vrtule
-
Curtiss
- Kontaktovat uživatele:
mikvalik píše:Výchýlený má být, ale doprava a dolů
To jistě, ale je třeba ujistit se, jak se na to dotyčný díval. Jak píše, ja začátečník a jestli se na to koukal seshora a model měl přídí k sobě, tak to mohl vidět jako vychýlení doleva, což je správně, protože se na to má koukat s předkem letadla od sebe. Takže nelze dělat kategorické závěry. Nejdříve musí tazatel upřesnit, jak se na model díval.
Zdravím
Je také možné, že zakoupil stavebnici s levotočivým motorem. To by pak bylo vyosení doleva dolů správné. Při pohledu zezadu seshora. Tak.
Ještě někdo přidá svůj akademický názor ??? HE HE.
příteli TYDYTe, co si o letadlech a modelech nejdřív něco přečíst. Je to fakt lepší, než něco zozmlátíš na třísky (kuličky).
V.
Je také možné, že zakoupil stavebnici s levotočivým motorem. To by pak bylo vyosení doleva dolů správné. Při pohledu zezadu seshora. Tak.
Ještě někdo přidá svůj akademický názor ??? HE HE.
příteli TYDYTe, co si o letadlech a modelech nejdřív něco přečíst. Je to fakt lepší, než něco zozmlátíš na třísky (kuličky).
V.
..
Já myslím, že když se motor vyosuje doprava, tak by se také mělo uchycení trochu posunout doleva, aby přece vrtule byla v prostředku...je to blbost?
mikvalik píše:To Hostmir:
To si tedy nemyslím. Vždyť vyosení o 1.5-3 stupně skoro nic není.
A vyosení motoru, není nijak zvlášť kritické. Já osobně to měřím od oka a případně během záletu upravuji.
já si zase myslím, že když třeba u takovýho spalováku, kterej má třeba 15cm na délku a vyosíš ho o dva stupně, tak to udělá docela hodně..nechce se mi to teď počítat, ale odhaduju to tak na půl centimetru. A mít posunutou vrtuli půl centimetru doprava??to je dobře?>>>moje úvaha=motor vyosenej doprava=posunout ho trochu doleva aby byl v prostředku
Hostmir píše:mikvalik píše:To Hostmir:
To si tedy nemyslím. Vždyť vyosení o 1.5-3 stupně skoro nic není.
A vyosení motoru, není nijak zvlášť kritické. Já osobně to měřím od oka a případně během záletu upravuji.
já si zase myslím, že když třeba u takovýho spalováku, kterej má třeba 15cm na délku a vyosíš ho o dva stupně, tak to udělá docela hodně..nechce se mi to teď počítat, ale odhaduju to tak na půl centimetru. A mít posunutou vrtuli půl centimetru doprava??to je dobře?>>>moje úvaha=motor vyosenej doprava=posunout ho trochu doleva aby byl v prostředku![]()
vždycky se motor vychyluje o dva stupně dolů a doprava
Na vzdálenosti 6cm je jeden stupeň jeden milimetr. Znamená to, že při vzdálenosti motorové přepážky od vrtule 12cm a vyosení 2,5stupně, musíme (za předpokladu že chceme mít vrtuly v ose trupu) na přepážce uhnout z osy 5mm což není zanedbatené.
[/b]To si tedy nemyslím. Vždyť vyosení o 1.5-3 stupně skoro nic není.
A vyosení motoru, není nijak zvlášť kritické. Já osobně to měřím od oka a případně během záletu upravuji.[/quote]
já si zase myslím, že když třeba u takovýho spalováku, kterej má třeba 15cm na délku a vyosíš ho o dva stupně, tak to udělá docela hodně..nechce se mi to teď počítat, ale odhaduju to tak na půl centimetru. A mít posunutou vrtuli půl centimetru doprava??to je dobře?>>>moje úvaha=motor vyosenej doprava=posunout ho trochu doleva aby byl v prostředku
[/quote]
[/b]To si tedy nemyslím. Vždyť vyosení o 1.5-3 stupně skoro nic není.
A vyosení motoru, není nijak zvlášť kritické. Já osobně to měřím od oka a případně během záletu upravuji.[/quote]