Jaký mikrovrtulník?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Japhy

#106 Příspěvek od Japhy »

Kačer píše:Pro Japhy: Díky za odpoveď, ještě jsem se chtěl zeptat, zda opravdu máš cykliku kolmo na hřídel a trimy uprostřed. Po vzletu mi hodně utíká vlevo a musím dát trim klonění úplně vpravo. Táhla k servům na páce máš v otvoru blíž nebo dál od serva? Já je mám blíž k servu a táhla jdou šikmo nahoru, ještě zkusím je dát dál. Bude to sice citlivější na řízení, ale snad uvidím co to udělá. Paddla nejdou nastavovat, na drátu je ploška, kam dosedá šroubek. Zdzd mi řekl, že mají být vodorovně. Jsem zvědav až dojde delší tyčka a závaží na paddla, jak se to projeví na letu.

Cykliku mám při vynulovaném trimu krapet nakloněnou doprava. Tuším že o jeden zoubek na servu, je to právě tolik, aby mi vrtulník neujížděl při visení doprava.
Táhla mi jdou taky šikmo, mám je tak jak byly z továrny, tj. blíž k servu.
Mně taky při startu utíká vlevo, už jsem se naučil startovat s vykloněnou páčkou vpravo. Co se týče těch paddles, stačí je povytáhnout tak aby už šroubek nebyl na plošce. Zkus tu izolačku, je to tip od zkušenějšího kamaráda vrtulníkáře a taky jsem se tomu divil. Je to 5 minut práce, sundat se dá vždycky a myslím že větší stabilita vrtulníku není placebo efekt. Zkusím udělat pár fotek.
Kačer
Kontaktovat uživatele:

#107 Příspěvek od Kačer »

to: Rajny
No dnes mi volal známej co má modelářský obchod a objednává mi věci ze zahraničí. Tak ten tuning vychází cca na 12$ a poštovný 25$! Tak jsem to zatím odmítl a hledám na netu, kde by se to dalo objednat jinde a ne z Ameriky...... :-(

to: Japhy
Ještě mi napadlo, že bych mohl povolit v rotorové hlavě tyčku paddel a otočit ji o 180°, aby plošky vyšly na druhou stranu od šroubků...
Naposledy upravil(a) Kačer dne úte 04.11.2008 19:03, celkem upraveno 1 x.
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#108 Příspěvek od Rajny »

to je skoda, ze je tak velky postovny, taky bych ho bral, chtel jsem to objednat primo od nich, ale k nam to neposilaj, zatim jsem to jinde nevidel, kdyby si to objevil, tak dej vedet, nebo treba kdyby jsme vzali dva kusy pri stejnym postovnym, tak uz by to nebylo tak hrozny
Kačer
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od Kačer »

to Rajny: No kdyby se přidal ještě Japhy tak to by se už dalo
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Rajny »

a mluvis o tom s tim cervenym zavizim ne to s kulickama?
Kačer
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od Kačer »

ano s červeně eloxovaným válečkem a delší tyčkou - viz odkaz

http://www.micro-flight.com/Walkera%204-3.htm

sekce MIA Flybar Stability Tuning Kit Preset Deluxe za 11,99$
Rajny
Kontaktovat uživatele:

#112 Příspěvek od Rajny »

tak presne to chci :-) tak kdyby se jeste nekdo pridal, tak by to bylo super
Troll

#113 Příspěvek od Troll »

Kačer píše:ano s červeně eloxovaným válečkem a delší tyčkou - viz odkaz

A proč tam nedáš delší ocelový drát snadno zakoupitelný v obchodě s model. potřebami nebo kdekoli jinde. Místo závaží provrtáš dvě olověné kuličky ( k dostání v rybářských potřebách jako závaží na splávky) vyvážíš a hotovo. A bude to za pár kaček. Ten drát nedělej o moc delší jako originál, stačí přidat tak 10%, pokud to bude málo, dáš delší. Já jsem si celá léta dělal drát padel na spalovací heli ze svařovacího drátu koupeného v potřebách pro řemeslníky. Originál stál dvě stovky, ten amatérský 30Kč a vyšli z něho dva. Funkce naprosto stejná.
Takovou ptákovinu bych opravdu neobjednával za drahé peníze ze zámoří.
Japhy

#114 Příspěvek od Japhy »

Troll píše:
Kačer píše:ano s červeně eloxovaným válečkem a delší tyčkou - viz odkaz

Originál stál dvě stovky, ten amatérský 30Kč a vyšli z něho dva. Funkce naprosto stejná.
Takovou ptákovinu bych opravdu neobjednával za drahé peníze ze zámoří.

Asi tak, nezlobte se, ale kdybych chtěl laborovat s delší tyčkou k pádlům, vezmu šupléru a prohrabu šuplík s dráty než objednávat něco ze zámoří. I tu kabinu nebo držák na baterku jsem radši slepil nebo sdrátoval než objednávat za pár dolarů nové. To že jsem pořídil vrtulník pod 2000, který mi na domácí polétání maximálně vyhovuje nebudu kazit nákupem dílů za cenu dalšího vrťase, mám další koníčky, které mi užírají podstatně víc peněz. S výjimkou motorků a rotorových listů samozřejmě, tam to jinak nejde...
Zkusil jsem je otočit drát k pádlům o 180° a dát pádla vodorovně - efekt to nemá žádný, možná je to o krapítek horší.
Kačer
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od Kačer »

No asi je to fakt zbytečný vyhazování peněz.....
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“