ahoj,
tak včera jsem si koupil v Peckovi FCO2. Po vybalení jsem se malinko zděsil, krabička hezká, kvalitně zabaleno, ale ta výklopná hlava a celkové zpracování mi přišlo velice fórové a malinko kýč. Asi je to tim, že jsem si zvykl na svou "první" kameru na mikro SD typ IM-DVR007 (
http://www.kuncicky.cz/miniaturni-videokamera-IMDVR007/). Ale po vyzkoušení za dnešního slunečního dne mě velice mile překvapila. Proč jsem ji kupoval, když je DVR007 menší, odolnější a lehčí? Protože buďto jsem měl kliku na vadný kus nebo mají špatně udělaný firmware a skoková clona v 70% denního záznamu bliká. Takže když byl poměr světlé a tmavé asi 50 na 50, tak to "vyvažovalo" a obraz byl světlý/tmavý a to v intervalu asi 0.5s, což bylo dost na palici. FCO2 je v tomhle stabilnější, takže obraz neblikal

. Teď k tomu
rozchodu zvuku a videa: pro velké překvapení mi to dělá i DVR007, nahrávka se rozbíhá od zvuku a kolikrát se stane, že se obraz zpomalí, sekne a prudce dožene.
Jedná se o chybu kodeku, když jsem video převedl na formát xdiv, obraz byl plynulý a zvuk šel souběžně. Někdy se ale stane, že hned po záznamu je lehce posunutý a s tim se nedá nic dělat ani převedením.. Jinak i velikost souboru se zmenší asi na 10tinásobek a kvalita je téměř stejná. Jinak k tomu
vypínání kamery: asi takhle, jak už tu bylo psáno - Lixx akumulátory jsou rády v teple, takže jediné řešení kameru něčim obalit nebo točit v teplejších podmínkách, opět se mi obje venku vypínají po plném nabití..
Rád bych se ale zeptal na postup
změny firmware, mam od zakoupení verzi 3.03 a vyšla už 4.xx. Po snaze provést update mi to píše chybu (viz přízpěvek výše) a nic se nestane. JInak, jestli jsem správně pochopil - v té verzi 4.xx je v záznamu datum a čas???