Kup DX6i, technologie přenosu dat/vysílání/nerušení je stejná jako DX5. DX6i je prostě očesaná DX7 a DX5 je prostě očesaná DX6i
Výhody Dx6i OPROTI DX5:
- paměti na modely (nepodceňuj tuto výhodu!)
- bohaté nastavování v menu - taky lítám "jenom" s takovými letadly jako ty a využívám je bohatě, není to nezbytné, ale je to prostě pohodlné, namixovat si během pár vteřin třeba výškovku do vztlakových klapek, nebo si postavit za odpoledne nějakou deltu a jenom si přepnout mix ve vysílačce, nabidovat přijímač a jdeš lítat)
- stopky - nejsou bezchybné, ale jsou skoro bezchybné

Mimochodem tady probíhá testování "udělátka" do DX6i na stopky na páku plynu. Konk. Futaba stopky nemá a žít se bez toho dá, ale často vidím jak kamarád s Futabou občas vybírá pády, protože se snažil na hodinkách zjistit, jak dlouho už lítá...)
- kanál navíc, třeba pro křidélka - servo na křidélko, snadno namixuješ flaperony (křidélka s funkcí vztl. klapek), nebo rozdílné výchylky křidélek nahoru/dolů - zase, není to nezbytné, ale máš to, když to potřebuješ.
- nevím jestli má DX5 konektor žák/učitel? DX6i má a jeho použití při tréningu na RC simulátoru je podle mého názoru obrovskou výhodou. Jistě, opět, dřív nelítal na simech nikdo a jak lítali a lítají!

Jenže já jsem byl překvapený tím, o kolik jsem si o víkendovém lítání jistější, když mám přes týden natrénováno na simu (15 minut denně stačí na udržení a vylepšování reflexů a návyků)
- další mraky výhod, na které jsem zapoměl.
Nemusíš být takový šílenec jako já a kupovat to v HK, pokud se to dá (dá, je tady spousta konkr. informací) koupit v EU, tak to stojí za zvážení. Dneska bych to taky koupil v EU, já jsem o těchto obchodech nevěděl.
Kolik bude cenový rozdíl oproti DX5? Pár stovek? Při zvažování a výběru zkus přemýšlet nejen v intencích "za příplatek x stovek korun získám tyto a tyto funkce které možná dnes nevyužiju" ale zkus přemýšlet i takto "za rozdíl ušetřených pár stovek korun se zřeknu funkcí které možná zítra budu potřebovat"...
No a o výhodách "gigalítání" a DSM2 (a srovnatelných technologií) snad už toho bylo naklepáno dost