FlyCamOne 2

Dneska se procesory objevují všude, pokud máte nějaký nápad, či udělát, tak se neváhejte pochlubit.
Odpovědět
Zpráva
Autor
safi

#196 Příspěvek od safi »

leguan píše:Mám to udělaný na napájení z přijímače přes servokonektor(do libovolného volného kanálu). Jednu žílu jsem vyhodil (impuls) a nechal zapojený +a- . Do adaptéru kamery jsem zapojil do 4 + a do 3 -. Zapínám to klasicky na kamerce. Po přistání je třeba vypnout nahrávání , pak kameru a nakonec zdroj letadla :!:
Když vypneš zdroj letadla jako první nic se ti na kartu neuloží...
Video 30minut v kuse a vypínal jsem až na zemi. Fotek přes 600 na jeden zátah, též vypnuto až na zemi...

Jo a před zapnutím nejdřív zapnout zdroj éra a pak teprv kamerku :idea:

Dík pokusím se to tak udělat a jak to je s tím signalem z radia prej to lze zapnout z radia 1-2 spojit signal-signal ale RX posíla jenom jeden nebo je to proti - .
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
leguan
Kontaktovat uživatele:

#197 Příspěvek od leguan »

safi píše:
leguan píše:Mám to udělaný na napájení z přijímače přes servokonektor(do libovolného volného kanálu). Jednu žílu jsem vyhodil (impuls) a nechal zapojený +a- . Do adaptéru kamery jsem zapojil do 4 + a do 3 -. Zapínám to klasicky na kamerce. Po přistání je třeba vypnout nahrávání , pak kameru a nakonec zdroj letadla :!:
Když vypneš zdroj letadla jako první nic se ti na kartu neuloží...
Video 30minut v kuse a vypínal jsem až na zemi. Fotek přes 600 na jeden zátah, též vypnuto až na zemi...

Jo a před zapnutím nejdřív zapnout zdroj éra a pak teprv kamerku :idea:

Dík pokusím se to tak udělat a jak to je s tím signalem z radia prej to lze zapnout z radia 1-2 spojit signal-signal ale RX posíla jenom jeden nebo je to proti - .

Tak to bohužel nevim, v elektronice nejsem příliš zdatnej :oops: , tak jsem to vyřešil takhle, a funguje to. Dál to neřeším..... :wink:
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#198 Příspěvek od vitousek »

Mám tu čest podělit se s vámi o zcela unikátní video. Petr Gubi mi poslal video natočené FCO2 a to z paluby jeho jetu Albatros L 39. Video je na www.mkchlumec.cz
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
steno1883

#199 Příspěvek od steno1883 »

To musí být krásný stroj(myslím tím samozřejmě L 39 a ne kameru). Je někde k vidění i něco podrobnějšího?
Mimochodem pánové, šlapal vám update bez problémů? Nějak se mi totiž nechce nainstalovat ani driver ani program samotný. Normálně spustím instalaci, která proběhne a potom nikde nic nemůžu najít. Tak jsem se na to prozatím vykašlal.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#200 Příspěvek od vitousek »

steno1883 píše:To musí být krásný stroj(myslím tím samozřejmě L 39 a ne kameru). Je někde k vidění i něco podrobnějšího?
Mimochodem pánové, šlapal vám update bez problémů? Nějak se mi totiž nechce nainstalovat ani driver ani program samotný. Normálně spustím instalaci, která proběhne a potom nikde nic nemůžu najít. Tak jsem se na to prozatím vykašlal.

Na Chlumeckých stránkách v Modelech je prakticky stejná a několik fotek je v sekci ostatní - Polétání ModelPark Suché
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
leguan
Kontaktovat uživatele:

#201 Příspěvek od leguan »

Další serie - zřícenina hradu Okoř
http://www.ikarus.estranky.cz/fotoalbum ... or-z-luftu
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
DavidS200

#202 Příspěvek od DavidS200 »

Zdravím. Tak jsem včera pořídil také FCO2. Hned jsem tam hodil firmware 3.03. Zkoušel jsem i ten poslední 4, ale nějak mi to nešlo. Nevím, jestli nebyla chybka ve volbě DRAM a DRAM SIZE, to jsem zvolil stejně jako je to napovězeno při firmearu 3.03 na www.airace.cz .
Kamera ale nenahrávala, respektive se nahrávání vůbec nedalo zapnout.

Už jste někdo zkoušel, jak velká SD karta se dá použít.

FCO2 chci použít pro zábavu na letadle, mám Bellancu se silnějším stříďákem a Lipolkou, tak to snad unese, ale hlavně do auta (velké normální, ne model) na závody.
Chci jí dát třeba do nárazníku a tak, ale tam potřebuji co nejdelší záznam, protože se jezdí vytrvalostní závody i na 9hodin.
9hodin asi nenatočím, ale čím víc, tím líp.

Jak tu někdo už psal tu bezdrátovou kameru s tím nahrávání, tam jde zase o dosah. A s normální kamerou nemám takové možnosti upevnění na tom autě, jako s touhle malou, tu dám klidně i na bok auta za přední kolo a to budou záběry :-) No jsem zvědav.
Bellanca 480 RC set, JET 020
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#203 Příspěvek od jenikKL »

Ahoj,

poznamka kolik lze nalozit na ero. Na tohle ero:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?action=dtl&id=1156

sem prigumickoval nokii. A letalo to. Mam dve videa:

http://www.youtube.com/watch?v=17RjvEc2_vI
http://www.youtube.com/watch?v=hqfrZgebD3U

To jenom pro zajimavost. Video je hnusny, ale lepsi nez vydat 2t za neco co umi male rozliseni. Uvazuju o normalnim fotaku do 150g. A vim ze to dragon utahne :).

