v mých modelech provozuji několik motorů Turnigy. Zatím jsem s nima nadmíru spokojenej, ale nevím, jaký mám u toho či onoho motoru nastavit Timing mode
Timing mode:low,middle, high?
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
Timing mode:low,middle, high?
Ahoj kluci,
v mých modelech provozuji několik motorů Turnigy. Zatím jsem s nima nadmíru spokojenej, ale nevím, jaký mám u toho či onoho motoru nastavit Timing mode
(Pořídil jsem si programovací kartu) Je to něco jako časování toho motoru? A jak poznám, nebo zjistím, jak u toho či onoho motoru jaký mód nastavit? Momentálně používám například Turnigy C3548 KV800, nebo Turnigy C3542 B-KV 1250. Díky za rady.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Ahoj.
Ide v podstate o tri rozbehove mody.Myslim, ze ak by bol motor moc zatazeny nemusel by sa rozbehnut s tym najrychlejsim (high). Pokial ti normale nabehne neries to, ale skusit mozes.Alebo v pripade ze motor stiahnes a potom pozadujes rychly nabeh do maxima, alebo naopak vyhovuje ti pomaly nabeh dajme tomu aj z hladiska prudoveho narazu pre baterky.
Ide v podstate o tri rozbehove mody.Myslim, ze ak by bol motor moc zatazeny nemusel by sa rozbehnut s tym najrychlejsim (high). Pokial ti normale nabehne neries to, ale skusit mozes.Alebo v pripade ze motor stiahnes a potom pozadujes rychly nabeh do maxima, alebo naopak vyhovuje ti pomaly nabeh dajme tomu aj z hladiska prudoveho narazu pre baterky.
Naposledy upravil(a) hanz dne pon 10.11.2008 20:50, celkem upraveno 1 x.
Dobrá nálada nevyřeší všechny vaše potíže, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet . JAN WERICH
ANO je TO časování, někde jsem našel že to je
low = cca 5°
midd = cca 10°
high = cca 15°,
v kombinaci s motory turnigy používám midd. Špatně nastavený časování by jsi poznal, motor by se blbě rozebíhal, při chodu cukal. Někdo nastavuje časování na největší proud.
VŠAK SI VYZKOUŠEJ VŠECHNY TŘI MOŽNOSTI A POROVNEJ CHOD.
mx12
low = cca 5°
midd = cca 10°
high = cca 15°,
v kombinaci s motory turnigy používám midd. Špatně nastavený časování by jsi poznal, motor by se blbě rozebíhal, při chodu cukal. Někdo nastavuje časování na největší proud.
VŠAK SI VYZKOUŠEJ VŠECHNY TŘI MOŽNOSTI A POROVNEJ CHOD.
mx12
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
Optimalni automaticke nastaveni neni vzdy optimalni. Je lepsi nastavit co nejmensi predstih - motor ma dobrou ucinnost a malou spotrebu. S vysokym predstihem ucinnost klesa a motor vic zere. Pravda otacky jsou vyssi a vzrusta mirne i vykon.
Zkousel sem na standu motory co mam a rozdil je meritelny. Vic to zere, vic to tahne, vic to topi
Jinak se ale doporucuje nastavit co nejmensi predstih jaky motor snese a funguje. Nak
Zkousel sem na standu motory co mam a rozdil je meritelny. Vic to zere, vic to tahne, vic to topi
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
hanz píše:Ahoj.
To bude asi omyl...Ty asi myslíš Start mode...Ten se dá u Turnigy také nastavit a to na Normal, Soft a Very Soft. Když nastavíš Very Soft, motor nabíhá velmi pomalu a plynule až do požadovaných otáček...To zpoždění je tak 1-1,5 sekundy.
EDIT: To Nak Hele a má nějaký význam, nastavit třeba u toho víceotáčkového motoru (mám ho ve větroni Filip600, menší rychlejší sklopka) high, aby to sice víc žralo, ale bylo to rychlejc nahoře a u toho silnějšího pomalootáčkového motoru (akrobat s větší vrtulí kvůli krouťáku) dát low?
hanz píše:Pre MX12.
