DX5e Spektrum 2,4ghz koupit či nekoupit.

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Walhalla
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Walhalla »

olda píše:180+34 dolarů pošta (nejlevnější způsob), včera mi při placení objednávky počítali dolar za 19Kč = 4066Kč (+clo a dph - na to většinou vyměřují kolem 350Kč) tj celkem 4500,- Pánové, má to cenu kupovat u šikmooků?
Budu citovat RiMr, stejně bych to napsal podobně :D
To bych nepřenesl přes srdce, takhle se nechat oškubat (u číňanů).
Risk + čekací doba je nepřímoúměrná kupní ceně.

lepsi je z anglie.. jako ja.. tam aspon mas jistotu ze neplatis zadna cla a dpha nebo vse je šengen
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od RiMr »

Souhlasím, ale červíček vrtá... U DX9 je rozdíl mezi soupravou z Anglie (zmíněný shop inwoodmodels.com) a mezi soupravou z HK skoro šest tisíc... Holt, je to buď anebo :D
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Jirak »

pánové, trošku se nám topic rozjíždí jiným směrem ... Na začátku byl dotaz Bull-a na DX5e, který již vlastní Optica 6.

Takže můj názor, nákupem DX5e získáš pouze 2.4GHz, ale spadneš dolu na úroveň jednomodelového Tx.

Lepší varianta pro tebe se mi jeví koupit DX6i nebo si nechat Optica + koupit modul do Optica, Assan nebo Jeti Duplex.

DX6i lze koupit u nás, v Anglii nebo v Číně. Osobně jsem ji kupoval v anglii právě kvůli DPH, CLU a lepší ceně, z Číny to nemá smysl (naplatí pro Rx).

CLO+ DPH jsem již platil a není to tak strašné, jak to vypadá :D

S inwoodmodels.com mám bohužel negativní zkušenosti, nelze u nich platit přes paypal. Po debatě s nimi mi nabídli možnost kreditkou nebo převodem. Přeshraniční převod má nehorázné poplatky a inwoodmodels se nepovedlo odečíst částku z mojí kreditky (používají nezabezpečený systém, který banka odmítla). Objednal jsem tedy nakonec jinde přes ebay.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od AR1 »

Billy Bob Bean píše:
RiMr píše:A co mě uchvacuje je spotřeba. 4 "tužkáče" navěky... :D
A co bys chtěl? Na 2,4GHz si můžeš vysílat jen se 100mW. 35 a 40 MHz mají povolený výkon kolem 1W. To dá rozum že vydrží trochu déle.

Kdyby trochu. Já blbec si koupil dvě sady baterek a že jako budu s sebou tahat jednu sadu jako náhradní. Tak ty náhradní už dávno sežral nějakej foťák či podobná elektriku žeroucí blbost, a ty co používám jsem od května nabil 3x(? - fakt nevím, ani kdy naposledy).
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Jirak »

to AR1: kup si GPS od Garmina a nebudeš stačit dokupovat AA akumulátory :lol: (offtopic)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od AR1 »

Jirak píše:to AR1: kup si GPS od Garmina a nebudeš stačit dokupovat AA akumulátory :lol: (offtopic)

Já mám Mio a ta má takový samovybíjení, že by mohla být stále připojená k nabíječce :D (offtopic :) )
http://ar1.rajce.idnes.cz/
puma
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od puma »

Jirak píše:
puma píše:OPTIC 6 no teraz vazne uvazujem ci by nebolo lepsie DX6i.
Poradte co si mam vybrat OPTIC 6 alebo DX6i?
zatial lietam so skylady ale na dalsiu sezonu us planujem zacat akrobaty aa tomu by som sa chcel venovat.. rozpetie okolo meter a viac.. mozno nejkae vetrone. Dakujem za vase nazory. :wink:

DX6i už jen z toho titulu, že se jedná o 2.4GHz technologii.

