Jaký mikrovrtulník?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Cyberman
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Cyberman »

Hracka to sice je, ale pokud je ten dvourotorak ctyrkanalovej, tak to cloveku da hodne, protoze si zazije kam ma kterou rukou hejbat a prechod na dospelou helinu je mnohem jednodussi a hlavne levnejsi, sice se to pak chova trochu jinak, ale to ze uz si clovek neplete ruce a jen si zvyka na jiny vlastnosti je velka vyhoda. A nebejt dvourotoraku tak je dneska vrtulnikaru polovina, nebo mozna i desetina.
zdzd

#32 Příspěvek od zdzd »

Levnější je se to naučit na simulátoru. Ten se navíc využije i při tréniku prvků, na které dvourotor nemá ani náhodou.
Cyberman
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Cyberman »

nic proti simulaotrum nemam, ale kdyz clovek ridi realnej stroj, byt je to neco jednodusiho tak je to jinej pocit a je to zabavnejsi
Troll

#34 Příspěvek od Troll »

Cyberman píše:no myslim ze T-Rex 250 urcite nebude dobra volba pro zacatecnika a v obejvaku se s tim asi litat nenauci. Ikdyz predpokladam ze to bude lip udelany nez ten copterx200 tak to stejne bude dost divoky, to je proste dany tema rozmerama a hmotnosti, cim mensi, tim divocejsi

Zakladatel vlákna ale chtěl co nejmenší jednorotor na létání uvnitř i venku a má v úmyslu pořádně si zalétat. Není tam nic o naučení létání ani o začátečníkovi. Proč všichni předpokládají , že každý je začátečník a chce se učit létat. Tomu zadání odpovídá právě Trex 250 nebo Pixy ZAP nebo GAUI 200 a podobné heli. Ovládaný kolektiv, střídavý motor a slušné letové vlastnosti. Bohužel za zmiňované 3000 Kč pořídit nejdou. Tak to už ale chodí. Co je dobré, je obvykle drahé. :(
Kovboj

#35 Příspěvek od Kovboj »

Troll píše:Zakladatel vlákna ale chtěl co nejmenší jednorotor na létání uvnitř i venku a má v úmyslu pořádně si zalétat. Není tam nic o naučení létání ani o začátečníkovi. Proč všichni předpokládají , že každý je začátečník a chce se učit létat. Tomu zadání odpovídá právě Trex 250 nebo Pixy ZAP nebo GAUI 200 a podobné heli. Ovládaný kolektiv, střídavý motor a slušné letové vlastnosti. Bohužel za zmiňované 3000 Kč pořídit nejdou. Tak to už ale chodí. Co je dobré, je obvykle drahé. :(

Chtěl malý kvalitní vrtulník za 3 tisíce pro létání doma. Nechtěl 'sportovní náčiní' ani akrobata. Za takovou cenu prostě 'plnohodnotý' výkonný vrtulník s vybavením nesežene ani v Číně. Dá se za to ale sehnat slušný dvourotor.
A jak se tady později i sám vyjádřil, tak dvourotorák mCX od Eflite který jsem uvedl byl jeden z modelů které ho zaujaly. Takže fakt nevím co tady vlastně řešíte, pokud by měl podmínku stříďák tak by se mi na takovou nabídku asi vysmál, ne? :roll:
Placka

#36 Příspěvek od Placka »

Děcka díky za spoustu podnětů.

Zkušenosti nějaké mám. Létal jsem s dvourotorák o průměru cca 70cm. Začátečník úplný nejsem a hlavně se učím hodně rychle.

Chtěl jsem jednorotorák z jednoho prostého důvodu, je živější. Nic proti dvourotoru, ale je to takový ňouma. Zase na druhou stranu je fakt, že v místnosti je živý až až a hlavně je malinkatý a to mu dává ještě větší živost než velkýmu dvourotoru.

