sitova nabijecka LiPol
- vozembouch
sitova nabijecka LiPol
nazdar potreboval bych nejakou sitovou nabijecku na Lipolky....jediny co jsem nasel je BEL 400/420 mate nejake skusenosti s ni a nebo s jinymi nabijeckami
a nerikejte ze takovych temat je tu hafo 
- vozembouch
z casti za mne odpovedel FlyerMan musel bych si koupit stabilizovany zdroj. ja NiMh a NiCd nabijim CG 340 od hitecu a ten napajim normalni auto nabijeckou. ted ale chci nabijet Lipolky a ....ja nevim jsem docela zmateny ze vsech informaci ...a pochopil jsme to tak ze by bylo dobre mit odfiltrovany proud na napajeni nabijecky ....ten z me auto nabijecky urcite nebude zcela bez pulsu...t tak se mi zda vyhodnejsi koupit sitovou nabijecku nez kupovat zdroj a normalni nabijecku..... teda hlavne cenove vyhodnejsi .... mozna se mylim poradte.... nerad bych take neco upravoval pripadne pajel uz jsme experimentama nafoukl dve sady
s balancerem pocitam dik
s balancerem pocitam dik
Já bych osobně taky doporučil nabíječ na 12V. Na trhu je jich dost a můžeš nabíjet i na letišti. Jako zdroj bych potom použil zdroj z PC (upravený), nebo ze starého noťasu... Cenově by tě to vyšlo do 100,- (pokud si zdroj někde seženeš), nebo se dá koupit starý AT za asi 200,-.
Cenově to rozhodně vyjde lépe a takový zdroj se hodí vždy.
Cenově to rozhodně vyjde lépe a takový zdroj se hodí vždy.
- vozembouch
Přikláním se k variantě mobilní nabíječky treba CHAR30 od JETI // má měnič// a Zdroj jsem právě řešia a mám zkušenosti. Adaptér na autoledničku, nebo jsem v elektrosoučástkách koupil stabilizovaný adapter 2A s možností přepínání od 3 do 12v . Krásná krabička s vystupy na babánky a cena 490 Kč. Je to ale profi 2A mi na nabíjení doma stačí.
vozembouch píše:no a to je to ... nechci si upravovat zadny zdroj z PC ....
Proooč ?
Je to 100% bezpečné a funkční. Mimochodem, na těch úpravách vůbec nic není, ta nejjednodužší možnost je zatížení 5V větve na výstupu zdroje... To odpovídá připájení jednoho rezistoru před větráček...
jinak se taky v GM dá koupit za asi 500,- průmyslový spínaný zdroj 12 V cca 5 A . Ten není nutné nijak upravovat a je mnohem menší než zdroj z PC.
Vím, že zrovna tohle jsi slyšet nechtěl, ale pokud chceš "hodně muziky za málo peněs" tak toto je ta správná cesta...
Letu zdar !
- vozembouch
Tak třeba char 30 se zdá být fajn (ostatně je to jeti
), shark 10 je taky supr (jsem šťastným majitelem swallow, což je chudší příbuzný sharka 10 ). K těmto nabíječkám bys ale měl použít nějaký ten omezovač, balancer, nebo tak něco (já mám ten 3s od dualsky - zatím 100% spokojenost). Ovšem nějakou tu korunu to taky stojí.
Další možností je Lipo card od Shulcíka. Na mojehobby ho vychvalují do nebe a omezovač již má v sobě... Ale je kapinu dražší...
Na to, kterou cestou jít má každý svůj názor, ale já bych šel do kombinace Shark 10 + omezovač od dualsky. (vysoká užitná hodnota a slušná cena)
Samozřejmě záleží na tom kolik seš ochotný do toho investovat .....
Prostě konečný výběr je na tobě.
Další možností je Lipo card od Shulcíka. Na mojehobby ho vychvalují do nebe a omezovač již má v sobě... Ale je kapinu dražší...
Na to, kterou cestou jít má každý svůj názor, ale já bych šel do kombinace Shark 10 + omezovač od dualsky. (vysoká užitná hodnota a slušná cena)
Samozřejmě záleží na tom kolik seš ochotný do toho investovat .....
Prostě konečný výběr je na tobě.
- vozembouch
a uz jsme si sehnal informace ...tak posledni otazka .... nekde jsme cetl ze mikroprocesorove nabijecky maji nejaky problem s balancerama a tak se chci na to zeptat .... budu moct pripojit i ten balancer...diky, jo rad bych zistil kde ji nejlip sezenu...
Naposledy upravil(a) vozembouch dne pon 05.12.2005 18:00, celkem upraveno 1 x.