sitova nabijecka LiPol

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
vozembouch

sitova nabijecka LiPol

#1 Příspěvek od vozembouch »

nazdar potreboval bych nejakou sitovou nabijecku na Lipolky....jediny co jsem nasel je BEL 400/420 mate nejake skusenosti s ni a nebo s jinymi nabijeckami :?: a nerikejte ze takovych temat je tu hafo :lol:
zelda

#2 Příspěvek od zelda »

a proc si nekoupis normalni nabijecku z 12 V a k ni sitovy zdroj?
FlyerMan

#3 Příspěvek od FlyerMan »

Protoze asi nechce mit 2 krabice. Navic, pokud nema nabijecka menic, tak z 12V 3S nenabijes (pouze castecne).
vozembouch

#4 Příspěvek od vozembouch »

z casti za mne odpovedel FlyerMan musel bych si koupit stabilizovany zdroj. ja NiMh a NiCd nabijim CG 340 od hitecu a ten napajim normalni auto nabijeckou. ted ale chci nabijet Lipolky a ....ja nevim jsem docela zmateny ze vsech informaci ...a pochopil jsme to tak ze by bylo dobre mit odfiltrovany proud na napajeni nabijecky ....ten z me auto nabijecky urcite nebude zcela bez pulsu...t tak se mi zda vyhodnejsi koupit sitovou nabijecku nez kupovat zdroj a normalni nabijecku..... teda hlavne cenove vyhodnejsi .... mozna se mylim poradte.... nerad bych take neco upravoval pripadne pajel uz jsme experimentama nafoukl dve sady :D
s balancerem pocitam dik
cap232

#5 Příspěvek od cap232 »

Já bych osobně taky doporučil nabíječ na 12V. Na trhu je jich dost a můžeš nabíjet i na letišti. Jako zdroj bych potom použil zdroj z PC (upravený), nebo ze starého noťasu... Cenově by tě to vyšlo do 100,- (pokud si zdroj někde seženeš), nebo se dá koupit starý AT za asi 200,-.
Cenově to rozhodně vyjde lépe a takový zdroj se hodí vždy.
vozembouch

#6 Příspěvek od vozembouch »

no a to je to ... nechci si upravovat zadny zdroj z PC ....
Mickey
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mickey »

To ja pouzivam zdroj z 486 uz dva roky a na to musim zaklepat bez problemu
radis
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od radis »

Přikláním se k variantě mobilní nabíječky treba CHAR30 od JETI // má měnič// a Zdroj jsem právě řešia a mám zkušenosti. Adaptér na autoledničku, nebo jsem v elektrosoučástkách koupil stabilizovaný adapter 2A s možností přepínání od 3 do 12v . Krásná krabička s vystupy na babánky a cena 490 Kč. Je to ale profi 2A mi na nabíjení doma stačí.
cap232

#9 Příspěvek od cap232 »

vozembouch píše:no a to je to ... nechci si upravovat zadny zdroj z PC ....

Proooč ?
Je to 100% bezpečné a funkční. Mimochodem, na těch úpravách vůbec nic není, ta nejjednodužší možnost je zatížení 5V větve na výstupu zdroje... To odpovídá připájení jednoho rezistoru před větráček...
jinak se taky v GM dá koupit za asi 500,- průmyslový spínaný zdroj 12 V cca 5 A . Ten není nutné nijak upravovat a je mnohem menší než zdroj z PC.
Vím, že zrovna tohle jsi slyšet nechtěl, ale pokud chceš "hodně muziky za málo peněs" tak toto je ta správná cesta...
Letu zdar !
vozembouch

#10 Příspěvek od vozembouch »

ne diky stejne se az moc tomu branim fajn kdybych koupil zdroj tak nahod nejakou nabijecku .... musi vypinat sama hehe ne no nejaka od 1000 vys.... jeti, shark nebo.... :?:
cap232

#11 Příspěvek od cap232 »

Tak třeba char 30 se zdá být fajn (ostatně je to jeti :D ), shark 10 je taky supr (jsem šťastným majitelem swallow, což je chudší příbuzný sharka 10 ). K těmto nabíječkám bys ale měl použít nějaký ten omezovač, balancer, nebo tak něco (já mám ten 3s od dualsky - zatím 100% spokojenost). Ovšem nějakou tu korunu to taky stojí.
Další možností je Lipo card od Shulcíka. Na mojehobby ho vychvalují do nebe a omezovač již má v sobě... Ale je kapinu dražší...
Na to, kterou cestou jít má každý svůj názor, ale já bych šel do kombinace Shark 10 + omezovač od dualsky. (vysoká užitná hodnota a slušná cena)
Samozřejmě záleží na tom kolik seš ochotný do toho investovat .....
Prostě konečný výběr je na tobě.
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od clouseau »

a co takhle ULTRAMAT 10 od Graupnera...umí být napájen z 12V i z 230V...
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
vozembouch

#13 Příspěvek od vozembouch »

fakt a kolik stoji....
vozembouch

#14 Příspěvek od vozembouch »

a jde sehnat i normalne
vozembouch

#15 Příspěvek od vozembouch »

a uz jsme si sehnal informace ...tak posledni otazka .... nekde jsme cetl ze mikroprocesorove nabijecky maji nejaky problem s balancerama a tak se chci na to zeptat .... budu moct pripojit i ten balancer...diky, jo rad bych zistil kde ji nejlip sezenu...
Naposledy upravil(a) vozembouch dne pon 05.12.2005 18:00, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“