DX5e Spektrum 2,4ghz koupit či nekoupit.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Kovboj

#16 Příspěvek od Kovboj »

Marek71 píše:Tak toto je fakt rada "nad zlato"...
Pokiaľ už má slušnú vysielačku ako je Optic, tak dobrým riešením je ten modul, či už Jeti, Corona alebo Assan.

PS:
Za cenu DX5e setu máš na HC modul a jeden prijímač od Assanu. Ďalšie prijímače potom za 30 USD za kus. A to sú ceny pre obyč. zákazníka...

Jednou si zalítej s mCX a budeš litovat, že tvoje vysílačka byla sice levná, ale obrala tě o plno zábavy se skvělými malými modely se Spektrum přijímači. 8)
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Jirak »

pokud jsi spokojený se stávajícím Tx, Hitec optic 6, pak dokup pouze modul. Doporučuji buď Assan nebo Jeti Duplex, oboje jsem viděl upravené k plné spokojenosti majitelů.

Pokud ti stávající Optic nevyhovuje/nestačí, pak DX5 nemá cenu, DX6i je srovnatelné vybavením s Opticem, takže pak už leda DX7.

Zmiňovaná Futaba je prima, ale nechtěl bych do ní kupovat Rx 8O
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Jirak »

puma píše:OPTIC 6 no teraz vazne uvazujem ci by nebolo lepsie DX6i.
Poradte co si mam vybrat OPTIC 6 alebo DX6i?
zatial lietam so skylady ale na dalsiu sezonu us planujem zacat akrobaty aa tomu by som sa chcel venovat.. rozpetie okolo meter a viac.. mozno nejkae vetrone. Dakujem za vase nazory. :wink:

DX6i už jen z toho titulu, že se jedná o 2.4GHz technologii.

Větroně jsou prima, ale tady narazíš s počtem kanálů. Pokud budeš chtít mít na větroni také brzdy (nejen jako křidélka), nebude ti 6 kanálů stačit (teda bude, ale je to opruz). Takže to chce předem se malinko zamyslet, zda není lepší zainvestovat aspoň do 7-mi kanálové soupravy. Řešil jsem nedávno podobné dilema a vyhrály finance, koupil jsem pouze 6-ti kanál :lol:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Marek71 »

No... aj takto sa na to dá pozerať :-) To už nech si rozhodne zakladateľ tématu.

Kovboj píše:Jednou si zalítej s mCX a budeš litovat, že tvoje vysílačka byla sice levná, ale obrala tě o plno zábavy se skvělými malými modely se Spektrum přijímači. 8)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od RiMr »

No, DX6i za 5500,- nebo dokonce skoro 6000,-?
To bych nepřenesl přes srdce, takhle se nechat oškubat. Určitě se dá sehnat i levnějc a nemusí to být zrovna z HK (kde jsem ji v létě když byl dolar kde byl, kupoval i s AR6200 a dopravou za cca 3200,-... Teď vyjde o pár -2- stovky dráž, ale furt...).
Na dvou DX6i, které mi přišly pod ruku byl problém s trimem. Jeden jsem prostě urval (tak URPUTNĚ jsem trimoval) :D , spravila to kapka vteřiňáku a na druhé soupravě kamarádovitrim zapadnul dovnitř, protože byl špatně přišrubovaný... Obojí snadno opravitelné, ale to já aby to nebyla jenom samá chvála :D Protože jinak je za ty peníze prostě SKVĚLÁ!!! A co mě uchvacuje je spotřeba. 4 "tužkáče" navěky... :D
olda
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od olda »

