Jaký koupit vrtulník???

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tredapepek

#76 Příspěvek od tredapepek »

Sali píše:Jestli nejsi v ovladani heliny opravdu dobrej,tak JSM nekupuj.Nemaji pruzne ulozenou hridel unasecu a tim padem je to hodne ostrej vrtas.

A ted zase z jineho soudku: vysílač Futaba 6 EXP jde připojit k pc nevyčetl jsem to tam.
Prodám vysílač FUTABA F9 CP SUPER TEL.774 623 649
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od jenikKL »

Sali píše:No,treba Trex,Volf a jine maji kolem pricne hridelky gumove pruzne krouzky a co ja vim JSM je nema a hridelka je v hlave nafest.

jo ja vim co myslis. Uz si ani nepamatuju. Dva O krouzky v pricne hridely. Nevim, o co by to melo zmekcovat let :).
Ale daji se vymenit za kovove !
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=330
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od pkotatko »

F6 má výstupní konektor učitel/žák, takže připojit půjde bez problému.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od jenikKL »

Ano, k F6 je za 5kil kablik co redukuje na jacka samici. Ja sam to pouzivam ke svemu Phoneixu.
T-Rex 450 S, VA-Models:Dragonfly, Blade MCX, Traxxas E-Revo, Toro900, Messenger M1, Piper
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od pkotatko »

Pro Jeník KL: Neslyšel jsi nikdy o mávání a máchání listů?
Proč jsou listy uchyceny jen jedním šroubem a mají možnost se pohybovat dopředu a dozadu? Jak hodně je důležité správné utažení listu. Zrovna tak je důležité umožnit listu promáchnutí nahoru a dolu. A k tomu tam právě jsou prvky, někdy O kroužky někdy něco jiného, které to umožňují. Různou tvrdostí se dají výrazně ovlivnit letové vlastnosti. Pochybuju, že by to tak nebylo i u JSM. Neštudoval jsem ho, ale nějak to tam uděláno bude.
jenikKL
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od jenikKL »

no fakt nevim. Machame akorat pradlo, ale od te doby co mame pracku :).

Ale .... pamtuji si, ze poctem tech krouzku se nastavuje jak hodnej ten vrtas je. To mas pravdu.
Ale ted si to nedokazu predstavit, jakou vlastnost toho vrtulniku to ovlivni. Patky co drzi listy jsou na dvojitych loziskach a ty krouzky jsou pred tim, takze nevidim souvislost. Mozna snad, ze by to brzdilo ten pohyb toho kmitani listu ?
Nezalozime nove vlakno ? Kdo tomu rozumi, mohl by to polopaticky vysvetlit. Ja vubec netusim co to udela, kdyz dam o krouzek mene. Mozna to zkusim.
tredapepek

#82 Příspěvek od tredapepek »

pkotatko píše:F6 má výstupní konektor učitel/žák, takže připojit půjde bez problému.

Čágo tak jsem koupil Futabu FF9 super :o :D
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od pkotatko »

Myslím, že jsi neprohloupil. FF9 je velmi dobré radio pro vrtulníky.
zdzd

#84 Příspěvek od zdzd »

jenikKL píše:no fakt nevim. Machame akorat pradlo, ale od te doby co mame pracku :).

Ale .... pamtuji si, ze poctem tech krouzku se nastavuje jak hodnej ten vrtas je. To mas pravdu.
Ale ted si to nedokazu predstavit, jakou vlastnost toho vrtulniku to ovlivni. Patky co drzi listy jsou na dvojitych loziskach a ty krouzky jsou pred tim, takze nevidim souvislost. Mozna snad, ze by to brzdilo ten pohyb toho kmitani listu ?
Nezalozime nove vlakno ? Kdo tomu rozumi, mohl by to polopaticky vysvetlit. Ja vubec netusim co to udela, kdyz dam o krouzek mene. Mozna to zkusim.

Nové vlákno nepotřebuješ. Tady je čtení na pár dnů:
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
tredapepek

#85 Příspěvek od tredapepek »

Prosím tě neznáš někoho kdo má vrtase??? z č budějovic a okolí???
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od pkotatko »

Díval jsi se na Helimanii? Tam je vlákno kdo odkud je a s čím létá. Jukni tam. Jinak z jihu Čech nikoho neznám, ale to neznamená, že tam nikdo nelítá :D
mati

#87 Příspěvek od mati »

tredapepek píše:Prosím tě neznáš někoho kdo má vrtase??? z č budějovic a okolí???

A víš, že i znám :-), není nás tu tedy mnoho. Pár kluků létá i v CK...
tredapepek

#88 Příspěvek od tredapepek »

mati píše:
tredapepek píše:Prosím tě neznáš někoho kdo má vrtase??? z č budějovic a okolí???

A víš, že i znám :-), není nás tu tedy mnoho. Pár kluků létá i v CK...

Ahoj to je super.Rád bych pokecal s někým osobně :) Tak nějak pobral rady od zkušenějších než jsem já.Zatím letam na simulatoru a dá se říct že v pohodě.A po novem roce po daních si chci koupit vrtase.Ty jsi od kud?? ČK nebo ČB ??
cernos
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od cernos »

tak to jsem rád že někdo v čb taky lítá s vrťasema, znám jednoho týpka, ne teda osobně ale plánuju s ním návštěvu.
on sám má Blade 400 se kterým už si velmi dobře rozumí a taky koupil nějakýho rexe 600 (nebo raptora...)
jsem taky začátečník takže se k vám rád přidám a někdy by nám to někdo zkušenej mohl ukázat.
jsem sice z PT ale do ČB jezdím každý den do práce....
tredapepek

#90 Příspěvek od tredapepek »

cernos píše:tak to jsem rád že někdo v čb taky lítá s vrťasema, znám jednoho týpka, ne teda osobně ale plánuju s ním návštěvu.
on sám má Blade 400 se kterým už si velmi dobře rozumí a taky koupil nějakýho rexe 600 (nebo raptora...)
jsem taky začátečník takže se k vám rád přidám a někdy by nám to někdo zkušenej mohl ukázat.
jsem sice z PT ale do ČB jezdím každý den do práce....

Tak mužeme někdy pokecat u pivka,našel jsem fíka kterej má malinkej obchod s rc vrtasema a letadlama.Má ceny nižší než na netu.

VŠEM Z OKOLÍ ČB NEBO Č KRUMOVA PROSÍM OZVĚTE SE. DĚKUJI
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“