Nechcem sa pliest ale optimalny predstih si regulator nastavuje sam nie ?
to hanz,
Nechcem sa pliest ale ale guláš v tom máš spíš ty,
po prve) pleteš si start mode a timing
po druhe) regulátory Turnigy , o kterých je tu řeč, nastavení automatického časování [b][u]NEUMOŽŇUJÍ!!
staré přísloví říká: mluviti stříbro, mlčeti zlato
ale jinak v pohodě buď v klidu hlavně že jsi něco napsal
s úctou MX12
Nerozumím Vám, zkuste mi to zahrát loutkovým divadlem.
Skúsim takéto prirovnanie:
Koľko stupňov pred hornou úvraťou piestu treba hodiť iskru, aby tlak vo valci nabehol v správny moment??
Analogicky - koľko stupňov dopredu treba pripojiť na fázu napätie, aby prúd v cievke nabehol v správny moment?
Moc experimentovať s tým časovaním nemá zmysel a je dobré sa riadiť odporúčaním výrobcu, základné pravidlo je LOW pre dvojpóly, štvorpóly znesú LOW aj MIDDLE, šesťpóly MIDDLE a mnohopólové obežky HIGH. Ale paušálne to neplatí, závisí od konštrukcie motora.
Mimochodom, v tých odpovediach doteraz je dosť veľa nepresností.
Pre obežky Turnigy by som na úvod od oka volil 20 +/- 5 stupňov predstihu.
Koľko stupňov pred hornou úvraťou piestu treba hodiť iskru, aby tlak vo valci nabehol v správny moment??
Analogicky - koľko stupňov dopredu treba pripojiť na fázu napätie, aby prúd v cievke nabehol v správny moment?
Moc experimentovať s tým časovaním nemá zmysel a je dobré sa riadiť odporúčaním výrobcu, základné pravidlo je LOW pre dvojpóly, štvorpóly znesú LOW aj MIDDLE, šesťpóly MIDDLE a mnohopólové obežky HIGH. Ale paušálne to neplatí, závisí od konštrukcie motora.
Mimochodom, v tých odpovediach doteraz je dosť veľa nepresností.
Pre obežky Turnigy by som na úvod od oka volil 20 +/- 5 stupňov predstihu.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
juice píše:takže na tie motory Turnigy, LOW, MID, alebo HIGH ?????????
Skús MID ak to pôjde OK, ak to bude vypadávať zo synchronizácie, daj HIGH. Ťažko odhadnúť takto z brucha keď tie skratky pre rôzne regly znamenajú rôzne hodnoty...
Aha ... a bavíme sa o tých konkrétnych dvoch motoroch čo si napísal, nie o Turnigy všeobecne!! (časovanie motora nezávisí od jeho marketingového názvu, ale od jeho konštrukcie)...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Zrovna teraz som mal problém s jedným regulátorom Turnigy Plush 18A. Motor sa rozbiehal nejako "váhavo", cukal na jednu a na druhú stranu a až po pridaní plynu sa rozbehol. Jeho zvuk bol zvláštny, akoby kovový a po 2 minutách letu bol reg. úplne horúci. Popis tu:
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... zalet.html
Hral som sa s nastavením časovanie, bez efektu
Tak som vymenil regulátor za ten istý, čo som mal vo FW-190D a problémy zmizli. Asi zase otestujem reklamáciu na HC.
http://mojefotogalerie.com/rc/index.php ... zalet.html
Hral som sa s nastavením časovanie, bez efektu
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
- Lindbergh
- Kontaktovat uživatele:
m2 píše:juice píše:takže na tie motory Turnigy, LOW, MID, alebo HIGH ?????????
Skús MID ak to pôjde OK, ak to bude vypadávať zo synchronizácie, daj HIGH. Ťažko odhadnúť takto z brucha keď tie skratky pre rôzne regly znamenajú rôzne hodnoty...
Aha ... a bavíme sa o tých konkrétnych dvoch motoroch čo si napísal, nie o Turnigy všeobecne!! (časovanie motora nezávisí od jeho marketingového názvu, ale od jeho konštrukcie)...
Takže by teoreticky ke každému motoru mělo být extra nastavení podle jeho konstrukce? To by ale mělo být u každého motoru napsané v návodu na použití, nebo by na to mohla existovat nějaká tabulka. Nic takového jsem však nenašel