DX6i na jakémkoliv e-shopu 5000 (třeba mě zrovna napadnul hobbylink) a doprava zdarma + 4x enelop2000 za 400,. Z číny bych rádio určitě neobjednával. Někdo tady nedávno psal, že mu na hc bez problémů reklamaci vyřídili, ale než to celé proběhlo, koupil si ji stejně u nás a pak tu reklamovanou (poslali novou) dal na bazar. Ušetřit 1400,- koupí ráda z číny dle mě nemá valného významu ve srovnání s možností jakékoliv závady a nutnosti reklamace. U nás 30dnů nebo prachy na novou. Z hc budeš čekat rozhodně dýl. Radu typu 6-ti kanál nebude stačit, kup sedmi, když uvážím, že uvažuješ o nepočítačové 5-ti kanálovce, nekomentuji. Myslím si, že dx6i je v poměru ceny a možností rádia a obsaženého přijímače úplně někde jinde než ten 5-ti kanál. Resp. bych je vůbec neporovnával, je to úplně jiná třída. Už vidím, jak nastavuješ dalších minimálně 5let všechny letadla +-stejně a přehazuješ přijímač. Pokud to tak bude, rád se s tebou seznámím, budeš první kterého bych za 7 let modelaření poznal. Jinak ohledně výbavy, pokud už chvíli lítáš, bys měl mít trochu jasno. Já jsem za těch 7 let šel s rádiem dolů, od FX-18 přes MX-12 k současné DX6i. Volný kanál jsem v životě nepoužil.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
olda
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od olda »

180+34 dolarů pošta (nejlevnější způsob), včera mi při placení objednávky počítali dolar za 19Kč = 4066Kč (+clo a dph - na to většinou vyměřují kolem 350Kč) tj celkem 4500,- Pánové, má to cenu kupovat u šikmooků?
Budu citovat RiMr, stejně bych to napsal podobně :D
To bych nepřenesl přes srdce, takhle se nechat oškubat (u číňanů).
Risk + čekací doba je nepřímoúměrná kupní ceně.
Moje modely:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od RiMr »

Hele, to je každého věc. Pro někoho je prostě úspora 1500,- na vysílačce důvodem k tomu "risku", pro někoho není. Já vím jedno. Za obnos peněz který jsem schopen do modelařiny investovat (není to můj jediný koníček a už vůbec ne výdajová položka :D ) koupím při pečlivém zvažování ceny mnohem víc zboží=lítání+ježdění, než při nakupování s "jistotou cobykdyby".
"4066Kč (+clo a dph - na to většinou vyměřují kolem 350Kč) tj celkem 4500,- Pánové, má to cenu kupovat u šikmooků?"
DPH ani clo jsem ještě NIKDY neplatil, resp. mi nebylo vyměřeno a ani jsem se nesetkal s nikým, kdo ano... Mluvím o lidech kteří si nekupují vysílačky po paletách a hlavně o konkrétních lidech, které znám, ne o diskuzových neznámých prototypových panech "Někdo jeden Borec..."
A k reklamaci... Jednou jsem reklamoval v jedné nejmenované pražské prodejně (s už typicky nepříjemným personálem, pokud tam nenecháš aspoň pár tisíc), Li-Po aku (za cenu pekelnou), který po dvou nabitích (balanc. atd OK) pozbyl POLOVINU kapacity. Upozorňuju, že jsem tam k tomu kupoval i EasyStara se vším, včetně té nabíječky atd.) Byl jsem vyfakovaný takovým způsobem, že jsem se zastavil až na zastávce Důstojnické domy... A byl to stejný obchod, kde mi prodali tank na RC, který jsem obratem jako dárek poslal kamarádovu synovi, který mi pak dost otráveně telefonoval, že myslel že to jako bude nové... Tank byl totiž doslova "oježděný" a kanón po dvou výstřelech přestal fungovat...
Takže... Na základě SVÝCH zkušeností mám vítr z reklamace u českého prodejce rozhodně větší, než z reklamace na druhé straně zeměkoule...
Ale opět se to zvrhlo k debatě dovoz ano či ne... Proč třeba u Satrie dokáží prodávat A123 za normální ceny a jiné obchody si na přijímač bez uzardění přirazí tisícovku? Ano, jsou i v ČR prodejci, kteří jsou úslužní a kypí ochotou vyhovět (když já mám takhle přistupovat ke svým zákazníkům, automaticky očekávám totéž a netoleruju opak), ale na moje poměry jsou prostě ještě pořád moc (většinou) drazí... Čest těm světlým výjimkám...

