Prosím o radu

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
thsoft
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od thsoft »

Taky jsem před rokem začal po letech a minimalně ti doporučím nainstalovat simulátor propojit kabelem s vysilačem a nalítat tak 5-10 večerů. Jakmile si popleteš na ostrým éru páčky je to katastrofa.

Za easy star se taky přimlouvám klidně kup starší a za půl roku ho zase prodej ale ušetříš si v začátku zklamání.

Tom

Apocalypsus píše:samozřejmě že jsem jej četl, názory neignoruji. ...
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tomas0075

#17 Příspěvek od Tomas0075 »

Chtěl bych se zeptat jestli je vhodné letadlo BELLANCA DECATHLON pro začátečníka? Tomáš Smolák
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Hoki »

Tomas0075 píše:Chtěl bych se zeptat jestli je vhodné letadlo BELLANCA DECATHLON pro začátečníka? Tomáš Smolák
Je to 50 na 50. Někdo má na to buňky a jinší se to učí dýl. Já mám stále stejnou teorii. začít Easy Starem, pak přejít na TORO-900 a potom už mohu lítat s čímkoliv. Některé jsem učil s Easy Starem, jinší s Sky Lady, další šel rovnou do spaláku na 3,5ccm a někteří přes větroně na Speed-400. Dnes už lítají všichni samostatně, ale každý k tomu měl jinší přístup a vlohy. 8)
Tomas0075

#19 Příspěvek od Tomas0075 »

No já si myslím ze bych se měl asi začít učit létat na te bellance protože bych si chtěl pořídit letadlo které je trochu silnější, a taky jsem četl hodnocení bellanky a prý je i pro začátečníky jako jsem ja lechce ovladatelné. S pozdravem Tom
Tomas0075

#20 Příspěvek od Tomas0075 »

No já si myslím ze bych se měl asi začít učit létat na te bellance protože bych si chtěl pořídit letadlo které je trochu silnější, a taky jsem četl hodnocení bellanky a prý je i pro začátečníky jako jsem ja lechce ovladatelné. S pozdravem Tom
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od mikvalik »

To Tomas0075

Hele, já na bellance začínal. Sice jsem ji do měsíce rozsekal, ale pokaždy jsem to nějak slepil, párkrát narovnal ohlou osku motoru a nakonec ještě plně funkční elektroniku prodal za pár korun. Někdo píše, že se tam pálí regl atd...no neím, možná jsem měl štěstí. Již když jsem ji přines domů, tak mě šokoval "chladič" na reglu. Ihned jsem ho nahradil černě eloxovaným radiátorem (profilem) a neměl žádný problém.
Taky jde o to, jesi máš s kým lítat, nebo na to budeš sám. Kdyby jsi měl v nějakým zkušeným pilotovi oporu, tak se dá klidně začít na hornoplochu s 6.5ccm ( a větším) motorem. Je to otázkou pár víkendů lítání.
Pokud nikoho nemáš, pořid si houbolet, který půjde snadno opravit. Balsou si většinou škrtneš o zem jen jednou...
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hoki »

mikvalik píše:Taky jde o to, jesi máš s kým lítat, nebo na to budeš sám. Kdyby jsi měl v nějakým zkušeným pilotovi oporu, tak se dá klidně začít na hornoplochu s 6.5ccm ( a větším) motorem. Je to otázkou pár víkendů lítání.
Pokud nikoho nemáš, pořid si houbolet, který půjde snadno opravit. Balsou si většinou škrtneš o zem jen jednou...

Tak tak. Teď jde o to, jestli naši radu chceš a nebo jseš už rozhodnutý a chceš jen slyšet souhlasné "ano". :? Nechci tvrdit že mezi ně musíš patřit, ale jsou i tací. Tak je to taky na Tobě. 8)
Tomas0075

#23 Příspěvek od Tomas0075 »

dík rád si nechám poradit, a jakým chladičem jsi nahradil ten původní (jaký by jsi mě doporučoval). Jo a chtěl jsem se zeptat o kolik je těžší létání s modelem proti simulátoru.Tom :)
kf

#24 Příspěvek od kf »

To záleží, jak na kterým, ty nejdokonalejší jsou dost drahý. Kdysi jsem zastával názor, že např. FMS, který je zdarma, je celkem k ničemu. Dnes to vidím tak, že každý simulátor je vhodný, pro začátečníka i ten FMS, protože Tě naučí neplést si páčky a výchylky - letět od sebe, k sobě, z jedné strany na druhou, později na zádech a vše si zažít a nezmatkovat. A to všechno, i když budeš s někým létat propojený na kabelu. Jde to pak mnohem líp a instruktor nemusí mít bobky, že mu třeba ve 4 metrech omylem potlačíš ( výškovku :lol: ). A pak, když Tě to chytne, můžeš pořídit dokonalejší simulátor, na kterém si budeš pilovat akrobacii a pod.
Tomas0075

#25 Příspěvek od Tomas0075 »

ten simulátor myslím např. nějaké válečné kde si užiješ hodně akrobacie.Tom :D
mikvalik
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od mikvalik »

To Tomas0075:

Už si nepamatuju rozměr, ale bylo to myslím nějak 10x20x20mm
Zajdi do nějakýho obchodu s eltech. součástkama a chtěj chladič třeba na výkonový stabilizátory napětí v pozdru To220. stojí to kolem 20kč
a kup žebrovaný.ne jen kus plechu... :wink:
powder
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od powder »

Tomas0075 píše:ten simulátor myslím např. nějaké válečné kde si užiješ hodně akrobacie.Tom :D

Je dobré si neplést simulátor a počítačovou hru :wink:
Válečný simulátor = simulátor války. Tam si moc ovládání RC modelu neprocvičíš...
Tomas0075

#28 Příspěvek od Tomas0075 »

Dík za ten chladič, jaký ten simulátor např. myslíš? Tom 8)
powder
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od powder »

Tomas0075 píše:...jaký ten simulátor např. myslíš?

Podívej se do sekce simulátory.
Já mám AeroFly Pro, dobrý je simulátor Reflex a i některé další.
Je to ovšem investice v řádu několika tisíc...
dzus

#30 Příspěvek od dzus »

Jen tak mimochodem ... doporučuji si přečíst tenhle článek o tom, jak se dá taky začínat s Bellancou - minimálně se člověk pobaví :)

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2007070601
Sky Lady II, Toro 900, WASP V3 CP (servis), CAP 232
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“