Timing mode:low,middle, high?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
zelenáč
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od zelenáč »

LV píše:
zelenáč píše:*4°-10° 12 or more pole motor and out runner motor
10°-20° 6 or 8 pole motor
20°-30° 2 or 4 pole motor

je tam jasný návod jak motory programovat.

pro tebe z toho jasně vyplývá pro tenhle motor časování 4-10°. Žádný okecávání o způsobu použití a blabla (bez urážky pro kohokoliv) na tom nic nezmění.

ať ti slouží, jsou to dobrý motory (za ty prachy určitě...) :wink:

:roll: :oops: :?: :!:

že já se vůbec zapojoval... :roll: ať si tam každej nastaví co chce... :wink:
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Abu »

zelenáč píše:že já se vůbec zapojoval... :roll: ať si tam každej nastaví co chce... :wink:

Tak nejak....
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Marek71 »

Ja len doplním, že ak sa jedná o kombináciu obežka Turnigy a regul. Turnigy a k tomu LiPo baterka, tak netreba nič nastavovať, default hodnoty sú OK. V prípade elektrovetroňa akurát nastaviť brzdu a je to.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
m2
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od m2 »

Abu píše:
zelenáč píše:ať si tam každej nastaví co chce... :wink:

Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...

Tak nejak....

Bohužiaľ, pravda... :(

Kým ide o to, aby sa motor točil a nevypadával zo synchronizácie - ako povedal Nak - máš tam tri možnosti, vyber spoľahlivo fungujúcu a ďalej nerieš...

Keď začne ísť o účinnosť, je to už zložitejšie, ale ešte stále sa to dá - buď s ampérmetrom a otáčkomerom aj s vrtuľou rovno na maximálnu účinnosť /nie minimálny prúd!/ alebo len s ampérmetrom na minimálne I0 plus nejaká korekcia na zaťaženie cca 10-20%, v oboch prípadoch pri prevádzkovom napätí.

Keď sa postavíme do teoretickej roviny, tak ... je koniec. Tu asi nie je priestor na to, ale v princípe (skôr ako ma zavraždíte):

... napr. ten istý motor bežiaci pri rôznych napätiach - raz je lepšie LOW, inokedy HIGH: http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=1560880

...pre motory so sínusovým BEMF timing SOFT http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=2093821, zatiaľ čo pre motory s lichobežníkovým BEMF zasa HARD: http://www.rcgroups.com/forums/attachme ... id=2093820

Ide o to dostať prúd do fáze s BEMF, ale koho to zaujíma, že.... :( :( veď default hodnoty sú OK...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Lindbergh »

Uuuuffff, jsem přišel z práce a koukám, že se to tu pěkně rozjelo 8O :lol: :lol: :lol: Vzhledem k tomu, že s těma érama nehodlám závodit, nepotřebuji nějaký špičkový super výkon. Můj dotaz vzniknul z toho důvodu, že jsem při připojení programovací karty na jednom měl z továrny nastaveno High a na druhém Middle. Šlo mně tedy hlavně o to, abych nedával motoru či réglu takovou čočku, že mně něco vyhoří a model půjde po hubě :D U toho větroně mně je to celkem fuk, potřebuju ho jen vytáhnout nahoru. Ten druhej motor ( C3548 KV800 + régl Turnigy Plush 60A) mám v dvouplošníku ELEGANT, který jsem koupil od Vzduchoplavce a rád bych mu trošku přidal na výkonu. Časování se mně ale zdá být z toho co tu čtu trochu nad moje antielektronické chápání. :oops: Asi tam místo 4 článku A123 prdnu silnější aku. To by šlo, ne? U toho motoru píšou Input Voltage : 7.4V~18.5V (2~5S Li-po), tak to bych mohl k tomu čtyřlánku dopájet jeden článek A123...? 5x3,3=16,5 takže by neměl být problém?
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Nakadah »

Pajet novy clanek ke starsim clankum? Fuj, neni to nevhodne?
Hele neres to, nastav HIGH a litej :) Nak
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Lindbergh »

Nakadah píše:Pajet novy clanek ke starsim clankum? Fuj, neni to nevhodne?

No počkej...Předtím tam byla Li-polka...Ty A123 jsem tam dal nedávno a nabíjel zatím jen 4x. Fakt by to byla taková prasárna? No socna nejsem, tak si kdyžtak koupim novej pětičlánek :D
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Nakadah »

Tak 8) nebud socál a kup novej 5-ti clanek. Jinak si te vezme do parady jkolina :D

No myslim ze uz 4cyklu asi bude v klidu jeste doplnit dalsi. Myslel sem esi uz nejsou nejak vic jete.