P.S. A ještě k těm enelopkám za 200,- článek... Já kupuju Ni-Mh AA 2,3Ah R2U (prakticky bez samovybíjení) za cca 60,- za článek. A poněvadž nepotřebuju jenom 4 do vysílačky ale mraky do foťáku a dalších zařízení, tak třeba jenom za učetřené peníze za "tužkáče" si pak můžu koupit A123, nebo třeba nového EasyStara pro dceru v ČR... :D
olda
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od olda »

Důkaz o vyměřeném cle za balík 0,5kg z HC a konkrétně za dx6i není problém zajistit :D .
Jsem zvědavý, až si zakladatel příspěvku objedná dx6i a bude mu měsíc ležet na celnici jako mně balík a pak mu přijde s vyměřeným clem. Pak se nediv, až ti bude psát, že si na základě tvého příspěvku myslel, že bude bez cla a za 14dní. Proč myslíš, že od doby čekání skoro 2 měsíce na balík objednávám radši ob den menší balíky než jeden veliký.
Myslím si, že je potřeba primárně nasčítat maximální možnou cenu, co ho to bude stát a pak být překvapený ze supr ceny, než se řídit tím, že tobě to náhodou vyšlo. Mě u balíku do 400g taky nikdy nic celnící nevyměřili a vždy od odeslání z HC přijde do týdne. Ale nepočítám to pro příště jako samozřejmé. Já kupuji u satria, reichard, JR models, kostka, jino, LA Heli. Nikdy za celých 7 let nebyl s ničím problém, s dodáním či reklamací.
Rádio z HC bych ani kvůli 2000,- rozhodně neobjednal. Přijímač ano, tx nikdy.
Moje modely:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Marek71 »

Už sa to tu písalo, stačí hľadať... DX6i nemá zmysel kupovať v Číne ! Na tento sortiment je lepší inwoodmodels.com, nehrozí clo a DPH a cena je (podľa skúseností tých, čo už kúpili) niečo nad 3.000 KČ aj s poštou. To už si každý musí zvážiť, či mu to za to stojí.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Billy Bob Bean »

RiMr píše:A co mě uchvacuje je spotřeba. 4 "tužkáče" navěky... :D
A co bys chtěl? Na 2,4GHz si můžeš vysílat jen se 100mW. 35 a 40 MHz mají povolený výkon kolem 1W. To dá rozum že vydrží trochu déle.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od RiMr »

"Myslím si, že je potřeba primárně nasčítat maximální možnou cenu, co ho to bude stát a pak být překvapený ze supr ceny, než se řídit tím, že tobě to náhodou vyšlo."
Naprosto souhlasím, mluvil jsem jen za SEBE, o SVÝCH zkušenostech. Prostě dva roky nakupuju "venku" a nikdy jsem nic neplatil a ano, počítám s možností že třeba někdy něco budu muset (clo nebo/a DPH).

Ten obchod inwoodmodels.com vypadá slušně, jaké s ním máte zkušenosti? DX6i jsem u nich nenašel (v položkách JR+Spektrum), ale mají tam ten nový devítikanál DX9 o kterém uvažuju. Samozřejmě souhlasím, pokud vyjde DX6i nad tři tisíce včetně dopravy ze země EU, je lepší to koupit v EU, o tom žádná :D

"Proč myslíš, že od doby čekání skoro 2 měsíce na balík objednávám radši ob den menší balíky než jeden veliký."
No 2 měsíce, to bych nepřežil... :D Nejdýl jsem čekal asi dva týdny, nejmíň to pár dní.
Tady je výpis z HK Post, to byl balík pouze s DX6i:
Posting Date Drop-off Point Origin
5-Jun-2008 Fo Tan Post Office Fo Tan Post Office
Date # Location Delivery Status
5-Jun-2008 Hong Kong Item posted.
5-Jun-2008 Hong Kong In transit.
5-Jun-2008 Hong Kong Processed for departure.
6-Jun-2008 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 6-Jun-2008
9-Jun-2008 Czech Republic Arrived.
10-Jun-2008 Czech Republic Pending customs inspection.
10-Jun-2008 Czech Republic In transit.
11-Jun-2008 Czech Republic Unsuccessful delivery because the addressee was not at the address indicated or addressee's office was closed.
12-Jun-2008 Czech Republic Delivered.