Větroně jsou prima, ale tady narazíš s počtem kanálů. Pokud budeš chtít mít na větroni také brzdy (nejen jako křidélka), nebude ti 6 kanálů stačit (teda bude, ale je to opruz). Takže to chce předem se malinko zamyslet, zda není lepší zainvestovat aspoň do 7-mi kanálové soupravy. Řešil jsem nedávno podobné dilema a vyhrály finance, koupil jsem pouze 6-ti kanál :lol:

Diky Jirak. Aspon niekto k teme :lol:
Urcite to dobre zvazim. Tych 6 kanalov si myslim ze mi budu stacit. zatial nemam v plane ovladat 3,5m obludu aa vsetkym moznym ovladanym.
ak ma niekto este dobru radu postreh alebo nazor.. budem vdacny . Diky :wink:
Skylady ;
SU-31 --> pripravuje sa
Andulka 2 --> prebieha stavba
LEXA

koupit či nekoupit

#38 Příspěvek od LEXA »

Po přečtení všech přípěvků nejsem o moc chytřejší,protože některé příspěvky jsou pro mě moc odborné.Vlastním Skysport 4 od firmy Robbe,létám pouze elektro (Easystar,Easycub a větroně do rozpětí max,2m)Mimo to,že je DX5e odolný proti rušení a má kanál navíc(mohl bych používat 2 serva na křidílka) má ještě DX5e další výhody (nebo nevýhody) .Původně jsem pomýšlel na Optic 6,ale nyní váhám.Můžete mi poradit,abych se mohl rozhodnout? děkuji
olda
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od olda »

Jéjda mane. Ty dvě rádia se vůbec nedají srovnávat. Ta dx5i je trochu vylepšený obyč rádio akorát na 2,4. Optic a DX6i jsou počítačová s možností cokoli nastavit. Prostě neúpočítačové rádio je pro modeláře, co to myslí aspoň trošičku vážně, naprosto nepoužitelné. Stáhni si nějaký návod od počítačového 6-ti kanálu a pak se znova zeptej. Pokud nevíš co jsou to expa, rozsahy výchylek, D/R, subtrim, mixy atd, nemá tahle celá debata absolutně smysl. Prostě ze svého výběru cokoli nepočítačového okamžitě vyřaď. Dle tvých reakcí kup DX6i, Futaba T6 na 2,4, nebo toho optica (i když ten se mi líbí nejmíň a z diskuze se dá dobře vyčíst, že to asi nebude úplně správná volba). Víc si myslím na toto téma nemá cenu psát.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od RiMr »

Kup DX6i, technologie přenosu dat/vysílání/nerušení je stejná jako DX5. DX6i je prostě očesaná DX7 a DX5 je prostě očesaná DX6i :D

Výhody Dx6i OPROTI DX5:

- paměti na modely (nepodceňuj tuto výhodu!)

- bohaté nastavování v menu - taky lítám "jenom" s takovými letadly jako ty a využívám je bohatě, není to nezbytné, ale je to prostě pohodlné, namixovat si během pár vteřin třeba výškovku do vztlakových klapek, nebo si postavit za odpoledne nějakou deltu a jenom si přepnout mix ve vysílačce, nabidovat přijímač a jdeš lítat)

- stopky - nejsou bezchybné, ale jsou skoro bezchybné :D Mimochodem tady probíhá testování "udělátka" do DX6i na stopky na páku plynu. Konk. Futaba stopky nemá a žít se bez toho dá, ale často vidím jak kamarád s Futabou občas vybírá pády, protože se snažil na hodinkách zjistit, jak dlouho už lítá...)

- kanál navíc, třeba pro křidélka - servo na křidélko, snadno namixuješ flaperony (křidélka s funkcí vztl. klapek), nebo rozdílné výchylky křidélek nahoru/dolů - zase, není to nezbytné, ale máš to, když to potřebuješ.

- nevím jestli má DX5 konektor žák/učitel? DX6i má a jeho použití při tréningu na RC simulátoru je podle mého názoru obrovskou výhodou. Jistě, opět, dřív nelítal na simech nikdo a jak lítali a lítají! :D Jenže já jsem byl překvapený tím, o kolik jsem si o víkendovém lítání jistější, když mám přes týden natrénováno na simu (15 minut denně stačí na udržení a vylepšování reflexů a návyků)

- další mraky výhod, na které jsem zapoměl.

