat ocas porad nekam do haje...
Zkratka a dobre, za cenu 3 tisice nebo 5 tisic asi nesezenes to, co hledas. A jak uz to dneska chodi, casto je lepsi si priplatit neco navic hned v zacatku a vrati se ti to pak zpatky v dlouhodobe spokojenosti. No a nebo das na zacatku min a pak se budes trapit, nadavat, vymenovat, vyhazovat a proklinat nas...
Jak ti uz ostatni nastinili, maly, ale vykonny a zaroven ne moc poruchovy je prave Gaui 200 nebo na trh brzo prichazejici T-Rex 250. Mensi podle me uz nesezenes (aby splnoval tve pozadavky).
Rekneme, ze dvourotor tedy zavrhujes. Zbyva jednorotor. Mas dve varianty - se stejnosmernym motorem a se stridavym motorem. Stejnosmer u heliny ma bohuzel ten problem, ze brzo odchazeji uhliky a ne kazdeho bavi po letu cekat 10 minut az vychladnou. Proto bych volil cestu stridavkou. Jenze v tu ranu jsi v jine cenove kategorii, tech 5, no nevim, snad, mozna, ale spis jeste neco pridat. Dale je tu rozdil pohonu zadni vrtulky - pokud je to pres reminek, super. Pokud je tam separatni motor - je to v kyblu.
Vzdycky je to o kompromisu. To, co hledas, neexistuje (male, zive, ne moc poruchove, rekneme i bezudrzbove). Stridavky maj ohromnou vyhodu v tom, ze jsou opravdu bezudrzbove, na motor a regl nemusis sahnout nekolik mesicu. Co rozsekas, to nahradis. Pujdes-li ale do stejnosmeru, vez, ze te ceka trapeni, kdy najednou motor nebude mit stejny vykon, nebo ti bude uhybat ocas porad nekam do haje...
Zkratka a dobre, za cenu 3 tisice nebo 5 tisic asi nesezenes to, co hledas. A jak uz to dneska chodi, casto je lepsi si priplatit neco navic hned v zacatku a vrati se ti to pak zpatky v dlouhodobe spokojenosti. No a nebo das na zacatku min a pak se budes trapit, nadavat, vymenovat, vyhazovat a proklinat nas...