A tady jsem bral balík za nějakých 300dolarů, bylo to i s letadlem, krabice jak kráva (taky bez cla, za kolik byl ten co ti proclili? To mě zajímá, kde tak začínají být celníci prudérní) :D

Posting Date Drop-off Point Origin
23-May-2008 Fo Tan Post Office Fo Tan Post Office
Date # Location Delivery Status
23-May-2008 Hong Kong Item posted.
23-May-2008 Hong Kong In transit.
23-May-2008 Hong Kong Processed for departure.
24-May-2008 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 24-May-2008
27-May-2008 Czech Republic Arrived.
27-May-2008 Czech Republic Pending customs inspection.
28-May-2008 Czech Republic In transit.
29-May-2008 Czech Republic Unsuccessful delivery because the addressee was not at the address indicated or addressee's office was closed.
29-May-2008 Czech Republic Delivered.

Ale jak říkám, počítám s možností že mi jednou něco naúčtují. Jak to vlastně probíhá? Přijde poštou nějaká složenka, kterou na poště zaplatím a oni mi proti tomu vydají zboží? A podle čeho to clo počítají? Teď mám na cestě balík, kde je nabíječka se zdrojem (celkem za cca 1000,-) a za další dva tisíce "drobotina" jako serva, konektory, vrtule, unašeče, no prostě spousta "smetí"...
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od RiMr »

"A co bys chtěl? Na 2,4GHz si můžeš vysílat jen se 100mW. 35 a 40 MHz mají povolený výkon kolem 1W. To dá rozum že vydrží trochu déle."
No rozum to dá, ale to neznamená že mě to nemůže uchvátit. Nejsem Borg, jsem jenom člověk... :lol:

Mimochodem, kolik má vlastně DX6i vysílací výkon v EU režimu a kolik v USA (prostě v tom silnějším zakázaném co ruší české wifi připojení a americké ne :D )? Je ten rozdíl opravdu tak velký? Já lítám bez problémů na EU, abych předešel nějakým tentononc...
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jenikKL »

tady sem zasilal inzerat, ze prodavame soupravu futaba
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=13618

ja ji mam. A ted dokonce i dve vysilacky a dva prijimace.
Vyhodna cena. Pamet na 6 modelu. Fuhnguje bezvadne.

co by se hodilo:
- pri prepnuti na idle z normal u vrtulniku by se siklo postupne zvyseni otacek a ne ze me to skubne, jak ted
- nemaji stopky

jinak ji nic nemuzu vytknout. Se spektrem nemam zkusenost. Jen se priklanim k nazoru, ze cim vic pameti ve vysilacce, tim lepe. Ja tam ted mam 2 vrtulniky, simulator a hornoplosnika.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od RiMr »

Jo, tuhle soupravu má kamarád s kterým chodím lítat a je s ní spokojený (tož je to Futabák, aby nebyl... :D ), ale chybí mu ty stopky a když ho vidím, jak při akrobacii pouští jednou rukou vysílačku a vejrá s brejlema na hodinky, kolik mu ještě zbývá... :roll:
Pravda je, že i tak lítá líp než já :D
Taky měl problémy s cukáním serv, rozbil kvůli tomu vrtulník. Ale nedávno mi psal, že na to přišel, že mu to dělá když nabíjí vysílačový pack mimo vysílačku. Že mu to prostě normální nabíječka nabije na větší napětí, než když to nabíjí přísl. nab. ve vysílači a pak mu cukají ty serva. Je si tím jistý, tak snad na to přišel...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“