Chci něco fakt mikro do dlaně. Takzvaní minivrtulníci nejsou moc mini. Přistanou sice na dlani, ale rotor máte u brady :D

Jo a jen tak mimochodem. Už jste viděli tohle???? Něco takového bych chtěl dělat ale s úplným mrňousem. Mě ty miniatury nějak baví :)

http://www.youtube.com/watch?v=urUaa38AlKQ
http://www.youtube.com/watch?v=AKDlGlOyRdo&feature=related
Kovboj

#37 Příspěvek od Kovboj »

Placka píše:Děcka díky za spoustu podnětů.

Zkušenosti nějaké mám. Létal jsem s dvourotorák o průměru cca 70cm. Začátečník úplný nejsem a hlavně se učím hodně rychle.

Jo a jen tak mimochodem. Už jste viděli tohle???? Něco takového bych chtěl dělat ale s úplným mrňousem. Mě ty miniatury nějak baví :)

Pokud jsi zvládnul 70cm dvourotorák tak malý jednorotor nezvládneš, budeš stále něco opravovat. Je to z extrémně stabilního velkého vrtulníku, který lítá sám, do extrémně nestabilního prcka.
Buď si na doma pořiď nějaký malý dvourotor, nebo větší akrobatický jednorotor a nauč se ho ovládat venku. Podobné 3D lítání s takovým prckem je 'vyšší dívčí', na takhle malém modelu se to nenaučíš. Až po tom co se to naučíš na velkém budeš mít naději, že zvládneš i miniaturu při akrobacii...
Cyberman
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Cyberman »

Placka píše:Děcka díky za spoustu podnětů.

muzes mi dat odkaz na ten dvourotorak s rotorem 70cm?

Placka píše:Chci něco fakt mikro do dlaně. Takzvaní minivrtulníci nejsou moc mini. Přistanou sice na dlani, ale rotor máte u brady :D

http://www.youtube.com/watch?v=urUaa38AlKQ
http://www.youtube.com/watch?v=AKDlGlOyRdo&feature=related

tena Gaui ale taky uplne do dlane neni, to si pak teda pockej na toho T-Rexe 250. Nevim jestli neco mensiho todle jeste zvladne.
To co predvadi v ty garazi je pekny, ale dost pochybuju o tom ze by se to v ty garazi i naucil a zrovna s toudle potvurkou, urcite bude mit za sebou hodne hodin s necim normalnim a asi i na simu.
A to co se ti vejde do dlane s tim si uz zase moc nezalitas venku
Placka

#39 Příspěvek od Placka »

Ten dvourotor: nevim jak se jmenoval a neco podobneho na netu najit nemuzu. :cry:

Kdyz uz budu litat, tak pocitam se stratami a chci se ucit na necem co lita a ne jenom stoji. Proto byl prvotni pozadavek jednorotor.

3D na takovym mrnousovi delat nejde, protoze to je 4 kanal a nice lepsiho asi nikdo nedela.

Chci neco co bude mit roto tak do 30cm a tam uz ten Trex nespada.

Dotaz. Coje to brushless motor? To by mohlo jit nainstalovat i do toho 4#3B a to by uz mohlo byt slusne, ne? Jsem slysel, ze ty motory odchazi jak svina a to se mi nelibi :( Ten E-flite je sice dvourotor, ale zase se zda, ze by mohl vydrzet hodne a ze by mel byt kvalitni. Vydrzet myslim, kdyz s tim netrisknu.

Porad mi tady vychazi jen ta Walkera a E-Flite. Nikdo nic tak maleho nedela? To mi nerikejte. Ja teda alespon nic najit nemuzu. Maleho znaena proumer rotoru max 30cm.
Troll

#40 Příspěvek od Troll »

