fridlik píše:no tak nevim co se mohlo stat s PC ale jestli tam nebyl najednou velkej odber a zdroj ihned vypnul, popripade zkrat, ale myslim ze mas dost silnej zdroj, jen nevim kolik ti bere PC
No faktem je, že mám v PC Athlon X2 5200+, GF 9600GT-turbo, 3x HD,2x 1GB ram, 1 DVD-RW, a cca 5 větráků. Jenže když jsem zapojoval nabíječku, tak mě na kompu nic náročnýho neběželo, takže vodběr relativně žádnej. Na nabíječce jsem měl nastavený proud 1A -(možnost 0.5A-1.5A)-(baterie Nimh 1000mAh).Můžu zkusit nastavit nabíjecí proud 0.5A, ale nemyslím si, že by to mělo efekt Od nabíječky vedou černý kabely, z nichž jeden má bílý pruh.Ten jsem zapojil na plus. To by taky mělo bejt v pořádku. Nejdříve jsem zapojil minus, poté plus a v tu chvíli to vyplo. Že by opravdu to zajiskření při zapojování ???. Podle mě proud 1A na samostatný větvy by měl bít úplně v klidu:(.
A sposta modelářů používá předělané zdroje z PC, takže tam by taky neměl bít problém. Jedině, že by byla jedna 12V větev málo a vyžadovalo by to třeba tři větve. U zdroje FORTRON 450W píšou cca 18A na 12V vetvích (nevím jestli na jedný nebo na všech dohromady, ale i tak by na jedný mělo tak minimálně 7A být.
No nevim. zejtra příjde Turnigy Accucel-6 50W 5A, tak bych ji nerad odkouřil. Doufám, že bude mít nějákou pojistku
Díky všem za jakýkoliv připomínky a náměty

.
PC Cessna 480 - Pelikán / Park Zone - Focke Wulf 190 / Easy Glider / FLASH RC Factory / Thunder Tiger 40 / World Trainer 40 / Thunder Tiger EB4 S2 Pro
vysílačky: SPEKTRUM DX6i ,5e, Futaba T3TM
přijímače: Spektrum 500 sport, 6200, 6100