"Myslím si, že je potřeba primárně nasčítat maximální možnou cenu, co ho to bude stát a pak být překvapený ze supr ceny, než se řídit tím, že tobě to náhodou vyšlo."
Naprosto souhlasím, mluvil jsem jen za SEBE, o SVÝCH zkušenostech. Prostě dva roky nakupuju "venku" a nikdy jsem nic neplatil a ano, počítám s možností že třeba někdy něco budu muset (clo nebo/a DPH).
Ten obchod inwoodmodels.com vypadá slušně, jaké s ním máte zkušenosti? DX6i jsem u nich nenašel (v položkách JR+Spektrum), ale mají tam ten nový devítikanál DX9 o kterém uvažuju. Samozřejmě souhlasím, pokud vyjde DX6i nad tři tisíce včetně dopravy ze země EU, je lepší to koupit v EU, o tom žádná
"Proč myslíš, že od doby čekání skoro 2 měsíce na balík objednávám radši ob den menší balíky než jeden veliký."
No 2 měsíce, to bych nepřežil...

Nejdýl jsem čekal asi dva týdny, nejmíň to pár dní.
Tady je výpis z HK Post, to byl balík pouze s DX6i:
Posting Date Drop-off Point Origin
5-Jun-2008 Fo Tan Post Office Fo Tan Post Office
Date # Location Delivery Status
5-Jun-2008 Hong Kong Item posted.
5-Jun-2008 Hong Kong In transit.
5-Jun-2008 Hong Kong Processed for departure.
6-Jun-2008 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 6-Jun-2008
9-Jun-2008 Czech Republic Arrived.
10-Jun-2008 Czech Republic Pending customs inspection.
10-Jun-2008 Czech Republic In transit.
11-Jun-2008 Czech Republic Unsuccessful delivery because the addressee was not at the address indicated or addressee's office was closed.
12-Jun-2008 Czech Republic Delivered.
A tady jsem bral balík za nějakých 300dolarů, bylo to i s letadlem, krabice jak kráva (taky bez cla, za kolik byl ten co ti proclili? To mě zajímá, kde tak začínají být celníci prudérní)
Posting Date Drop-off Point Origin
23-May-2008 Fo Tan Post Office Fo Tan Post Office
Date # Location Delivery Status
23-May-2008 Hong Kong Item posted.
23-May-2008 Hong Kong In transit.
23-May-2008 Hong Kong Processed for departure.
24-May-2008 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 24-May-2008
27-May-2008 Czech Republic Arrived.
27-May-2008 Czech Republic Pending customs inspection.
28-May-2008 Czech Republic In transit.
29-May-2008 Czech Republic Unsuccessful delivery because the addressee was not at the address indicated or addressee's office was closed.
29-May-2008 Czech Republic Delivered.
Ale jak říkám, počítám s možností že mi jednou něco naúčtují. Jak to vlastně probíhá? Přijde poštou nějaká složenka, kterou na poště zaplatím a oni mi proti tomu vydají zboží? A podle čeho to clo počítají? Teď mám na cestě balík, kde je nabíječka se zdrojem (celkem za cca 1000,-) a za další dva tisíce "drobotina" jako serva, konektory, vrtule, unašeče, no prostě spousta "smetí"...