NA těch videích je GAUI 200. Je to heli z těch, co jsem Ti doporučoval. Je to to nejmenší ( skoro) co je v současnosti na trhu běžně dostupné a přitom do dobře létá. Bohužel se nevejdeš do těch 3000 Kč ani náhodou. A opravdu je to dost neposedné,mnohem horší než větší vrtulník. I přesto se to naučit dá i na něm, ale osobně nepovažuji takhle malý vrtulník za vhodný pro učení s jednorotorem.
Ta Walkera 4#3B létá mnohem stabilněji než by se zdálo vzhledem k velikosti. Je to jenom o trochu horší než dvourotorák. Nicméně ač se mi tak líbila, že jsem si ji chtěl taky koupit, bych ji nedoporučoval.Není to kvalitní. Neustále se budeš trápit s odcházejícími motory. Pokud Ti ale nevadí stálé investice do ND, tak si ji klidně kup. Opravdu to nelétá až tak špatně.
Brushless motor je bezkartáčový , nebo i střídavý motor.
Placka

#41 Příspěvek od Placka »

No prácě, že chci pokud možno dávat peníze do ND jenom když něco sám rozbiju. Nechce se mi dávat peníze jenom za to, že to bude odcházet samo a hlavně ne moc často jak jsem u Walkery slyšel.

Jsem ochoten opustit i tu hranici 3.000,- ta byla jen morální. Zase nechci dát určitě 10.000,-, ale 5kk se snesou!

Jak jsou na tom s kvalitou E-flite?
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Rajny »

nevim teda co s tou walkerou 4-3 delas, ze ti porad odchazej motory, mam ji dva mesice, litam tak 2-3 baterky denne a zatim je to v pohode, mozna to chce nechat chvili vychladit, ted sem na ni namontoval chladic motoru, coz by pro tebe taky mohlo bejt reseni, ale taky to muze bejt v necem jinym
Cyberman
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Cyberman »

a kde si k tomu velkymu dvourotoru prisel, nebylo to neco delanyho doma, nikidy sem po netu taky nenasel ze by nekdo seriove neco takovyho delal
šimon hub
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od šimon hub »

2 cyberman:díky za informace :lol:
scarabeus

#45 Příspěvek od scarabeus »

2 Placka: Obavam se, ze vyber pro tebe bude dost omezeny. Rozumim, co chces, jednorotor, ktery bude zivy a nutny ukocirovat a ne 2rotor, ktery se k pohybu nuti. Dal chces, aby byl hodne maly.

Jak ti uz ostatni nastinili, maly, ale vykonny a zaroven ne moc poruchovy je prave Gaui 200 nebo na trh brzo prichazejici T-Rex 250. Mensi podle me uz nesezenes (aby splnoval tve pozadavky).

Rekneme, ze dvourotor tedy zavrhujes. Zbyva jednorotor. Mas dve varianty - se stejnosmernym motorem a se stridavym motorem. Stejnosmer u heliny ma bohuzel ten problem, ze brzo odchazeji uhliky a ne kazdeho bavi po letu cekat 10 minut az vychladnou. Proto bych volil cestu stridavkou. Jenze v tu ranu jsi v jine cenove kategorii, tech 5, no nevim, snad, mozna, ale spis jeste neco pridat. Dale je tu rozdil pohonu zadni vrtulky - pokud je to pres reminek, super. Pokud je tam separatni motor - je to v kyblu.

Vzdycky je to o kompromisu. To, co hledas, neexistuje (male, zive, ne moc poruchove, rekneme i bezudrzbove). Stridavky maj ohromnou vyhodu v tom, ze jsou opravdu bezudrzbove, na motor a regl nemusis sahnout nekolik mesicu. Co rozsekas, to nahradis. Pujdes-li ale do stejnosmeru, vez, ze te ceka trapeni, kdy najednou motor nebude mit stejny vykon, nebo ti bude uhybat ocas porad nekam do haje...

Zkratka a dobre, za cenu 3 tisice nebo 5 tisic asi nesezenes to, co hledas. A jak uz to dneska chodi, casto je lepsi si priplatit neco navic hned v zacatku a vrati se ti to pak zpatky v dlouhodobe spokojenosti. No a nebo das na zacatku min a pak se budes trapit, nadavat, vymenovat, vyhazovat a proklinat nas... :-)
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“