PS: Lita to pak jako raketa ! :))
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
rohe
Kontaktovat uživatele:

#204 Příspěvek od rohe »

rohe píše:
steno1883 píše:
mike.b píše:Tak jsem si ji koupil, tady je prvni video.
Original kvalita je trochu lepsi nez na youtube.

Přeji ti, aby ti vydržela víc, jak ta moje. 15 x video asi á 4 minuty, zhruba 200 fotek a aku je v čudu. Dnes jsem ji zase zkoušel, ale funguje max. 50 vteřin. Právě teď se ji chystám rozdupat. :? :? :?

Tak to jsi na tom úplně stejně, já už jí po druhé poslal na výměnu baterky!

Tak mi včera dorazila. Prý jim v servisu už dokonce nic nenatočila a tak jsem dostal úplně novou, tak snad se problém s baterkou nebude opět opakovat. :?
DavidS200

#205 Příspěvek od DavidS200 »

Ahoj. ZKoušel jste někdo jak velkou tu SD kartu lze použít ?
Bellanca 480 RC set, JET 020
kroxigor

#206 Příspěvek od kroxigor »

Zkoušel jsem to vezme max. 2GB. Lépe řečeno z 4GB karty použije jen 2GB. Ale na jedno nabití mi zvládne nahrát sotva 1GB a kousek takže větší karta nemá smysl :cry:
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
leguan
Kontaktovat uživatele:

#207 Příspěvek od leguan »

DavidS200 píše:Ahoj. ZKoušel jste někdo jak velkou tu SD kartu lze použít ?

Mám to zapojený na napájení z přijímače. Mám 2GB kartu a zaplním ji ve větroni jak prd. :wink: Na vestavěnou lipolku je to bída.
rom4n

fco2

#208 Příspěvek od rom4n »

ahoj,
tak včera jsem si koupil v Peckovi FCO2. Po vybalení jsem se malinko zděsil, krabička hezká, kvalitně zabaleno, ale ta výklopná hlava a celkové zpracování mi přišlo velice fórové a malinko kýč. Asi je to tim, že jsem si zvykl na svou "první" kameru na mikro SD typ IM-DVR007 (http://www.kuncicky.cz/miniaturni-videokamera-IMDVR007/). Ale po vyzkoušení za dnešního slunečního dne mě velice mile překvapila. Proč jsem ji kupoval, když je DVR007 menší, odolnější a lehčí? Protože buďto jsem měl kliku na vadný kus nebo mají špatně udělaný firmware a skoková clona v 70% denního záznamu bliká. Takže když byl poměr světlé a tmavé asi 50 na 50, tak to "vyvažovalo" a obraz byl světlý/tmavý a to v intervalu asi 0.5s, což bylo dost na palici. FCO2 je v tomhle stabilnější, takže obraz neblikal :-). Teď k tomu rozchodu zvuku a videa: pro velké překvapení mi to dělá i DVR007, nahrávka se rozbíhá od zvuku a kolikrát se stane, že se obraz zpomalí, sekne a prudce dožene. Jedná se o chybu kodeku, když jsem video převedl na formát xdiv, obraz byl plynulý a zvuk šel souběžně. Někdy se ale stane, že hned po záznamu je lehce posunutý a s tim se nedá nic dělat ani převedením.. Jinak i velikost souboru se zmenší asi na 10tinásobek a kvalita je téměř stejná. Jinak k tomu vypínání kamery: asi takhle, jak už tu bylo psáno - Lixx akumulátory jsou rády v teple, takže jediné řešení kameru něčim obalit nebo točit v teplejších podmínkách, opět se mi obje venku vypínají po plném nabití..
Rád bych se ale zeptal na postup změny firmware, mam od zakoupení verzi 3.03 a vyšla už 4.xx. Po snaze provést update mi to píše chybu (viz přízpěvek výše) a nic se nestane. JInak, jestli jsem správně pochopil - v té verzi 4.xx je v záznamu datum a čas???
rom4n

vada

#209 Příspěvek od rom4n »

a je to tady! stupidní a kýčové provedení otočné hlavy se projevilo ani né po 24 hodinách.. Kamerka jede jen při "vyklopené" hlavě, pokud ji zaklopim, obraz jde přes negativ do černé - a proč asi? Všiml jsem si přeložené "kšandy", která po pár vyklopení hlavy napraskla! bože, to nemůže nic co si člověk koupí fungovat? :evil:
rom4n

návod na upgrade

#210 Příspěvek od rom4n »

tak jsem byl ještě dnes reklamovat a dostal jsem výměnou kus za kus. Tady ten kablík líp zajíždí, u tamtý kamerky byl dole přeloženej, takže se "skřípal" při zandání objektivu. Uvidíme, snad už bude OK. Jinak - k tomu přeflashování, tahle měla verzi 2.5.B. Komu se pořád píše chyba a neví, co má za verzi, asi takhle. Na kameře se nic nepozná, hledal jsem v manuálu a helemese, na první stránce je vlevo dole napsaná verze. Chybné hlášení při pokusech o přeflashování? Chvíli jsem se tim trápil, pak mě napadla celkem banální věc - po připojení na USB Windowsy hlásej cosi o vyhledání ovladačů.. Na tohle se většinou mačká "odložit". Uvědomil jsem si, že je to blbost, dal jsem dále a najít ovladač v systému nebo jak to tam je. Našlo to a už to jede. Pak stačí odendat SD kartu, podržet mode, zasunout kabel. Při tom vyskočí to okno, jako když zapojíte kameru v režimu webcam. Pak už update normálně naběhl
Odpovědět

Zpět na „Procesory a jiné vychytávky“