Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
zelenáč píše:*4°-10° 12 or more pole motor and out runner motor 10°-20° 6 or 8 pole motor 20°-30° 2 or 4 pole motor
je tam jasný návod jak motory programovat.
pro tebe z toho jasně vyplývá pro tenhle motor časování 4-10°. Žádný okecávání o způsobu použití a blabla (bez urážky pro kohokoliv) na tom nic nezmění.
ať ti slouží, jsou to dobrý motory (za ty prachy určitě...)
že já se vůbec zapojoval... ať si tam každej nastaví co chce...
Ja len doplním, že ak sa jedná o kombináciu obežka Turnigy a regul. Turnigy a k tomu LiPo baterka, tak netreba nič nastavovať, default hodnoty sú OK. V prípade elektrovetroňa akurát nastaviť brzdu a je to.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
zelenáč píše:ať si tam každej nastaví co chce... _________________
Nic neumím, ale pořád se v něčem šťourám...
Tak nejak....
Bohužiaľ, pravda...
Kým ide o to, aby sa motor točil a nevypadával zo synchronizácie - ako povedal Nak - máš tam tri možnosti, vyber spoľahlivo fungujúcu a ďalej nerieš...
Keď začne ísť o účinnosť, je to už zložitejšie, ale ešte stále sa to dá - buď s ampérmetrom a otáčkomerom aj s vrtuľou rovno na maximálnu účinnosť /nie minimálny prúd!/ alebo len s ampérmetrom na minimálne I0 plus nejaká korekcia na zaťaženie cca 10-20%, v oboch prípadoch pri prevádzkovom napätí.
Keď sa postavíme do teoretickej roviny, tak ... je koniec. Tu asi nie je priestor na to, ale v princípe (skôr ako ma zavraždíte):
Uuuuffff, jsem přišel z práce a koukám, že se to tu pěkně rozjelo Vzhledem k tomu, že s těma érama nehodlám závodit, nepotřebuji nějaký špičkový super výkon. Můj dotaz vzniknul z toho důvodu, že jsem při připojení programovací karty na jednom měl z továrny nastaveno High a na druhém Middle. Šlo mně tedy hlavně o to, abych nedával motoru či réglu takovou čočku, že mně něco vyhoří a model půjde po hubě U toho větroně mně je to celkem fuk, potřebuju ho jen vytáhnout nahoru. Ten druhej motor ( C3548 KV800 + régl Turnigy Plush 60A) mám v dvouplošníku ELEGANT, který jsem koupil od Vzduchoplavce a rád bych mu trošku přidal na výkonu. Časování se mně ale zdá být z toho co tu čtu trochu nad moje antielektronické chápání. Asi tam místo 4 článku A123 prdnu silnější aku. To by šlo, ne? U toho motoru píšou Input Voltage : 7.4V~18.5V (2~5S Li-po), tak to bych mohl k tomu čtyřlánku dopájet jeden článek A123...? 5x3,3=16,5 takže by neměl být problém?
Nakadah píše:Pajet novy clanek ke starsim clankum? Fuj, neni to nevhodne? Hele neres to, nastav HIGH a litej Nak
No počkej...Předtím tam byla Li-polka...Ty A123 jsem tam dal nedávno a nabíjel zatím jen 4x. Fakt by to byla taková prasárna? No socna nejsem, tak si kdyžtak koupim novej pětičlánek
Tak nebud socál a kup novej 5-ti clanek. Jinak si te vezme do parady jkolina
No myslim ze uz 4cyklu asi bude v klidu jeste doplnit dalsi. Myslel sem esi uz nejsou nejak vic jete.
Pokud budes chtit dukaz misto slibu, muzu hodit 3536CA-8 + nejakou vrtuli na stand a zmerit ti rozdily mezi predstihy. Akorat to asi nebude vic nez 9", protoze vetsi vrtuli uz neda ten Plush 18A. A pulso DL33A+ zase umi jen dva predstihy MALY/VELKY Nak
Nakadah píše:Tak nebud socál a kup novej 5-ti clanek. Jinak si te vezme do parady jkolina
No myslim ze uz 4cyklu asi bude v klidu jeste doplnit dalsi. Myslel sem esi uz nejsou nejak vic jete.
Pokud budes chtit dukaz misto slibu, muzu hodit 3536CA-8 + nejakou vrtuli na stand a zmerit ti rozdily mezi predstihy. Akorat to asi nebude vic nez 9", protoze vetsi vrtuli uz neda ten Plush 18A. A pulso DL33A+ zase umi jen dva predstihy MALY/VELKY Nak
Díky za nabídku, ale nechci tě s tím otravovat. Fakt jsem byl asi moc přeposranej Hodim na oboje High a do Eleganta koupím pětičlánek. Každopádně díky
Nakadah píše:Pajet novy clanek ke starsim clankum? Fuj, neni to nevhodne? Hele neres to, nastav HIGH a litej Nak
No počkej...Předtím tam byla Li-polka...Ty A123 jsem tam dal nedávno a nabíjel zatím jen 4x. Fakt by to byla taková prasárna? No socna nejsem, tak si kdyžtak koupim novej pětičlánek
Do paku 6SA123 po necelých 100 cykloch som dopĺňal nový článok. Po 20 cykloch zrovnané, žiadny problém. Ale bacha.... balancér som nikdy nemal
A jaky je vlastne cil tohoto pocinani?
a) vyrobit z dvojplosnika cihlodini stihacku?
b) vyzkouset, jestli se motor Ray opravdu roztece driv, nez dosahne pohadkovych parametru slibovanych prodejcem?
A jaky je vlastne cil tohoto pocinani? a) vyrobit z dvojplosnika cihlodini stihacku? b) vyzkouset, jestli se motor Ray opravdu roztece driv, nez dosahne pohadkovych parametru slibovanych prodejcem?
a) No kdyby mně někdo ten pětičlánek půjčil, tak bych to vyzkoušel, abych viděl rozdíl. Prostě mě to jen zajímá, jaký bude rozdíl a jestli vůbec bude.
b) jde o motor Turnigy za pár kaček, víc by mně bolelo rozbitý Elegant, než motor
Aha tak on je to Turnigy a ne Ray...
Koukal jsem se na ten motor a trochu to propocital, mas pravdu ze tam jsou jeste znacne rezervy. Bud muzes zkusit dat vetsi vrtuli (14x7 nebo 14x10) ale to bude jen asi max 10% vykonu navic. Asi by to opravdu chtelo pridat jeden clanek - 30% navic se stejnou vrtuli. A porad by ses mel vpohode vejit pod maximum 55A. Snad tech 75g navic ten dvojploch uveze.
Akorat nevim co na to BEC, precejen uz bude dost topit
Mám motor Turnigy 3548-800 v Mentorovi a k tomu 4s A123 a vrtuli 13x8 taky jsem mu chtěl trochu zvednout výkon a opravdu by to chtělo 5s A123 14 vrtule nic neřeší naopak je to ještě horší. Chce to prostě přidat volty. Koupil jsem si proto 900ot/V verzi toho stejneho motoru. Jinak co se týká časování osvědčilo se mi nastavení na medium. Třeba ten 800 dával na nastavení High menší otáčky při větším přikonu. U te 900 verze to nebyl takový rozdíl.
Jinak tady jsou nějaké moje měření obou motorů s 4sA123 Měřeno na plný plyn po uplynutí několika málo vteřin. Tedy nejsou to žádné špičky s čerstvě nabitou baterkou. Všechno časování Medium na reglu Turnigy Sentry 40A. Vrtule všechno APC E.