Pokud budes chtit dukaz misto slibu, muzu hodit 3536CA-8 + nejakou vrtuli na stand a zmerit ti rozdily mezi predstihy. Akorat to asi nebude vic nez 9", protoze vetsi vrtuli uz neda ten Plush 18A. A pulso DL33A+ zase umi jen dva predstihy MALY/VELKY :D Nak
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Lindbergh »

Nakadah píše:Tak 8) nebud socál a kup novej 5-ti clanek. Jinak si te vezme do parady jkolina :D

No myslim ze uz 4cyklu asi bude v klidu jeste doplnit dalsi. Myslel sem esi uz nejsou nejak vic jete.

Pokud budes chtit dukaz misto slibu, muzu hodit 3536CA-8 + nejakou vrtuli na stand a zmerit ti rozdily mezi predstihy. Akorat to asi nebude vic nez 9", protoze vetsi vrtuli uz neda ten Plush 18A. A pulso DL33A+ zase umi jen dva predstihy MALY/VELKY :D Nak

Díky za nabídku, ale nechci tě s tím otravovat. Fakt jsem byl asi moc přeposranej :D Hodim na oboje High a do Eleganta koupím pětičlánek. Každopádně díky :wink:
LV
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od LV »

Lindbergh píše:
Nakadah píše:Pajet novy clanek ke starsim clankum? Fuj, neni to nevhodne?

No počkej...Předtím tam byla Li-polka...Ty A123 jsem tam dal nedávno a nabíjel zatím jen 4x. Fakt by to byla taková prasárna? No socna nejsem, tak si kdyžtak koupim novej pětičlánek :D

Do paku 6SA123 po necelých 100 cykloch som dopĺňal nový článok. Po 20 cykloch zrovnané, žiadny problém. Ale bacha.... balancér som nikdy nemal :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Abu
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od Abu »

Lindbergh píše: do Eleganta koupím pětičlánek.

A jaky je vlastne cil tohoto pocinani?
a) vyrobit z dvojplosnika cihlodini stihacku?
b) vyzkouset, jestli se motor Ray opravdu roztece driv, nez dosahne pohadkovych parametru slibovanych prodejcem?
:wink:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Lindbergh »

Abu píše:
Lindbergh píše: do Eleganta koupím pětičlánek.

A jaky je vlastne cil tohoto pocinani?
a) vyrobit z dvojplosnika cihlodini stihacku?
b) vyzkouset, jestli se motor Ray opravdu roztece driv, nez dosahne pohadkovych parametru slibovanych prodejcem?
:wink:

a) No kdyby mně někdo ten pětičlánek půjčil, tak bych to vyzkoušel, abych viděl rozdíl. Prostě mě to jen zajímá, jaký bude rozdíl a jestli vůbec bude.

b) jde o motor Turnigy za pár kaček, víc by mně bolelo rozbitý Elegant, než motor :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Abu »

Aha tak on je to Turnigy a ne Ray...
Koukal jsem se na ten motor a trochu to propocital, mas pravdu ze tam jsou jeste znacne rezervy. Bud muzes zkusit dat vetsi vrtuli (14x7 nebo 14x10) ale to bude jen asi max 10% vykonu navic. Asi by to opravdu chtelo pridat jeden clanek - 30% navic se stejnou vrtuli. A porad by ses mel vpohode vejit pod maximum 55A. Snad tech 75g navic ten dvojploch uveze.

Akorat nevim co na to BEC, precejen uz bude dost topit
:(
jamel

#44 Příspěvek od jamel »

Mám motor Turnigy 3548-800 v Mentorovi a k tomu 4s A123 a vrtuli 13x8 taky jsem mu chtěl trochu zvednout výkon a opravdu by to chtělo 5s A123 14 vrtule nic neřeší naopak je to ještě horší. Chce to prostě přidat volty. Koupil jsem si proto 900ot/V verzi toho stejneho motoru. Jinak co se týká časování osvědčilo se mi nastavení na medium. Třeba ten 800 dával na nastavení High menší otáčky při větším přikonu. U te 900 verze to nebyl takový rozdíl.

Jinak tady jsou nějaké moje měření obou motorů s 4sA123 Měřeno na plný plyn po uplynutí několika málo vteřin. Tedy nejsou to žádné špičky s čerstvě nabitou baterkou. Všechno časování Medium na reglu Turnigy Sentry 40A. Vrtule všechno APC E.

Turnigy 3548-800
14x10, 11,2V, 33A, 5500ot
13x8, 11,4V, 27A, 6400ot
13x6,5, 11,5, 24A, 6600ot

Turnigy 3548-900
12x8, 11V, 32A, 7500ot
13x6,5, 10,7, 35A, 7200ot
Multiplex Mentor, Sig Somethin Extra (elektrifikace),
Multiplex Parkmaster, Hacker Mig 3
powder
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od powder »

jamel: Jakou metodou jsi získal hodnoty proudu a otáček? Rád bych věděl, jak jsou údaje relevantní - jestli je mám překrmit do motocalcu :wink:
Díky
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“