Nemusíš být takový šílenec jako já a kupovat to v HK, pokud se to dá (dá, je tady spousta konkr. informací) koupit v EU, tak to stojí za zvážení. Dneska bych to taky koupil v EU, já jsem o těchto obchodech nevěděl.

Kolik bude cenový rozdíl oproti DX5? Pár stovek? Při zvažování a výběru zkus přemýšlet nejen v intencích "za příplatek x stovek korun získám tyto a tyto funkce které možná dnes nevyužiju" ale zkus přemýšlet i takto "za rozdíl ušetřených pár stovek korun se zřeknu funkcí které možná zítra budu potřebovat"...

No a o výhodách "gigalítání" a DSM2 (a srovnatelných technologií) snad už toho bylo naklepáno dost :D :D :D
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od RiMr »

olda píše:Pokud nevíš co jsou to expa, rozsahy výchylek, D/R, subtrim, mixy atd, nemá tahle celá debata absolutně smysl. Prostě ze svého výběru cokoli nepočítačového okamžitě vyřaď.

Přesně tak! Používals někdy něco takového? Pokud ne, tak ti trochu závidím to prvotní ohromení po pochopení těchto zákl. funkcí poč. rádií, po ze začátku trochu zoufalém listování manuálem a menu. Pak náhle prozříš a řekneš si užasle, "ty voe, s tím se bude dát dělat věcí!!!" :D :D :D
olda
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od olda »

Na tvrzení, že dx5i je očesaná DX6i bych dával dost pozor. Nezasvěceného to svádí k myšlence, že tam něco chybí a už ho zajímá co, v čem je horší, jestli za tu cenu se to vyplatí atd. Podle mě rádio, kde chybí 100% věcí není očesané, ale rádio na 2 věci, zaprvé na 1 základní model a zadruhé už na nic. Opakuji, že dx5i lze srovnávat se skysportem, flash 4 a rádii ze setu, pravda je o trochu lepší, pátý kanál a asi natvrdo nastavené D/R jinak nic.
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
pehlo

#43 Příspěvek od pehlo »

Měl jsem podobný problém s rušením. Používám Optic 6 a řešil jsem problém model Spectrum a je to OK. V sadě je modul, anténa a přijímač AR7100 a vše za 4800 Kč. Podle mého je tato kombinace lepší než DX6i.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od RiMr »

Tím "očesané" jsem chtěl říct, že "jádro" je stejné a to je spolehlivý a bezpečný DSM2 přenos. Že to hlavní, bezpečnost, je stejná. Rozdíl je v těch funkcích, které dělají ze soupravy, která (ne)má tolik (ne)funkcí něco na úrovni hračkové RC soupravy. Jo, tak to vlastně je. DX5 je na tom stejně jako klasická "hračkovka", má ale navíc bezpečný DSM2. Ale jinak souhlasím, jinak je tato (DX5) souprava ve chvíli, kdy už nemáš problém desetkrát za sebou odstartovat, lítat kolem dokola, sem tam lupnout přemet, a přistát a kdy začneš cítít, že by to chtělo jít dál a zkusit něco "vymazlenějšího", tak v té chvíli je ti DX5 k ničemu. A stejně si budeš kupovat nějakou DX6i/DX7/DX9 nebo ekvivalent, akorát budeš řešit problém, co s tou olítanou (rozuměj za dobrou cenu neprodejnou) DX5kou... A jak jsem pochopil, lítáš už s kde čím a ten okamžik kdy budeš chtít "víc" nejspíš přijde velice brzy... A i když nebudeš chtít víc, komfort je nesrovnatelný.

Mankote, furt dokola, KUP SI DX6i (nebo ekv.) !!! :D :D :D
tengler

#45 Příspěvek od tengler »

Pokud se vratim k prvnim dvema prispevkum zakladatele vlakna - tazatel psal, ze uz ma Optica, proc by teda kupoval novy Tx nebo sadu?

Optica uz za rozumnou cenu neproda - mne taky jeden jeste v zaruce visi na stene - a moduly existuji, ne? V tehle situaci bych sel do modulu a prijimacu od JETI a puvodni prijimace muze nechat do EPP ap.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“